sunnuntai 5. elokuuta 2018

Viikko 31 ja lisää treeniä

Viimeinen lomaviikko on mennyt hieman runsaamman ulkoilun merkeissä. Viikolle oli tarkoitus saada kaksi vähän pidempää treeniä ja perinteisesti jaksotin ne keskiviikolle ja lauantaille. Muina päivinä riitti sellaiset peruslenkit, jotka kuitenkin nyt jäi hieman lyhyiksi.

Kelit on jatkuneet samaa rataa kuin aikaisemmin. Lämpötilat ovat olleet päivällä 30 tienoilla, joten hyvää lämpötreeniä on saanut jatkaa tämänkin viikon. Ainoastaan tänään sunnuntaina oli vähän viileämpää, ei taidettu rikkoa edes hellerajaa. Vettä on koko viikon aikana satanut noin 13 pisaraa, joten purot ja suot ovat edelleen todella kuivia. Tässä todiste:
Kuivineet kanttarellit
Keskiviikkona käytiin Mikkolan Tomin kanssa kiertämässä NC reitti. Tai oikeastaan mentiin sitä vanhaa reittiä, kun tämän vuoden kisassa on pieniä poikkeamia aikaisempaan esimerkiksi siinä 16 kilsan kohdalla. Lenkille päästiin Siikarannasta aamulla yhdeksän jälkeen. Sää oli aamulla jo aurinkoinen ja lämmin. Eka pysähdys tehtiin Solvallassa, jossa käytiin täyttämässä vesipullot. Join pari pulloa samalla varastoon ja täytin kaikki mukana olleet neljä pulloa. Siitä matka jatkui itäpuoliseen osaan reittiä. Järvenrantaosuudet olivat taas selkeästi hitaampia, mutta eipä se paljoa haitannut. Nautiskelimme lämpimästä päivästä ja pidimme pakolliset kuvaustauot.

Saarijärven rannassa
Matka jatkui ja lämpötila nousi. Kolmen tunnin kohdalla poikettiin Haukkalammella taas täyttämässä juomapullot. Samalla pidettiin jäätelönsyöntitauko laiturilla istuskellen ja jalkoja vedessä viilentäen. Sen jälkeen jatkettiin viimeisen osuuden nautiskelulla. Muutama kilometri Kattilaan ja siitä lopun nopeampia neulaspolkuja ja avokallioita aina Soidinsuolle. Viimeisen tunnin aikana lämpö alkoi jotenkin kumuloitumaan kropassa ja nestettä kului paljon. Viiden tunnin kohdalla rullasimme alas viimeistä alamäkeä Siikarantaan, jossa kävimme saman tien täyttämässä vesipullot hotellilla. Ja sen jälkeen järveen uimaan ja vilvoittelemaan. Hyvä treeni.

Lauantaille olin suunnitellut 4-5 tunnin mäkitreenin Swinghillissä. Kuten yleensä pääkaupunkiseudun pisimmillä nousuilla ei tarvitse yksin edetä. Tällä kertaa paikalla oli vahva Samba-edustus ja pari ekaa tuntia meni mukavasti rupatellessa. Sen jälkeen jatkoin yksin vielä toiset pari tuntia, jonka aikana kello tuntui etenevän melko hitaasti. Tämän parituntisen aikana alueen yli pyyhkäisi pieni sadekuuro. Aurinko oli muutenkin pilvessä lähes koko treenin ajan, joten lämpötila pysyi mukavan siedettävänä. Nestettä kului kuitenkin taas melkoisesti. Neljässä tunnissa mittariin kertyi 34 nousua, jossa kilsoja puolimaratonin verran ja nousu- ja laskumetrejä 2250m.

Sunnuntaina juoksin runsaat 30 kilsaa rauhallisella vauhdilla. Kävin pitkästä aikaa Oravankolossa kääntymässä. Lihakset tuntuivat hyviltä eilisen mäkitreenin jälkeen.

Perjantaina tein peruslenkin lisäksi illalla swimrun-treenin Hyppölän Teron kanssa. Kävimme vähän tutustumassa Luukin maastoihin, jossa ensi viikonloppuna kisataan Lake to Lake-kisa. Samalla käytiin läpi meikäläisen uintitekniikka, jossa riittikin korjattavaa. Myös varusteiden kanssa on vielä pientä säätöä ennen ensi viikon kisaa. Leppoistajat lähtee kisaan kuitenkin luottavaisin mielin.

Swimrun oppilas ja opettaja

Viikolle kertyi tunteja vajaat 21, jossa juoksua 170 kilsaa. Lisäksi kävin hierojalla maanantaina ja loppuviikosta coutsi piti jalkoja kunnossa.


Ei kommentteja:

Treeniyhteenveto 2023

Vuotta on vielä pari päivää jäljellä, mutta tässä vähän yhteenvetoa treeneistä (päivitetty 2.1.2024). Datat tulee Polar Flown puolelta: Koko...