sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Viikko 45 ja väliviikko

Mammutista on nyt kulunut pari viikkoa ja treenit ovat olleet enemmän sellaista sekalaista harrastamista. Aikaa on mennyt paljon myös opiskeluiden kanssa ja vähän on ollut sellaista tasapainoilua ajankäytön kanssa. Toisaalta vielä nyt ei ole kovinkaan suurta kiirettä treenien kanssa.

Treenitunteja sain kasaan tällä viikolla runsaat kahdeksan. Parina päivänä tuli käytyä töissä fillarilla. Tiistaina käytiin taas punttisalilla. Torstaina ehdin mukaan Sysikallio100n yhteislenkille. Porukkaa oli yhteensä seitsemän, kun kierrettiin pariin kertaan reitti ja tutustuttiin tuleviin huoltotiloihin. Sen verran oli pimeää, että juostiin lamput päässä. Reitti tuntui vaihtelevalta, alussa pari isompaa mäkeä ja sen jälkeen taisi tulla pidempikin tasainen osuus. Jotain pientä nousua siinäkin taisi olla. Lopussa sitten taas yksi vähän isompi mäki. Matkaa tulee 2 kilsaa ja nousua noin 120 metriä per kierros. Puitteet ainakin vaikuttavat hyvälle. Sitten tietysti riippuu paljon kelistä ja lumen määrästä miten reitillä pääsee juoksemaan.

Perjantai-ilta meni opiskeluissa ja puolet lauantaista. Juoksin kuitenkin lauantaina illalla matolla lyhyen saunalenkin. Aiheena oli mäkitreeni, eli alkuun kilsa verkkaa ja sen jälkeen neljä kilsaa melko jyrkkään mäkeen. Lopussa maton kulma oli maksimissa eli 15. Loppuun sitten vielä tasaisella parin kilsan verkat. Aika vaativaa hommaa. Sunnuntaina kävin juoksemassa runsaat kaksi ja puoli tuntia mäkeä tuossa naapurin takapihalla. Rinteestä on kaadettu nyt syksyllä puita, joten vähän joutui risuja siivoamaan. Sopiva ura löytyi kuitenkin aika nopeasti ja ylimääräiset risutkin oli siivottu pois lenkin loppuun mennessä. Nousua tuli sellaiset 20-25 metriä per kierros. Oma mittari näytti treenin kokonaisnousuksi tasan 1000 metriä. Osan nousuista vedin sauvojen kanssa, joka kyllä helpotta huomattavasti. Jotain tällaista pitää tehdä tulevia tapahtumia varten.

Vettä on satanut tällä viikolla hurjasti. En muista aikaisemmasta, että noin 50 milliä vetävä sademittari olisi täyttynyt yhdessä viikossa. Näin kuitenkin on tällä viikolla käynyt. Taas olis paljon lunta maassa, jos lämpötila olisi vähän kylmempi. Ennuste on nyt kuitenkin vähän kylmenemäänpäin, joten talvirenkaatkin tuli laitettua alle tänään. Kyllä se lumikin sieltä vielä tulee.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...