sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Viikko 39 ja metsäreitti

Tällä viikolla on lämpötilat tippuneet melkoisesti edellisestä viikosta. Olemme jopa saaneet nauttia ensimmäisistä pakkasaamuista, liikkeelle on joutunut lähtemään rauhallisesti liukkaita paikkoja haistellen. Sadetta ei ole tullut kuin pienen pieniä kuuroja koko viikon aikana. Tulevalle viikolle mainittiin jotain kelien lämpenemisestä, mutta saa nyt nähdä miten tässä käy. Ensi viikonlopun kisan kannalta vaatetus on aika hankala päättää, jos aamuvarhaisella on lähtiessä lähempänä nollaa.

Viikko alkoi paripäivän merkeissä, jossa ajoin maanantaina aamulla fillarilla töihin ja juosten kotiin. Tiistaina sitten aamulla juosten töihin ja illalla fillarilla takaisin kotiin. Maanantaina juoksin töistä ulkoilureittejä ja polkuja ja vähän metsääkin pitkin kotiin. Reitti oli kartoitettu edellisenä maanantaina fillarilla Teriksen kanssa. Ihan lopun metsäpätkää en fillarilla kulkenut, kun ei tuo metsässä pyöräily oikein suju.

Joka tapauksessa maisemat olivat hienoja. Aina ei olisi voinut uskoa olevansa oikeasti kivenheiton päässä asutuksesta. Aikaa kului melkein 2,5 tuntia, mutta osa meni kuvien ottamisessa. Pari pientä eksymistä sattui reitille ja lopussa pitää vielä löytää parempi reitti, koska nyt jouduin kiertämän aika pitkän matkaa päästäkseni noin kolme metriä leveän ojan yli. Mutta kyllä se tästä lutviintuu. Matkaa kertyi 21-22 kilsaa. Asfalttia pitkin matka on 16.

Espoon ja Kauniaisen rajalla

Gallträsk Kauniainen

Kauniaisten keskustan vieressä

Kauniaisten pääkatu? Kyltti puuttui, mutta alkuasukkaan mukaan
alue loppuu Saharaan

Espoossa Kehä III ja Turun moottoritien tuntumassa

Vanha ulkoilureitti Espoon puolella, jota kaupunki ei enää ylläpidä

Kaunis polku pellon laidassa

Isohko suo vähän ennen seudun parhaita kanttarellipaikkoja

Pieni kaunis oja

Polku tuossa melkein takapihalla, jota juoksin ensimmäistä kerranTiistaina käytiin taas työporukalla salilla rehkimässä. Ihan hyvä treeni ja varsinkin kun ne kyykkyhypyt alkaa taas kesän jälkeen kulkemaan.

Keskiviikkona kävin taas Tiinalla hieronnassa. Etureidet ja pohkeet tuntuivat yllättävän kireiltä vaikka treenien suhteen ei mitään varsinaisesti uutta ole tullut tehtyä. Ehkä venyttelyjä olisi voinut tehdä enemmän, mutta eipä ole tullut tehtyä. Viime viikonlopun 2x6h autoilua saattaa tietysti myös vielä jumittaa reisiä. No, nyt ne saivat kunnolla kyytiä. Illalla käytiin vielä ekalla ravitsemustieteen kurssilla.

Torstaina kävin fillarilla töissä. Aamulla oli pari astetta pakkasta ja mutkissa piti ottaa vähän tarkemmin, kun ei voinut olla ihan varma onko tienpinta jäässä vai ei. Kotiin tultuani juoksin vielä matolla 80 min katsellen vuoden 2011 Spartathlon videon. Oikein innostavaa ja sopivaa katsottavaa näin ennen tulevaa Spartathlon viikonloppua. Perjantaina juoksin päivällä kympin matolla ja iltapäivällä sain nautiskella "Matin" vyöhyketerapiasta.Lauantai meni rauhassa kotona ihan vaan lueskelleen ja Spartathlonia seuraten. Sunnuntaina lähdin taas Nuuksioon juoksemaan. Lomat on todellakin ohi sillä poluilla oli porukkaa ihan valtavasti. Varmaan eniten mitä minä olen kaikkina näinä vuosina nähnyt. Juoksin vähän reippaammin vaikka se ei ollutkaan suunniteltua.

Ensi viikonlopun Vaarojen ultra on ollut mielessä jo viimeisillä lenkeillä. Tuleva vauhdinjako on suurin piirtein mietittynä, mutta varusteiden osalta tilanne on mutkikkaampi. Tai lähinnä siis se, kun keli on nyt kylmentynyt melkoisesti ja kisavaatetus tulisi taas suhteuttaa tähän. Pitää varmaan ottaa iso kasa vaihtoehtoja mukaan ja katsoa sitten perjantaina ja lauantai aamuna. Sama mietintä on menossa tossujen kanssa. Joka tapauksessa on taas hienoa päästä juoksemaan ja varsinkin, kun ko reitistä ei ole mitään aikaisempaa kokemusta. Sen mitä muilta on reitistä kuullut niin aika ristiin tuntuu mielipiteet menevän reitin teknisyydestä verrattuna esimerkiksi Nuuksio Classicin reittiin. Tämä me nähdään sitten ensi viikonloppuna.

Nyt viikonloppuna kisattiin taas Spartathlon Kreikassa. Yhdeksästä mukaan lähteneestä suomalaisesta kuusi pääsi reitin läpi määräajassa. Naisista ainoana Spartaan asti juoksi Tuula. Miesten puolella kovimmasta ajasta vastasi Juha, joka lähes pystyi alittamaan 30 tunnin ajan. Todella kova suoritus vain muutama viikko PTL:n jälkeen. Spartathlon kuvia löytyy jo mm. täältä.

Viikolle kertyi tunteja runsaat 11, jossa juoksua 84 kilsaa ja fillaria 64 kilsaa.

Ei kommentteja:

Viikko 32 ja Lake to Lake swimrun kisa

Tällä viikolla oli tarkoitus saada vielä yksi napsu lisää treeniä ennen Alppien kiertoa, mutta vähän vajaaksi se viikko jäi. Yksi syy oli l...