maanantai 29. marraskuuta 2010

Edellisestä kirjoituksesta onkin kulunut jo kaksi viikkoa. Molemmat viikot ovat olleet edelleen sellaista ylimenokautta eikä montaakaan merkityksellistä harjoitusta ole kertynyt. Viikko sitten pidimme Endurancen syysleirin Espoon Solvallassa. Lauantain aamupäivän yhteislenkin lisäksi viikonloppuun mahtui Solvallan rastien etsimistä, kun käytiin Tommin kanssa ensin lauantai-iltana otsalampun valossa hakemassa vajaa puolet kiintorasteista ja sitten sunnuntaina jatkettiin hakemalla loput metsässä olleista kiintorasteista. Kaikki tuli kierrettyä vaikka varsinkin lauantai-iltana oltiin melkoisen hukassa pariin otteeseen. Torstaina satanut ensilumi hankaloitti vähän rastien löytymistä, kun maastonmuotoja ei lumen alta näe yhtä helposti. Lisäksi puihin oli kertynyt lunta jonkin verran, joka myös hankaloitti näkyvyyttä. Onneksi rastipönttöjen ympärillä ollut heijastin helpotti löytämistä yöllä. Viikon saldoksi kertyi harjoitusta 11 tuntia, jossa juoksua vain 54 km.

Mennyt viikko on kelien osalta muistuttanut jo kunnon talvea pakkasten ollessa koko viikon yli 10 asteen. Lisää lunta satoi keskiviikkona ja nyt lunta onkin jo niin paljon, että käytännössä lähes kaikki ladut pääkaupunkiseudulla on hiihtokunnossa. Perjantaina ja lauantaina juoksemani lenkit Nuuksiossa olivatkin melkoista räpeltämistä, joten sunnuntain pitkän lenkin suuntasin suosiolla hyvin auratuille pyöräteille.
Keskiviikoksi luvatun lumimyräkän takia siirsin viikon reippaan lenkin juostavaksi jo tiistaille. Koska en viitsinyt lähteä salille juoksemaan tein harjoituksen kotimatkan yhteydessä. Tarkoituksena oli juosta yhtämittaisen reippaan lenkin sijasta 10 kpl 4 min vetoja 6 minuutin lähdöillä. Plus alku- ja loppuverkat. Harjoitus sujui hyvin, ainoastaan pari viimeistä vetoa tuntuivat melko raskailta. Tavalliset juoksutossut pitivät hyvin, kun tie oli hyvässä kunnossa. Viikolle kertyi harjoitustunteja edellisen tapaan runsaat 11 tuntia, jossa juoksua kuitenkin 122 km.

Viime viikonloppuna juostiin Oslon Bisletillä kovatasoinen 24 h hallikisa. Suomella ja Endurancella oli paikalla edustava joukko. Kovimmasta tuloksesta vastasi Jari Tomppo, joka korjaili niin omaa ennätystään kuin miesten sisäratojen 24 h SE tulosta. Uudet lukemat ovat nyt 234,989.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...