sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Viikko 30 ja lomat jatkuu

Pallaksen kisasta on kulunut vasta viikko ja jo alkoi poltella tuo lenkkeily. Tai ehkä siihen vaikutti myös osittain tämän viikon kestänyt erityisen lämmin sääjakso Suomen yllä. Eihän sitä voi olla kotona tekemässä kotihommia ihan koko ajan vaan välillä on ihan pakko päästä juoksemaan.

Palautuminen on sujunut Pallaksen kisasta yllättävän nopeasti, huomattavasti nopeammin kuin Karhunkierrokselta. Oma arvio on, että suurin syy nopeaan palautumiseen on yksinkertaisesti siinä, että Pallaksen kisassa tuli niin paljon kävelyä lopussa, joka ei sinänsä rasittanut kroppaa samalla tavalla kuin puhdas juoksu olisi rasittanut. Karhunkierroksella pystyin juoksemaan vielä lopussa melko mukavasti ja se vei söi kroppaa enemmän kuin tuo runsas kävely. Joka tapauksessa yhden lepoviikon jälkeen juoksu on jo maistunut vaikka toki kropassa tuntuu välillä voimattomuutta. Tarkkana pitää kuitenkin olla ettei innostu treenaamaan vielä liikaa.

No mitäs tällä viikolla ollaan sitten tehty. Heti maanantaina kävin tutuilla poluilla Nuuksiossa. Oli mahtavaa juosta lämpimässä kelissä auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta. Aikaa meni rauhallisella lenkillä 1,5 tuntia.


Tiistaina kävin ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilemassa avovesiuintia märkäpuvulla. Nurmelan Juhan opastuksella ja märkäpuvulla pääsin kokeilemaan Lohjanjärvellä miltä laji tuntuu. Jälkeen päin ajateltuna kaikki sujui loistavasti vaikka meinasin lopettaa uimisen 50 metrin jälkeen. Alku oli nimittäin todella hankala ennen kuin ymmärsin lopettaa normaalin Tarzan-tyylisen kroolin. Energiaa säästyi huomattavasti, kun uskalsi luottaa puvun kelluttavaan vaikutukseen ja lopettaa jalkojen kanssa pärskimisen. Piiiitkiä vetoja käsien kanssa ja rauhallista keinumista puolelta toiselle ja homma alkoi luistaa. Ehdimme uida pari tuntia, jonka aikana matkaa kertyi 3,3 kilsaa. Aaltoa ei ollut juurikaan muuta kuin vieressä ajaneiden moottoriveneiden aiheuttamia. Sen verran innoissani olin, että yhtään kuvaa en edes muistanut koko uimapahtumasta ottaa, mutta lounaasta kylläkin ;-)

Uimareissun seurauksena illalla mentiin Varustenettiin ja ostettiin oma märkäpuku. Sitä päästään kokeilemaan maanantaina Peräsmieskisan ja Sysikallio2015 selättäneen Ekan kanssa.

Uinnin gps-träkki Lohjanjärvellä

Lounas Lohjalla Sushi housessa
Keskiviikkona tein runsaan 1,5 tunnin lenkin Nuuksiossa  kelin ollessa taas aurinkoinen. Hiukan piti kevyemmin mennä, kun seuraavaksi päiväksi olin sopinut lenkin Samban nuoriso-osaston kanssa Nuuksioon. Kävimmekin Miikka-Pekan kanssa parin tunnin kirmailulla Nuuksiossa, välillä isommilla ja välillä pienemmillä poluilla. Hauskaa oli kun vielä aurinko paistoi ja lämpöä riitti. Miikka-Pekalla on muutaman viikon päästä edessä vähän isompi haaste, Petite Trotte à Léon tai PTL. Illalla kävin vielä Kimillä hieronnassa Aplicossa.

Lisää kuvateksti
Kiihtyvävauhtisen treenin jälkeen perjantaina oli hyvä antaa kropalle lepoa. Aika menikin osittain nettiä surffatessa ja ensi vuoden kisakalenteria miettiessä. Paljon on mahdollisuuksia. Illalla söimme coutsin kanssa perinteistä lihafondueta eli fondue bourguignonne.

Kaikki valmista


Lauantaina oli Sambasembalot Malminkartanolla (vai onko se Mt Jumisko nykyään). Pari tuntia meni sielläkin vaikka vauhdit vähän karkailivatkin. Paljon oli porukkaa mukana ja iltaohjelmaakin olisi ollut tarjolla, mutta ensi kerralla sitten. Sunnuntai meni levon merkeissä. Viikolle kertyi harjoitusta runsaat 9 tuntia.

Ensi viikolla lomat jatkuu ja samoin harjoittelu. Viikonloppuna on sitten edessä 24h SM-Rogaining Somerolla. Siellä ollaan coutsin kanssa viivalla nauttimassa suomalaisesta kesäyöstä koko rahalla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi.Mitenkäs tuo Suunto Ambit3 Vertical vs.polar v800,onko jo jonkinlaista päätelmää laitteista/niiden eroista.
Itseäni lähinnä kiinnostaisi kuulla tuon Suunto A3 Verticalin kelpoisuudesta.

StanleyPark kirjoitti...

Moi,

datat löytyy mulla tällä hetkellä excelistä, mutta en ole vielä(kään) koostanut niitä blogiin.
Aikaisemmilla yhteislenkeillä olen saanut sen käsityksen, että Suunto (useita eri malleja) näyttää aina vähän enemmän kilsoja ja nousuja kuin oma v800 mittarini. En tiedä onko Verticalissa softaa muutettu, mutta nyt tuota eroa ei enää juurikaan ole.
Mutta laitan vielä tarkemmin blogiin.

terv,
SP

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...