sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Viikko 2 ja kohtaaminen ilveksen kanssa

Viikon kelit ovat taas vaihdelleet melkoisesti. Luntakin on satanut ja näyttää siltä kuin se talvi voisi kohta jopa päästä alkuun. Lunta kaipaisi enemmän jo joulukuussa, kun on pimeää, mutta viime  vuosina talvi on alkanut vasta tukevasti tammikuun puolella.

Treeniviikko meni juurikin suunnitelmien mukaan. Tarvittavat treenitunnit tuli täyteen ja pari pidempääkin treeniä saatiin tehtyä. Alkuviikosta harjoituohjelmassa oli pari treeniä päivässä ja loppuviikosta enää yksi.

Maanantaista torstaihin sain juostua aamulla tunnin peruslenkit, joista torstain aamulenkki meni töissä juoksumatolla mäkitreenin merkeissä. Keskiviikkona tein lounastauolla salitreenin ja ilta meni Samban kokouksen merkeissä. Maanantain ja torstain toinen treeni meni töistä kotiin juostessa. Tiistaina juoksin töiden jälkeen 4 tunnin lamppulenkin Nuuksiossa. Juoksu tuntui kevyeltä ja lenkin kruunasi kohtaaminen ilvesperheen kanssa. Sen verran uteliaita olivat nämä ilvekset, että ehdin ottaa videolle hieman kohtaamistamme.


Torstaina alkanut lumisade jatkui vielä perjantaina ja välillä lunta tuli vähän enemmänkin. Perjantai-iltana kävin juoksemassa vajaan kolmen tunnin lenkin tarkistaen samalla vähän polkujen lumitilannetta lauantain yhteislenkkiä varten. Nuoskalunta oli maassa 10-15 senttiä, joka ei kuitenkaan paljoa juoksua haitannut. Muita ei metsässä näkynyt ja ilvesperhekin oli ilmeisesti löytänyt rauhallisemman paikan, jossa ei polkujuoksijat pääse häiritsemään.

Perjantain polut
Lauantaina olin kutsunut Sambalaisia yhteislenkille Nuuksioon. Paikalle pääsikin iso porukka ja yhdeksältä Siikarannasta lähtiessä meitä oli yhdeksän polkujuoksijaa. Ilma kirkastui hieman aamun valjettua ja parhaimmillaan aurinkokin taisi vähän kurkistaa pilvien takaa. Lämpötila oli nollan tuntumassa ja lumi oli edelleen aika märkää. Juoksimme osin NC reittiä ja osin ihan umpimetsää. Lunta oli kinostunut paikoin vähän enemmänkin, mutta eipä se paljoa menoa haitannut. Kävelyä ja tarpomista tuli vähän enemmän lumen takia.

Lauantaina näkyi vähän sinistä taivastakin

Sambaaa!
Sunnuntaina oli aika tasaharmaa keli, mutta vesikeli oli muuttunut pikkupakkaseksi. Juoksin 2,5h lenkin ilman nastoja, mutta se ei haitannut jäätyneestä lumesta huolimatta. Salomonin wings kasissa riitti pitoa mukavasti. Jos oli lauantaina Nuuksion poluilla tilaa niin samaa ei voi sanoa sunnuntaista. Parkkipaikat olivat Haukkalammella ihan täynnä ja poluilla liikkui isoja ryhmiä. Hienoa, että ihmiset löytävät nämä mahtavat puistomaisemat.

Sunnuntaina lenkillä
Viikolle kertyi yhteensä 22 treenituntia, jossa 181 kilsaa juoksua. Joogan pitäisi jatkua taas ensi viikolla ja muutenkin treenitunteja olisi tarkoitus kasata taas pari napsua enemmän.
Viikko kuvina:


Torstaina selvisi myös, että UTMB arvonnassa ei arpaonnea tänä vuonna ollut kahdesta arpalipusta huolimatta. Mikäli säännöt eivät tässä välissä muutu niin ilmeisesti ensi vuonna kisaan pitäisi päästä suoraan ilman arvontaa. Katsotaan ja ihmetellään. Varasuunnitelmaa ei tulevalle syksylle ole ollut, kun jotenkin olin melko varma kisaan pääsystä. Mutta onhan noita vaihtoehtoja, joihin ehtii vielä hakea.

Trailrunning.fi sivustolla julkaistiin tilastoja viime vuonna Suomessa juostuista polkujuoksuista. Huima kasvu näyttää jatkuvan ja pelkästään polkujuoksutapahtumia kirjattiin viime vuodelle 110! Kyllä polkujuoksijoita hemmotellaan. Isot kiitokset kaikille järjestelyistä vastaaville ja mukana olleille.

2 kommenttia:

Stig Heerman kirjoitti...

Helt fantastiskt att du kunde bildfånga dessa skygga djur! Grattis också till detta! Farsan.

StanleyPark kirjoitti...

Tack tack!

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...