keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Matkakuumetta

Nyt on enää viikko aikaa hermoilla tuota Japaniin lähtöä. Nyt tuntuu juuri siltä, että olisi pitänyt talvella suunnitella matkaa paljon huolellisemmin ja tutustua jo etukäteen kaikkiin niihin nähtävyyksiin, joissa haluaa käydä. Niin paljon on kuitenkin nähtävää, että voi lohduttaa itseään sillä tiedolla, että kahdessa viikossa ei kuitenkaan ehdi kuin hiukan raapaista sitä pintaa, jonka alle paikalliset nähtävyydet jäävät. Parasta olisi varmaan, jos aikaa olisi lähes rajattomasti ja jos saisi vielä jonkun paikallisen oppaan. Silloin saattaisi nähdä jotain alkuperäistäkin, eikä vain matkaoppaiden luettelemia "top10" tai "must-see" listoja.

Matkamme alkaa ensin viiden päivän tutustumisella Kiotoon, jonne varasimme majoituksen jo viime vuoden puolella. Paikka on pieni Rakucho-Ryokan. Ryokan- tyyppiset majoitukset ovat enemmän majatalon tyyppisiä, koska emme halunneen majoittua ihan sellaiseen perushotelliin. Muutama kuva paikasta kertoo asian paremmin.

Kioton jälkeen käymme Tokiossa, jossa meillä on aikaa valitettavasti vain kaksi päivää. Täällä majoittaudumme Sawanoya-Ryokan, josta löytyy myös esittelyvideo. Tokion jälkeen suuntaamme kohti kisapaikkaa, jonne menemme junalla Nagoyan kautta. Nagoyassa tapaamme Yukion, joten matka kisapaikalle helpottuu huomattavasti.

Kisaa edeltänyt harjoitusjakso onnistui juuri suunnitelmien mukaan. Se onko sillä toivottua vaikutusta ei sitten tiedä kuin vasta kisan jälkeen, mutta ainakin nyt tunne on enemmän kuin hyvä. Suunnittelemani 2x3 viikon harjoitusjakso meni oheisen käppyrän mukaan (siitä näkee itse asiassa koko alkuvuoden harjoitustunnit)

Sinisellä värillä näkyy tavoiteohjelma ja keltaisella nuo toteutuneet harjoitustunnit. Noin 75% tunneista on ollut juoksua ja loput fillarointia, yhdistelmätreeniä sekä voimatreeniä. Juoksut ovat olleet kaikki ihan pk-lenkkiä, mitä nyt muutama hassu veto pk-lenkin lopussa. Vuoden alusta meni käytännössä seitsemän ekaa viikkoa tuon virustaudin kourissa, mutta sen jälkeen pääsin todella nopeasti taas harjoittelun makuun. Tällä viikolla on tosiaan tavoitteena saada kasaan noin 8 tuntia juoksua sekä pari fillarointituntia. Yksi tämän viikon lenkeistä on myös vk-lenkki ja se onkin sitten viimeinen ennen kisaa. Tuolla Japanissa en todennäköisesti tule enää juoksemaan, kun aika paljon tulee kuitenkin nähtävyyksiä kierreltyä ja sitä kautta kävelytunteja kerättyä.

4 kommenttia:

- Tipi - kirjoitti...

Japani on kyllä kaunis maa, kulttuuri niin erilaista kuin omamme.
Toivotan hyvää matkaa, nauttikaa reissusta !

Niin, ja eiköhän se juoksukin hyvin mene.

t: Timo

- Tipi - kirjoitti...

Muuten, miten tuohon sports trackeriin saat lisättyä noita kuvia ?

StanleyPark kirjoitti...

Moi Tipi,

kiitos toivotuksista. Japani on todellakin erilainen kun kotoinen Suomi. Voi olla, että ihastuu paikkaan ihan korviaan myöten tai sitten ei pidä lainkaan. Veikkaan ensimmäistä.

Mulla on puhelin, jossa gps integroituna. Ja kun laitan Sport trackerin päälle niin treenin aikana otetut valokuvat tulevat automatic mukaan trakille. Se ohjelma taitaa laittaa jonkun aikaleiman ja koordinaatit kuvan "meta" tietoihin, ja näiden avulla ohjelma sitten osaa poimia ne mukaan. Ladatessani harjoitusta sinne serverille, ohjelma kysyy erikseen haetaanko mahdollisia kuvia tai vastaavia. Siihen kun vastaa yes, niin johan alkaa kuvien lataus.
Uusimmassa ST:ssä on muuten jonkinlainen karttapohja, eli näkee karkealla tasolla missä mennään.

- Tipi - kirjoitti...

OK, kiitos tiedosta, enpä ole vielä lenkeillä ST.tä käyttänyt, niin on tuo ominaisuuskin jäänyt huomaamatta.
Noista asetuksistahan ei mitään kuvaamiseen viittaava löydy...
Täytyypä kokeilla.

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...