sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Viikko 37 ja Kolisimulaattori

Lämmin syksy on jatkunut tälläkin viikolla, tai itse asiassa "terminen kesä" kuten säätiedotuksessa tässä yhtenä iltana sanottiin. Alkuviikosta kertyi sadettakin aika paljon ja sademittari näytti jossain vaiheessa jopa runsaat 25 milliä sadetta. Selvästi ollaan kuitenkin menossa syksyä ja talvea kohti ja ensilumen sataminen Lappiin on varmaan enää päivien kysymys. Yksi merkillepantava asia on, ettei pihlajanmarjoja ole tänä vuonna juuri yhtään. Tarkoittaako se sitten runsasta lumentuloa vai ei niin se jää nähtäväksi.
Viikon treenit ovat menneet edellistä viikkoa paremmin. Maanantaista torstaihin kuljin työmatkat fillarilla ja lisäksi maanantaina ja keskiviikkona tein kotiin palatessani pienen lisälenkin fillarilla. Tiistaina ja torstaina tein vielä fillaroinnin jälkeen vajaan tunnin juoksulenkin järven ympäri. Keskiviikkona oli vielä illalla pientä suunnistusopetusta Veikkolan aluerasteilla.

Tämän viikon lenkeillä on lauantain Kolisimulaattoria lukuun ottamatta jalassa kulkenut Asicsen vanhat Nimbus tossut, joilla on kilometrejä juostu jo pitkälti toista tuhatta. Ennen tätä viikkoa käytetyt New Balancet oli pakko hyllyttää, kun tuntuu, että niistä on vaimennus kadonnut kokonaan vaikka niillä ei ole juostu paljoa yli kuudensadan kilsan. Viimeaikaiset tossuhankinnat ovat keskittyneet maasto- ja suunnistuspuolelle, mutta nyt pitääkin hankkia ainakin parit uudet asfalttitossut.

Lauantaina olikin sitten vuorossa Kolisimulaattori Malminkartanon täyttömäellä. Antti oli laittanut kutsua jo pari viikkoa ennen, joten pitihän sitä lähteä kokeilemaan. Varsinkin kun en itse ole vielä koskaan ollut kyseisellä mäellä treenaamassa. Aloitusaika oli sopivasti kello 7 lauantaiaamuna, joten aikaa ei hukattu turhaan aamuaskareissa. Tosin Antti oli noussut jo aamuviideltä leipomaan mokkapaloja!

Keli oli aamulla kostea ja sumuinen kuten muinakin aamuina tällä viikolla. Aurinko puski kuitenkin sumun läpi ja pikkuhiljaa aamun edetessä lämpötilakin nousi. Näkymät huipulta olivat todella hienot.

Tarkoituksena oli nousta mäkeä neljän tunnin ajan, mutta etukäteen ajattelin sen olevan hieman liian pitkä aika meikäläiselle. Jos nyt vaikka kolme tuntia jaksaisi mukana niin hyvä juttu. Treeni tuntui kuitenkin heti alusta asti mukavalle ja kun mäet mentiin ylös kävellen ja alas reippaasti juosten niin tehot pysyivät mukavalla tasolla. Aina muutaman nousun jälkeen palattiin autolle ja juotiin kupit kahvia ja nautiskeltiin uunituoreista mokkapaloista. Vain vähän seitsemän jälkeen Jussikin tuli paikalle ja saimme kuulla hänen UTMB -kokemuksia siinä treenin ohessa. Aika meni kuin siivillä.

Jatkoimme sitten treeniä vajaat neljä tuntia kunnes JanneH ja Nina tulivat paikalle. Vuoro vaihtui ja he saivatkin jatkaa nousuja tuoreilla jaloillaan. Itse suuntasin siitä kotiin ja saunaan, mutta Antti piti parin tunnin tauon ja jatkoi iltapäivällä vielä Eeron Extriimiin.

Sunnuntaina kävin juoksemassa Nuuksiossa puolitoistatuntisen rauhalliseen tahtiin. Lihakset tuntuivat siltä kuin eilen ei olisi pahemmin edes liikuttu. Tämä on jo aika rohkaisevaa. Lenkin päälle vielä lyhyt jooga ja illalla coachin hieronnat.

Viikolle kertyi yhteensä runsaat 15 tuntia, jossa juoksua 86 kilsaa ja fillaria 147 kilsaa. Ihan hyvä viikko taas kesän lepäilyjen jälkeen.

2 kommenttia:

Mika kirjoitti...

On ollut muuten upea kesä, harvoin Suomessa (terminen) kesä kestää neljää kuukautta.

Oletko siis menossa Vaarojen maratonille? Tavallinen vai tuplamatka?

StanleyPark kirjoitti...

Moi Mika, hieno on ollut kesä vaikka ei olisi haitannut vieläkin hiukan lämpimämpi keli.
Kolille olen menossa tuplalle.

SP

Viikko 32 ja Lake to Lake swimrun kisa

Tällä viikolla oli tarkoitus saada vielä yksi napsu lisää treeniä ennen Alppien kiertoa, mutta vähän vajaaksi se viikko jäi. Yksi syy oli l...