sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Viikko 39 ja syksy tulee

Menneellä viikolla on lämpötilat pudonneet merkittävästi ja ensimmäinen pakkasyökin saatiin tänne Espooseen. Tiistaina mittari näytti pari astetta pakkasta töihin lähtiessä. Vaahterat ovat juuri nyt kauneimmillaan keltaisen ja punaisen väriloistossa. Muutama saderintamakin on mennyt tästä yli, mutta muuten tämä viikko on tarjonnut hyviä ulkoiluilmoja.


Aika fillaripainotteista on tuo harjoittelu vielä ollut. Maanantaina ja keskiviikkona kävin fillarilla töissä. Tiistaina aloitettiin syksyn salitreenit. Aika rauhassa vielä mentiin, mutta hyppysarjoihin haettiin vähän muutosta. Hypyt noin puolen metrin korkuiselle penkille tuntuvat helpoilta ja kolme sarjaa tulikin tehtyä. Tämä kostautuikin heti samana iltana, kun kotiin juostessa toinen pohje alkoi krampata aika pahasti parilla viimeisellä kilsalla. Keskiviikkona ja torstaina pohkeet olivat edelleen kipeät. Vielä torstain lenkillä Nuuksiossa sai hieman varoa tuota vasenta pohjetta. Runsas puolitoistatuntinen meni kuitenkin mukavasti vaikka tarkoitus oli tehdä hieman pidempi lenkki.

Perjantaina lähdettiin Teräsmiehen kanssa kiertämään MaMan ratoja. Pääsimme aika hyvin alkuun, mutta pimeä pääsi yllättämään ja jouduimme lopettamaan suunniteltua aikaisemmin. Olin puolivahingossa heittänyt reppuun otsalampun. Sillekin tuli vähän käyttöä viimeisiä rasteja hakiessa. Lopussa tuli pieni pummi ja päätimme laittaa pillit pussiin ja jatkaa toisella kerralla.

Lauantaina tuli pidettyä kokonaan vapaata. Kävimme coachin kanssa päivällä ainoastaan vähän kävelemässä. Ei mitenkään järin lämmin keli vaikka aurinko paistoikin.

Sunnuntaina kiertelin taas ratoja ja varmistelin maanomistajilta mahdollisuutta käyttää yksityisteiksi merkittyjä teitä. Onnistuuhan se ja nyt saatiin Mahottoman radallekin se eteläisin rasti varmistettua. Aikaa kierrokseen meni viitisen tuntia.


Viikolle kertyi yhteensä vajaat 14 tuntia treeniä, jossa 128 kilsaa fillaria ja 56 kilsaa juoksua. Ensi viikko oli tarkoitus pitää vähän kevyempänä, mutta voip olla, että vielä pitää kierrellä ja ihmetellä noita ratoja.

Ensi viikonloppuna juostaan Kolilla Vaarojen Maraton. Se on samalla Buff Trail Tour Finlandin viimeinen osakilpailu, josta jaossa on tuplapisteet.

Sysikallion pikkujoulukutsukin julkaistiin tällä viikolla. Ja ilmoittautuminen alkaa lokakuun alussa.

Lopuksi vielä linkit Jannen ja Juhan osa 1 ja osa 2 kisaraportteihin TORrista. Huikeaa tekemistä.

Spartathlonkin saatiin juostua viikonlopun aikana Kreikassa. Matkaan lähteneistä 13 suomalaisesta 11 pääsi maaliin. Naisten maaliinpääsyprosentti oli taas huikea 100! Onnea kaikille.

Ei kommentteja:

Viikko 1 ja 2 ja Loppiaisrogaining

Loppiainen sattui tänä vuonna sunnuntaille enkä enää Loppiaisrogan jälkeen jaksanut alkaa kirjoittaa yhteenvetoa viikosta ja itse rogasta. ...