sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Viikko 8

Viikko on mennyt ulkoilun ja DVD:n katselun merkeissä. Ja tietysti välillä ollaan töissäkin käyty. DVD:ltä on tullut katsottua edellisten vuosien UTMB tallenteita, jotka kyllä mukavasti inspiroivat tuota omaakin ulkoilua. DVD:t sain eräältä saksalaiselta kaverilta, jonka sattumalta tapasin tammikuussa E24 kisassa ja joka on myös tulossa huhtikuussa Japaniin Sakura-michi kisaan.

Harjoitukset ovat tällä viikolla edenneet suunnitelmien mukaisesti vaikka pientä säätöä onkin jouduttu tekemään. Maanantaina juoksin aamulla ennen töihin lähtöä matolla tunnin lenkin. Töistä juoksinkin sitten kotiin pienen mutkan kautta saaden kaksi tuntia kasaan. Tiistaina ja keskiviikkona en tehnyt aamulenkkiä, mutta töistä juoksin taas samaisen mutkan kautta kotiin lenkin jäädessä kahteen tuntiin. Torstaiaamuna juoksin töihin 23 asteen pakkasessa, tällä kertaa ilman mutkia. Illalla oli tarkoitus juosta vielä kotiin, mutta ilta menikin tietokoneostoksilla ja lenkki jäi kokonaan tekemättä. Onneksi olin laskenut viikolla pari ylimääräistä lenkki, joten tähän oli mukavasti varaa.

Perjantaina juoksin aamulla taas tunnin matolla ja etätyöpäivän jälkeen puolitoistatuntia edelleen matolla. Tarkoituksena oli tehdä viimeinen reipasvauhtinen lenkki ennen Japania, mutta tässä vaiheessa katsoin parhaaksi vähän säästellä kroppaa ja juoksinkin vain peruslenkin.

Sunnuntaina juostavaan kotirataultraan otin varaslähdön lauantaina. 50 kilsan juokseminen ulkona ei nyt kiinnostanut ja päätinkin lähteä arenalle hinkkaamaan kilsoja kasaan. Paikalla oli mukavasti tuttuja ja aika meni melko nopeasti.  Arenalla oli myös paljon vetoharjoituksia tekeviä kavereita, jotka juoksivat ohi oikealta ja vasemmalta. Oma vauhti lenkin aikana oli rauhallista 5.26 min/km, keskisyke 124. Juoksu tuntui hyvälle koko päivän ajan. Puolessa matkassa kävin syömässä banaanin ja pari vanhaksi mennyttä tehojuomaa. Vatsa kesti ja juoksu jatkui.

Sunnuntaina ei aurinkoa ja pientä pakkasta voinut vastustaa vaan lähdin puiston puolelle juoksemaan. Kaksi ja puoli tuntia rauhallista menoa hienossa kelissä oli loistava loppu tälle viikolle. Harjoituksia kertyi yhteensä 9, 191 km / 18.12 h. Viikolle suunnitellut kaksi kuntopiiriä jäivät tekemättä. Ensi viikolla lisätään taas vähän määriä ja katsotaan saisiko sinne mahtumaan muutakin kuin juoksua.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...