sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Viikko 3 ja puolet treenijaksosta takana

Nyt on ensimmäiset kaksi treenijaksoa suunnitelmasta toteutettu. Kaksi neljän viikon jaksoa ovat menneet lähes suunnitelmien mukaisesti eikä paljoa muutoksia ole tarvinnut matkan varrella tehdä. Varsinkin jälkimmäinen neliviikkoinen on ollut tasaista tekemistä ja lenkit ovat maistuneet.

Tämä viikko mukaili pitkälti edellistä, kun juoksin taas maanantaista torstaihin tunnin aamulenkin ja illalla vielä toisen vähän pidemmän lenkin joko töistä kotiin tai lisäksi pienen kierroksen Nuuksion poluilla lampun kanssa. Ilvestä ei tällä viikolla enää näkynytkään. Lisäksi maanantaina oli tunnin jooga sekä keskiviikkona päivällä salitreeni. Salilla painotus oli coren puolella nyt kun juoksun takia jaloilla on jo melkoinen rasitus päällä.

Nuuksiossa

Torstain auringonlasku

Perjantaina kiertelin Nuuksion jäisiä polkuja kolme tuntia. Lähdin lenkillä vähän normaalia aikaisemmin ja nappasin reppuun vain pikkulampun, kun ajattelin olevani kotona jo ennen pimeää. No pimeäähän siinä ehti tulla ja jostain syystä ei pikkulamppu suostunutkaan toimimaan. Viimeiset kilometrit ennen katuvaloille tuloa menikin sitten aika rauhassa hapuillen.

Nuuksion poluilla

Lauantaina olimme Asmon kanssa liikkeellä ja tarkoitus oli kierrellä Loppiaisrogaining rasteja Nuuksion metsissä. Jo aika alussa huomasimme, että metsässä on sen verran paljon lunta, ettei juokseminen tällä kunnolla ihan helposti onnistukkaan ja alkuperäinen suunnitelma kauimmaisten rastien kiertämisestä ei tainnut olla toteutettavissa tänään. No, siitä sitten etenimme hitaasti rastilta toiselle. Ilma oli aurinkoinen ja tuuleton, joten eihän tässä mitään hätää ollut. Treeni oli lopulta todella hyvä hitaan ja raskaan kelin ansiosta. Juuri sellainen sopiva treeni kohti Barkleyn kisaa. Aikaa kului runsaat 5 tuntia mutta matkaa ei kertynyt kuin 28 kilsaa.

Asmo testaa Soidinsuon kantavuutta

Sunnuntaina kiertelin Nuuksiossa jäisillä poluilla palauttavan vajaa kolmetuntisen. Lauantain hangessa tarpominen tuntui vielä vähän lonkankoukistajissa. Hitaalla vauhdilla se ei kuitenkaan haitannut. Tänään tuntui myös, että ilma oli melkeinpä keväinen, kun linnut lauloivat ja aurinko sulatti lunta. Auringonpaisteessa oikein tunsi miten se ensimmäistä kertaa jo lämmitti. Ehkä on vähän liian aikaista puhua keväästä, mutta hieman sitä oli jo ilmassa tänään.

Sunnuntain lämmin kevätaurinko

Viikolle kertyi 25 tuntia treeniä, jossa 196 kilsaa juoksua.

Aika on mennyt jotenkin erityisen nopeasti ja huomenna alkaa jo kolmas neljän viikon harjoitusjakso. Kauden pääkisa lähestyy nopeasti ja jotenkin nyt tuntuu, että vielä olisi paljon tehtävää. Monia suunniteltuja treenejä pitää vielä toteuttaa, mutta samalla huolehtia ettei fyysisen rasituksen alla pääse sairastumaan. Yksi iso tekijä onkin riittävä unen määrä ja siitä huolehtiminen. Viikolla päivät venyvät helposti aika pitkiksi, kun päivässä on parikin treeniä ihan sen perustyön lisäksi. Onneksi motivaatio ei voisi olla juuri kovempi eikä pitkät päivät ole toistaiseksi haitanneet.

Ensi viikko on kevyempi viikko ja jaloille on tarkoitus antaa vähän lepoa. Sitten alkaa taas seuraava kolmen viikon kovempi jakso.

3 kommenttia:

Kalevi Montela kirjoitti...

Hienoa treeniä! Kyllä se on kevättä ilmassa! Hyviä harjotuksia edelleen! Tärkeitä viikkoja on edessä!

Onni Vähäaho kirjoitti...

On tuo hurjan kuuloista treenin lappamista. 😂 Näitä on mukava lukea. Minusta tuntuu ettei sinulla taida olla tekemättömiä treenejä. 😉 196km/25h/vko. Joku voisi lukea ton stand-up'na 🙌

StanleyPark kirjoitti...

Kiitos Kalevi ja Onni. Kiva, että kirjoituksia lueskellaan. Vähän samanlaista tämä on viikosta toiseen ;-)

Mikael

Viikko 1 ja 2 ja Loppiaisrogaining

Loppiainen sattui tänä vuonna sunnuntaille enkä enää Loppiaisrogan jälkeen jaksanut alkaa kirjoittaa yhteenvetoa viikosta ja itse rogasta. ...