sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Viikko 43 ja ensilumi

Sadetta on piisannut tälläkin viikolla. Tosin pientä piristystä saimme loppuviikosta, kun torstaina aamu valkeni hienossa lumipeitteessä. Yöllä satanut 20 cm lunta notkui puissa ja näkymä ikkunasta oli kuin joulupostikortista. Lämpötila pinnisteli nollan ja pikkupakkasen tuntumassa kunnes se lopulta lauantaina kääntyi plussalle ja lumet saivat kyytiä. Torstaina keli oli paikallisilla teillä sen verran kehno, että paikallisbussikin ajoi ojaan ja vei mennessään sähkötolpan. Sen seurauksena olimme ilman sähköjä muutaman tunnin. Myös Ilmatieteenlaitos oli perjantaina sitä mieltä, että "koko maassa lunta on eniten Espoon Nuuksiossa".

Nuuksion pitkospuut ensilumen alla

Lumista metsää (kuva: Laineman Laatu Photo)

Todistusaineistoa lumen määrästä
Treenien puolella ei suurempaa muutosta ole ollut. Pari iltaa meni Samban tilaisuuksissa ja muutenkin viikolla oli aika paljon muuta ohjelmaa. Viikolle tuli vain kolme juoksulenkkiä, joista kaksi Nuuksion poluilla ja yksi juoksumatolla. Töissä tuli käytyä fillarilla vain kerran ja salitreeni jäi tällä viikolla kokonaan tekemättä. Joogassa kuitenkin ehdin käydä.

Torstainen lenkki Nuuksion lumisilla poluilla tuntui todella raskaalta. Lumessa tarpominen tällä kunnolla ei todellakaan ollut mitään nautintoa. Jalkaan olin laittanut pari vuotta sitten hankkimani Inovin Roclite 295 tossut, jotka ovat lojuneet kaapissa käyttämättöminä. Nämä tossut tuli hankittua paljolti niiden saaman hyvän palautteen takia. Tossun pohjakuviointi on aika iso ja ajatukseni olikin, että niillä varmasti pitoa riittää lumisessakin maastossa. No näinhän se olikin, pitoa riitti vajaan 1,5 tunnin lenkillä mukavasti. Perjantaina juoksin matolla aikataulusyistä lyhyen kolmen vartin lenkin leppoisalla vauhdilla.

Sunnuntaina kävimme Asmon kanssa Solvallan ympäristössä kiertelemässä polkuja sekä vähän metsän puolellakin. Yli puolet lumesta oli hävinnyt, mutta vettä olikin sitten sitäkin enemmän. Onneksi jalat pysyivät lämpiminä lenkin aikana Sealskinzin sukissa. Ilman niitä lenkki olisi ollut pelkkää loikkimista mättäältä toiselle. Lenkin kruunasi Rajamäjen Rinsessan tekemä herkkukakku. Nam!
Halloween-kakku
Alla vielä kertaalleen tuo Hesarin Barkley-juttu parin viikon takaa, nyt kokonaisuudessaan.
Ei kommentteja:

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...