maanantai 21. heinäkuuta 2008

Kisaviikko

Viimeinen keventävä viikko (viikko 29) ennen kisaa sujui suunnitelmien mukaan. Viikolle kertyi kolme kokonaista lepopäivää (ma, pe ja la) ja juoksua kertyi neljän lenkin verran:

Ti: maastolenkki 17km/1.21h, josta 7km maastossa vk:ta (avg. 160)
Ke: maastolenkki 23km/2.03h
To: maastolenkki 17km/1.25h tasaista
Su: lenkki 13km/1.08h kevyttä

Tavoitteena ollut yksi vauhdikkaampi lenkki tuli tehtyä maastossa. Kyllä oli hauskaa pitkästä aikaa juosta vähän vauhdikkaammin. Välillä meinasi vauhti karata ihan kokonaan, joten sykemittarin kanssa piti olla tarkkana. En kuitenkaan halunnut tehdä lähellä maksimia ollutta harjoitusta. Torstain lenkin juoksin yhdessä Jussin kanssa ja myös siinä oli tavallista parempi vauhti. Syke kuitenkin pysyi hyvin kurissa vaikka tarinaa riitti lenkin lomassa koko matkalle. Tämän lisäksi tuli ulkoilua managerin kanssa: fillarointia 47km ja juoksuhölkkäkävelyä 9.5km.

Tänään maanantaina tein lyhyen 4.5km lenkin lähimaastoissa. Huomenna aamulla onkin sitten lähtö Ruotsiin. Kaikki tavarat on toivottavasti pakattu. Sääennuste lupaa torstaille aurinkoa ja 27 astetta lämmintä. Voihan tuo vielä muuttua, mutta näyttää siltä, että ei taida tarvita pitkähihaista paitaa juoksun aikana.

Kisatavoite ei ehkä ihan vielä ole selvillä. Aika hyvin pystyy kuitenkin lähtemään ilman paineita, kun kauden päätavoitteena ollut Perniö sujui niinkin hyvin. Todennäköisesti saatuaan numerolapun rintaan kaikki ennakkosuunnitelmat kuitenkin heitetään romukoppaan ja juoksu lähtee liikkeelle ihan fiilispohjalta. Katsotaan sitten miten pitkälle se riittää. Tuo ennakoitu keli saattaa heittää mukavan lisämausteen soppaan. Jospa viimeinkin saataisiin sitä kauan kaivattua siedätyshoitoa. Pari uutta juttua on mielessä kokeiltavaksi tässä kisassa. Niistä enemmän kisaraportissa.

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...