sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Viikko 26 ja viimeiset vauhtilenkit

Pallakselle on nyt aikaa vajaa pari viikkoa ja viimeiset reippaammat lenkit on nyt tehtynä. Viikolle suunniteltu Coopperin testi jäi tosin taas juoksematta, kun ensin työkiireet menivät edelle ja seuraavalla yrityksellä Leppävaaran urheilukenttä oli täynnä liikuntaviikkoa pitäviä nuoria. Sinne sekaan ei kannattanut mennä survomaan Coopperia. Siispä viikon ainut reipas lenkki oli sitten Vierumäellä lauantaina juostu 16 km polkukisa.

Muilta osin viikko meni vanhan kaavan mukaan. Vähän fillarointia ja pääosin juoksua. Maanantaina fillaroin töihin ja takas, tiistaina salia sekä rentoa juoksua kotiin pienen mutkan kautta. Salilla en tehnyt hyppysarjoja vaan vähän kevyemmän coretreenin. Keskiviikkona ja torstaina edelleen juosten töistä, torstaina vähän isomman repun kanssa.

Perjantaina lähdimme Vierumäelle viettämään viikonloppua. Olin mukana lauantaina juostavassa ATTC:n 16 kilsan kisassa. Lisäksi Vierumäellä kisattiin lauantaina Finntriathlonin osakilpailu ja sunnuntaina vielä BUFF Trail Tourin osakisa. Varsinainen superviikonloppu Vierumäellä siis.

Perjantaina tein tunnin kevyen polkulenkin Vierumäen hienoissa maastoissa. Oikean jalan takareisi/pakara tuntui vähän kipeältä. Sellainen vanha vaiva, joka on nyt viimeisen viikon aikana tuntunut enemmän. Enemmän se tuntuu hermokivulta kuin miltään varsinaiselta lihasongelmalta.

Lauantaina seurattiin coutsin kanssa Finntriathlonin osakisaa Vierumäellä. Matkana oli 1,5 km uinti, 40 km pyöräily ja 10 km juoksu. Aurinko paistoi ja lämpöä riitti, kisailijoille se oli varmaan vähän liikaakin. Itsellä oli tarkoitus hölkkäillä aamupäivällä kevyt lenkki ja itse ATTC kisa olisi sitten iltapäivällä, lähtö klo 17. Vähän sitten innostuttiin seuraamaan kisaa ja hölkättiin siinä edestakaisin pain kolmen tunnin ajan ja otettiin valokuvia. Ei ehkä ihan parasta valmistautumista omaan kisaan, mutta toisaalta oma tavoite oli vain saada kovavauhtinen treeni tehtyä. Ja sehän onnistuu vaikka vähän väsyneillä jaloillakin.

Stubb uimaosuuden kannaksella

Nina uimaosuuden kannaksella

Nina uimaosuuden jälkeen

Hanna uimaosuuden jälkeen
Juha kannaksella
Loput Finntriathlon kuvat löytyvät täältä.

Oma kisa lähti vauhdikkaasti liikkeelle, varsinainen yllätys! Kuuden juoksijan porukka, jossa olin mukana, lähti vetämään reipasta vauhtia. Jo muutaman sadan metrin jälkeen oli pakko todeta kyseisen vauhdin olevan liikaa tasaisella asfaltilla ja jättäydyin porukasta. Kärjessä menivät Ve-Ven Lari Takanen (suunnistusranking sija 105.), IkNV:n Mikko Knuuttila (suunnistusranking sija 36.), TuMe:n Esa Huttunen (suunnistusranking sija 42.) ja Halmeen Tomi (Buff Trail Tourin 8. kahden osakisan jälkeen).
Ennen kisaa

Loppuvääntö

Kisan jälkeen

Reitin siirryttyä poluille jouduin edelleen hieman keventämään askelta, kun reidet tuntuivat heti alusta aika tyhjiltä. Pari jyrkempää polkupätkää kisan alussa oli pakko kävellä, kun ei vaan pystynyt juoksemaan niitä ylös. Lisäksi tulin aika varovasti alamäet poluilla, ettei mitään pahempaa haveria pääsisi tapahtumaan. Edellä mennyt kaveri näkyi pidemmillä suorilla, mutta eroa oli pari kolme sataa metriä. Reitin puolivälin tienoilla oli lyhyt pätkä hakkuuta, jossa pääsi loikkimaan oikein kunnolla mikäli voimaa olisi riittänyt. Puolivälissä oli myös vesipiste, jossa join pari mukia urkkajuomaa.  Runsaat kolme kilsaa ennen loppua oli vielä kilsan pituinen umpimetsäosuus, jossa juostiin pehmeällä sammaleella sen minkä jaloistaan pääsi. Tässä yritin vielä saada edellä mennyttä kaveria kiinni, mutta voimat hupenivat pehmeään metsään. Loppu tultiin kovia latupohjia, mutta takaa-ajo oli jo taputeltu. Enemmän taisin vilkuilla taaksepäin odottaen sieltä tulijoita. Maalissa kello näytti 1:12:48 16 kilsan matkalle. Polari näytti matkaksi 15,89 km ja Ambit3 15,59 km. Sain juuri sen mitä olin tullut hakemaankin. Tulokset. Ilta meni sitten Saksa-Italia EM-futisottelua seuraten. Kaikkien mielestä juuri oikea joukkue voitti.

Sunnuntaina kävin kiertämässä Nuuksiossa runsaan 1,5 tunnin lenkin. Meno tuntui todella hyvältä ja rennolta. Viikolle kertyi 12 tuntia treeniä, jossa 106 kilsaa juoksua ja vähän fillaria ja salia. Ensi viikko on vielä suunnittelematta, mutta jossain siellä 7-8 tunnin tietämissä harjoitumäärät varmaan pyörii. Ja ensi viikon jälkeen onkin sitten kisaviikko.

Sunnuntaina Vierumäellä juostiin vielä 43 kilsan Buff Trail Tour osakisa, jossa miesten sarjan voitti Monosen Janne. Naisissa Leivon Jaana vei voiton. Tulokset.
Buff Trail Tourin lähtö


Ei kommentteja:

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...