sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Viikot 48 ja 49

Taas on kaksi viikkoa ehtinyt kulua edellisestä kirjoituksesta. Miten tää aika meneekin näin nopeasti? Talvi on kiristänyt otettaan ja pieni toive lämpimämmistä keleistä on kuulunut kuuroilla korville. Meillä on nyt lunta sellaiset 40-50 senttiä ja piha näyttää samalta kuin viime talvena pahimmillaan. Ja nyt eletään vasta joulukuun puoltaväliä.

Tänään kävin kokeilemassa miten tuolla Nuuksion puolella pystyy juoksemaan, mutta eihän siitä oikein mitään tullut. Metsäosuudella meni 2min/km hitaammin kuin normaalisti, kun lunta oli pahimmillaan melkein polveen asti. Tosin se on sellaista kevyttä pakkaslunta, joten ihan mahdotonta tuo juokseminen ei kuitenkaan ole. Mulla oli jalassa ekaa kertaa eilen ostetut Inov:n gaitersit. Ensituntumaltaan ne olivat erittäin hyvät ja pysyivät hyvin paikallaan. Lumi pysyi hyvin poissa nilkoista ja kengistä, mikä takasi kuivat sukat koko matkan ajan. Jos nämä lumet pysyvät tai jos lunta tulee vielä lisää, niin Loppiaisrogainingissa riittää taas hauskaa tänäkin vuonna.


Eilen olin mukana Aktia Cupissa ensimmäistä kertaa. Keli oli melkoisen haastava, kun luvattu auringoinpaiste olikin vaihtunut lumipyryyn. Aamusta lähtien satanut lumi oli pitkälti auraamatta ja reitti olikin sen mukaisessa kunnossa. Väkeä oli kuitenkin mukana paljon, aina ministereitä myöden.
Oma juoksu meni odotuksia paremmin. Aikaa meni tasan 40 min puolikkaiden ollessa 19.55 ja 20.05. Alussa lähdin liikkeelle vähän rauhallisemmin, kun en hallunnut olla ketarat pystyssä jo kolmen kilsan kohdalla. Samaa vauhtia juoksevia kavereita löytyi heti lähdössä ja matka jatkui samassa porukassa. Kuuden kilsan kohdalla yritin kiristää tahtia jonkin verran. Ohitin kolme muuta juoksijaa, joiden ryhmässä juoksin. Seuraava porukka oli noin 30-40 metrin päässä. Ajoin heitä kiinni koko loppumatkan ja vasta loppusuoran parkkipaikalla pääsin yhtä lukuun ottamatta heistä ohi. Siinä syrjäsilmällä huomasin kellon lähestyvän 40 minuuttia, mutta en saanut puristettua alle. No, se oli joka tapauksessa hyvä suoritus siinä kelissä ja näillä harjoitteluilla. Lopussa tuntui, että samaa vauhtia olisi pystynyt jatkamaan pidempääkin, mutta yhtään kovempaa taas ei pystynyt juoksemaan.

Muuten edellinen viikko meni vähän heikommin kun loppuviikkoon tuli pari lepopäivää hieman väsyneen olon takia. Pari päivää oli sellainen olo, ettei yhtään tehnyt mieli lähteä lenkille. Ei sitten auttanut kuin pitää lepoa ja odotella parempaa päivää. Juoksulenkkejä kertyi kuitenkin 6 kpl (112km/10.28), joista yksi Esport Arenalla. Ei kuitenkaan yhtään reipasta lenkkiä.  Lisäksi sain pari kuntopiiriä vaikka niitäkin piti tehdä useampia.

Kulunut viikko sen sijaan on ollut parempi. Maanantaina Itsenäisyyspäivänä tein parituntisen peruslenkin auraamattomilla pyöräteillä ja tiistaina juoksin puolitoistatuntisen lenkin töistä kotiin. Tämä lenkki tuntui jo melko hyvälle viime viikkoisen väsyneen olon jälkeen. Keskiviikkona juoksin runsaat kaksi tuntia Esport Arenalla. Vauhti on aina vähän parempaa näin sisällä juostessa. Lisäksi kun seurana on MM-mitalisteja ja huoltajia niin meno vaan paranee.
Torstaina juoksin sekä töihin että takas, puolitoistatuntia suuntaan ja perjantaina saman runsaan kahden tunnin lenkin kuin maanantaina. Perjantaina juoksu tuntui hyvälle.
Lauantaina olikin vuorossa Aktia cuppi ja tänään sunnuntaina tuo vajaan kahden tunnin lenkki osittain metsässä.

Torstaina coachi teki hyvän hoidon ja se varmasti osaltaan auttoi myös tuossa lauantain juoksussa. Varsinaista kuntopiiriä en tälle viikolle ehtinyt tehdä, mutta hyvää treeniä yläkropalle on saatu lumitöiden muodossa. Noin neljä tuntia on tällä viikolla mennyt pihan pitämisessä ajokunnossa. Viikolle kertyi yhteensä 15,5 tuntia treeniä, jossa 153 km juoksua.

Harjoittelu tällä hetkellä on melko suunnittelematonta. Ajatuksena olisi tehdä vähän määrää, mutta myös se yksi reipas lenkki viikkoon. Tämä ei ole onnistunut kovinkaan hyvin viimeisen puolentoista kuukauden aikana, kun saldona on vain kolme reipasta lenkkiä. Ei ne vauhtiominaisuudet tästä taida vielä paljoa parantua. Vielä olisi kolme viikkoa aikaa ennen vuodenvaihdetta.

1 kommentti:

HyvinvointiSakura kirjoitti...

Coachi antaa luvan vasta tehokkaampien ja määrällisesti suurempien treenien aloittamiseen vasta 21.12. jälkeen. Tämä olkoon painava julkinen sana!

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...