sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Viikko 22 ja jättäri100Viime viikonloppuna alkaneet allergiaoireet eivät lopulta helpottaneetkaan kuluneella viikolla vaikka sadetta on ollut ilmassa ja pölyn määrä on laskenut huomattavasti. Nuha on jatkunut ja kurkkukin on ollut välillä vähän kipeä. Ei kuitenkaan mitään kuumetta.

Lämpötiloissa koettiin alkuviikosta melkoinen takapakki, kun vajaassa 30 asteessa huidellut lämpötila tippui tiistaina kertaheitolla alle 10 asteen päivälämpötiloiksi. Sitä onkin sitten riittänyt muutaman päivän ja vasta tänään sunnuntaina lämpötilat ovat nousseet taas vähän kesäisempiin lukemiin.

Su-Ma-Ti lämpötilat
Viikko oli suunniteltu lepoviikoksi ja sitä se kyllä olikin treenien osalta. Muuta ohjelmaa olikin sitten lepoviikolle kasattu enemmän kuin tarpeeksi. Maanantaina ehdin juosta aamulla töissä matolla lyhyen mäkitreenin. Ei sen kummoisempaa, ihan perustreeni. Tiistaina juoksin töistä kotiin. Meno tuntui todella kevyeltä ja mitään kolotusta ei tuntunut missään.
Tiistaina sain Polarilta sähköpostia uuden V800 sykemittarin tilausten aloittamisesta. Tein siis heti aamulla tilauksen ja jo seuraavana päivänä mittari tuotiin suoraan kotiin. Olipa nopeaa toimintaa.Käyttöönotto meni melko mutkattomasti sekä tunnusten luominen Polarin Flow -verkkopalveluun, jonne harjoitustiedot ladataan treenin jälkeen. Ainut ongelma oli VPN:n samanaikainen käyttö Flow -palveluun kirjautumisen kanssa. Mittari yhdistetään tietokoneeseen pienen klipsin kanssa. Henkilötietojen ja perusasetusten tekemisen ei mennyt kauaa.


Keskiviikkona kävin fillarilla töissä ja illalla käytiin vielä katsastamassa tulevia kisapaikkoja. Hyvältä näyttää.
Helatorstaina pääsin sitten kokeilemaan uutta sykemittaria ensimmäistä kertaa, kun kävin Nuuksiossa kiertämässä runsaan parituntisen lenkin. Pari kertaa meinasin kompastua juurakossa, kun tuli katseltua enemmän kelloa kuin polkua. Hyvin löytyi tarvittavat tiedot juostessa ja lenkin jälkeen mittari kertasi vielä lenkiltä kerätyt harjoitustiedot. Erittäin hyvä yhteenveto heti treenin päätteeksi. Oma tunne treenistä oli varsin positiivinen.

Torstaina oli tarkoitus myös ehtiä käymään Pirttimäessä, jossa kisattiin jo toinen TTF -osakisa. Aikataulut eivät kuitenkaan mahdollistaneet tätä. Edellinen TTF-kisa käytiin vain puolitoista viikkoa sitten ja jo nyt oli juoksijat haastettu uudemman kerran. Matkana oli 21 kilsaa ja voiton vei ensimmäisen osakisan tapaan JanneH. Naisten puolella Maija Oravamäki vei voiton. Raporttejakin löytyy jo mukavasti: JanneH, Polkuapina, Asta. Alla vielä kisavideo.

text


Perjantaina juoksin aamulla ennen töitä matolla lyhyen lenkin. Kurkku tuntui vähän karhealta, mutta ei mitään vakavampaa. Illalla töiden jälkeen saimme IVOn kanssa olla isäntiä PePon kevätkynnössä, joka oli samalla meidän tulokasilta. Aika meni nopeasti japanilaista ruokaa tehdessä ja 20 henkisen porukan kanssa jutellessa. Vähän meinasi välillä olla ahdasta, mutta sopu sijaa antaa.

Herkkuja


Lauantaina käytiin pikavisiitillä Raumalla ja illalla kotiin tullessa pakkasin tavarat ja jatkoin suoraan Malminkartanolle, jossa jättäri100 on pyörähtänyt käyntiin iltakuudelta. Paikalla oli vuorijuoksun maailman kärjestä lähtien väkeä. Itsellä oli tarkoitus tavata tuttuja ja nousta mäkeä 3-4 tuntia. Olin coachille luvannut, että ihan maksimissaan teen 50 nousua, mutta todennäköisemmin "vain" 20-40.

Alku lähti mukavasti liikkeelle, mutta aika pian alkoi olo huonontua. Oireet oli melko lailla flunssamaiset ja ihan oikeanlaista vaatetusta ei tuntunut löytyvän päälle. Ylhäällä huipulla tuuli aika kylmästi, mutta muuten oli ihan hyvä keli. Juomaa kului yllättävän paljon johtuen voimakkaasta hikoilusta ja sykkeet oli normaalia huomattavasti korkeammat. Parin tunnin kohdalla päätin lopettaa treenin. Siinä vaiheessa nousuja oli kasassa yhteensä 20. Uusi mittari näytti noususummaksi +1290m. Sykkeet oli melkein 10 lyöntiä korkeammat kuin huhtikuun alussa tehdyssä 50-nousun treenissä vaikka tämä treeni sisälsi enemmän taukoja. Kroppaa vaatii nyt lepoa.

Viime vuonna ei ketään noussut tuota 100 kertaa mäkeä ylös. Aika heikosti meni tänäkin vuonna, mutta onneksi Trailplodderi kuitenkin näytti, että homma on tehtävissä. Onnittelut! Kuvia by J.Pitkänen.

Tukikohta fasaaninousun alapuolella.
Trailplodder, 100 nousua takana
Sunnuntaina pidin lepoa koko päivän. Tai käytiin me IKEAssa eli ihan sohvalla makaamiseksi ei päivä mennyt. Viikolle kertyi yhteensä 8,5 tuntia treeniä. Tällä viikolla piti vielä juosta coopperi, mutta siihen ei näiden hengitysvaikeuksien kanssa ollut mitään mahdollisuuksia. Katsotaan jos tässä vielä ennen Sinisteriä saisi sen puristettua. Ensi viikolla oli tarkoitus aloittaa viimeinen kovempi treeniputki Sinisteriä varten, mutta ainakin alkuviikko menee kevyesti.

Vain kaksi päivää sen jälkeen, kun olin vastaanottanut uuden Polarin mittarin sain sähköpostia, jossa kyseltiin palautetta uudesta mittarista. Laitoin heti kommenttia ja pari ehdotusta muutettavista jutuista. Seuraavana päivänä sain kuittauksen, että palautetta on saatu sen verran paljon, että niiden käsittelyyn menee jonkin aikaa. Aika hyvää asiakaspalvelua kuitenkin, että vastailevat näinkin nopeasti.

Pasi on juossut alamäkeen (tai ainakin etelään) jo lähes 1200 kilsaa. Aivan huima suoritus menossa kaikkien muiden karkeloiden lomassa. Muiden vaihtaessa kisasta toiseen niin Pasi sen kun porskuttaa. Kannattaa käydä lukemassa.


2 kommenttia:

Marko Forsell kirjoitti...

Kiinnostavan oloinen kello. Kiitti kommenteista.

StanleyPark kirjoitti...

Moi Marko, enemmän kommentteja löytyy juoksupalstalta, mutta sen olet jo varmaan bongannut. Tsemppiä Suomi-juoksuun!

Viikko 19 ja treenileiri Barkley-maastoissa

Olipa hieno viikko kaiken kaikkiaan. Viisi täyttä treenipäivää Barkley Marathonin maisemissa Frozen Head State Parkissa. Alla pientä tarina...