tiistai 17. helmikuuta 2009

Harjoittelu käyntiin

Kaksi viikkoa on mennyt kaksnelosesta ja aika on mennyt virustaudista nauttimalla ja antibioottia syömällä. Nyt on kuitenkin uusi ääni kellossa ja eilen tuli käytyä ensimäisellä juoksulenkillä sitten kisojen. Olipa hauskaa pitkästä aikaa nauttia juoksusta ja pakkasilmasta. Meno ei muuten ollut kovinkaan ihmeellistä, mutta mitäs muuta voi odottaa näiden tautien jälkeen. Kroppa tuntui aika jäykälle ja syke oli palautunut sellaiselle "normaalille harjoituskauden alun tasolle". Sen verran tässä kuitenkin ollaan kuntouduttu, että tarkoitus on nyt aloittaa harjoittelut Sakuraa varten. Tarkempi ohjelma on kuitenkin edelleen vain hahmotelman asteella ja siihen palaankin vähän myöhemmässä vaiheessa.

Viime lauantaina kierrellessämme kauppoja oli muuten ystävänpäivä. Se tuli havaittua hyvin, kun lähes jokaisessa kaupassa oli suklaata tarjolla. Siis suklaata tarjolla ihan tarjotinkaupalla! Miten just nyt voi käydä näin, että mua koetellaan näin kovasti. Että kahden lakkoviikon jälkeen suklaata tulee joka tuutista! Kaikesta huolimatta tilanne pysyi hallussa eikä kontrolli pettänyt kertaakaan. Aika jänniä tilanteita vaan sattui, kun normaalisti mä olisin syönyt suklaata jokaisella kattauskerralla. Nyt piti oikein miettiä, että enhän mä syönytkään enää sitä suklaata. Sen verran automaattisesti sitä ojentaa samantien kätensä.

Suklaan syöntiin liittyen tuolla "400days" sivuilla oli juttu optimaalisesta juoksijan painosta. Tuon laskukaavan mukaan meikäläiselle sopiva paino olisi noin 65kg. Se on pari kiloa vähemmän kuin nykyinen painoni. Mutta näitä "oikeita juoksijan painoja" löytyy varmaan joka lähtöön.

3 kommenttia:

corner kirjoitti...

Tsemppiä suklaakampanjalle, minäkin olen rintamassa mukana, niinkussillai tavallaan... Mä yritän rajoittaa omat chokoholismini vain lauantaipäiville, muut päivät pysyn aika helposti kuivilla. Paitsi jos joku jättää korkatun suklaalevyn tai vastaavan näkyvälle paikalle.

Sulla on hyvin aikaa viritellä Sakura-kunto kohdalleen, toivotaan että kevään tautikiintiö on nyt täynnä. Vähän käy kateeksi, mutta kyllä minäkin Sakuraaan koetan jonain vuonna päästä mukaan. Tsemppiä treeneihin!

StanleyPark kirjoitti...

Suklaakampanja pitää ja mulla ei ole kuin yksi vaihtoehto - totaalikieltäytyminen. Tosin eilen olin ottanut salille "myslipatukan" mukaan ja heti yhden suupalan jälkeen huomasin patukan alaosan olevan suklaasta. No, sen syönti jäi sitten siihen.

Joo - mukaan vaan Sakuraan juoksemaan. Parin vuoden päästä koetaan Sakuran osalta tällainen "Spartta-ilmiö", että mukana on toistakymmentä suomalaista. Tosin saattavat rajoittaa jo siinä vaiheessa meidän osallistumista.

-James- kirjoitti...

Minun pitäisi olla rintamassa mukana. Ei vain onnistu. Liian perso makealla! ...ja suolaisellekin.

Sinun tiputus "ihannepainoon" kuulostaa helpolta kun vertaa omaan urakkaan. 82->70, toivotonta.

Tsemppiä Sakuratreeneihin. Sinne minäkin vielä joku päivä...

Viikko 49 ja Barkley kutsuu

Noniin. Niinhän siinä kävi kuten vähän uumoiltiin. Barkley Marathons on ollut mielessä jo jonkin aikaa ja eihän se ole jättänyt rauhaan ede...