sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Viikko 47 ja harjoittelut alkaa

Mennyt viikko on ollut viimeinen luppoiluviikko ennen varsinaisen treenikauden alkua. Kelit ovat vaihdelleet pakkasesta ja kylmästä pohjoistuulesta lämpimään ja ihanaan sateeseen. Kaikki viime viikolla sataneet lumet ovat sulaneet viimeisiä kasoja myöden ja Nuuksiossa on ollut enemmän vettä kuin aikoihin. Viimeksi näin paljon vettä taisi olla Nuuksio Classic viikonloppuna olleen rankkasateen jäljiltä.

Viimeisellä luppoviikolla olen hieman säästellyt jalkoja ja painottanut enemmän pyöräilyyn. Lisäksi muiden kiireiden takia viikolle tuli myös kaksi kokonaan lepopäivää. Aika harvinaista, mutta välillä ihan tarpeellista. Maanantaina ja torstaina kävin fillarilla töissä tehden samalla pienen lisälenkin. Maanantaina oli lisäksi tunnin jooga ja torstaina kävin juoksemassa pyöräilyn lisäksi 1,5 tunnin kevyen juoksulenkin. Tiistaina kävin Nuuksiossa lamppulenkillä. Pyöräilin kuitenkin osan matkasta ja jatkoin juoksemalla vasta päästyäni puiston puolelle. Maasto oli todella märkä, mutta taivaalta ei kuitenkaan satanut lisää tässä kohtaa. Näissä olosuhteissa Sealskinzin vedenpitävä juoksusukka toimi taas todella hyvin eikä kylmä tullut missään vaiheessa.

Vettä riittää Nuuksion järviylängöllä, mutta jalassa onneksi Sealskinzin sukat

Perjantaina kävin aamulla ennen töiden alkamista fillaroimassa 1,5 tuntia Nuuksion polkuja. Osa ylämäistä on kyllä niin jyrkkiä, ettei niitä meikäläisen tekniikalla pääse ylös. Samoin alamäet on niin jyrkkiä, ettei uskalla ottaa riskiä kaatumisesta vaan mielummin taluttaa fillarin alas. Mutta pyöräily on treenimuotona taas erittäin hyvä juoksijallekin ja siksi sitä on hyvä olla mukana ohjelmassa.

Keskiviikko ja lauantai olivat lepopäiviä, mutta sunnuntaina oltiin taas Nuuksion metsissä. Runsaat kolme tuntia meni mukavasti polkuja hölkätessä. Juoksu kulki mukavasti parin päivän juoksutauon jälkeen. Olikin mukavaa kiertää paikkoja kuivassa pikkupakkasessa. Poluilla näkyi myös useita polkujuoksijoita, joten näyttää laji voivan hyvin ja harrastajia riittää.

Huurtuneita pitkospuita ja suota
Viikolle kertyi ulkoilua runsaat 12 tuntia, jossa noin 50 kilsaa juoksua ja satanen fillarilla.

Ensi viikosta alkaa sitten ensimmäinen neljän viikon mittainen harjoitusjakso. Ensimmäinen viikko on tuntimäärältää edellisviikkojen tasoa ja sitten kolme seuraavaa vähän kovempia. Näitä harjoitusjaksoja laitetaan sitten muutama peräkkäin niin ensi kaudella pitäisi olla taas hyvässä ulkoilukunnossa.

Toivottavasti Espooseenkin saadaan alkavana talvena lunta, niin saadaan lajivalikoimaa lisättyä. Muuten ohjelmassa on aikaisemmilta vuosilta hyväksi todettuja ulkoilumuotoja. Myös mäkitreenejä olisi tarkoitus saada ohjelmaan mahdollisuuksien mukaan. Ihan sileän juoksukilometreillä ei olisi niin väliä, mutta kyllä tuota työmatkaakin joutuu käyttämään treeneihin.

Tämän viikon ehdottomasti kovimmasta suorituksesta ultrapuolella vastasi Henri Ansio, joka teki uuden Suomen ennätyksen 100 km MM-kisoissa Espanjassa. Tänään sunnuntaina juostussa kisassa Henri juoksi ajan 6:46:16. Anssi Raittilan nimissä ollut vanha ennätys parani 10 minuutilla. Myös naisten puolella juostiin uudet SE-lukemat 7:53 Riitta Paasion toimesta.

Myös Juhan Transpyrenea-kisaraportin viimeinen osa on valmis ja maaliin on päästy. Tässä koko tämän vuoden kovin ultrasuoritus.

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...