sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Viikko 48 ja kuivaa pakkaskeliä

Eipä ole peräkkäiset viikon toistensa veljiä ainakaan kelien puolesta. Jos oli viime viikolla märkää ja kosteaa niin tällä viikolla on pakkasta riittänyt viikon jokaiselle päivälle. Tänään sunnuntaina pakkasta oli peräti 11 astetta aamulla. Myös aurinkoa on riittänyt, joka ei ole lainkaan haitaksi näin pimeimpään vuodenaikaan.

Treenit ovat menneet suunnitellusti. Tunnit tulivat täyteen ja jopa hieman ylittyivät, jonka lisäksi salitreenit pääsivät vauhtiin. Maanantai meni vielä rennosti pelkän joogan merkeissä. Tiistaina oltiin sitten päivällä salilla ja illalla juoksin muutaman mutkan kautta kotiin. Salilla piti jättää kyykkysarjat kesken, kun takareisi ei oikein tykännyt hommasta näin pitkän tauon jälkeen. Tein sitten corea ja käsiä sekä jalkoja sen minkä kestivät. Illalla kotiin juostessa ei jaloissa ollut ihan parasta iskua. Toivottavasti ensi viikolla reidet ottaa treeniä vastaan jo paremmin.

Keskiviikkona juoksin töistä taas muutaman mutkan (lue Pokestopin ja Gymin) kautta kotiin, kun taas torstaina olin liikkeellä fillarilla. Torstaina kävin myös kuuntelemassa työnantajan järjestämän parin tunnin mittaisen seikkailija Patrik "Pata" Degermanin luennon. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun pääsen itse paikalle kuuntelemaan. Joitakin artikkeleita ja kirjoituksia olen hänestä ja hänen retkistään lukenut, mutta kyllä tuo live-esitys kuitenkin omaa luokkaansa. Jos vain on mahdollista käydä kuuntelemassa hänen luentoaan niin suosittelen lämpimästi.


Perjantaina kävin töiden jälkeen Nuuksiossa lamppulenkillä. Paikoin oli aika liukasta, kun pakkanen on tehnyt pienen huurteen maahan ja ihan joka paikassa ei nähnyt alla ollutta jäätä. Ilman nastoja juostessa lenkille sattui jokunen liukastelukin. Muita ei siihen aikaan enää poluilla näkynyt, ei juoksijoita eikä retkeilijöitäkään.

Lauantaina oltiin Samban porukalla Nuuksiossa lenkillä. Mahtava aurinkoinen keli ja kuivat polut tekivät lenkistä entistä nautittavamman. Vauhti oli sen verran leppoisa, että porukka pysyi hyvin kasassa. Välillä pysähdeltiin pakollisille valokuvatauoille. Kiersimme osin Classicin reittiä ja osin ihan kokonaan metsässä. Suot kestää jo hyvin juoksijan painon. Pienillä lammilla näkyi porukkaa jäällä kävelemässä, joten ilmeisesti jäätkin alkavat jo kestää siellä liikkuvia. Me pitäydyimme kyllä visusti rannan puolella. Runsaat kolme tuntia meni porukassa ja siihen vielä omat siirtymiset Siikarantaan niin lenkille tuli mittaa vajaat neljä tuntia.

Maisemien ihailua

Ja aurinkokin paistoi


Ja palattuamme takaisin meitä oli pari Sambalaista enemmän.
Sunnuntaina kävin Nuuksiossa kiertelemässä parin tunnin lenkin. Pakkasta oli lähtiessä enemmän kuin edellisinä päivinä ja aurinko paistoi edelleen hienosti. Nyt liikkeellä oli jo retkiluistelijoita ja heidän mukaansa jäätä on jo noin 10 senttiä. Mutta jäille lähtiessä on edelleen hyvä tietää missä liikuskelee ja että liikkuu kunnon varusteilla ja porukassa.


Lunta ei ole mutta pakkasta riitti
Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta
Viikolle kertyi tunteja runsaat 15, jossa 101 km juoksua. Tulevalla viikolla on ohjelmaa melkoisesti ja treeniäkin pitäisi saada kasaan pari tuntia enemmän. Saa nähdä miten viikko etenee.Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...