keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Viikko 27 ja vähän seuraavaakin, KRV alkaa

Vihdoinkin viimeinen työviikko on ohi ja kesäloma alkaa!! Kylläpä viimeiset työpäivät tuntuivat pitkiltä ja jossain vaiheessa alkoi jo tuntumaan, ettei ne lopu milloinkaan. Kesäkuun vaihduttua heinäkuuksi kehuttiin hellepäivien lukumäärää Suomessa, mutta ei ainakaan täällä rannikolla ole tuntunut kovinkaan lämpimältä, kun vielä lisäksi tuulikin on puhaltanut normaalia enemmän nyt alkukesästä. Taitaa olla, että noi hellerajat on rikkoutuneet useampana päivän vain jossain idempänä. Toivotaan, että heinäkuu tarjoaa lämpimämpää keliä myös ihan tänne meillekin. On sitten suotuisampia treenikelejä noille Sparttaan lähtevillekin.

Viikko meni vähän puolitehoilla. Joka päivälle lauantaita lukuun ottamatta tuli jotain rimpuilua tehtyä. Maanantaina fillarilla töihin ja kotiin tultua vielä vajaan tunnin juoksulenkki. Tiistaina juoksin illalla töistä kotiin ja juoksu tuntui yllättävän hyvälle. Samalla tuli testattua IVOn uutta Polaria. Hyvältähän se tuntui ja kun se uusi gepsikin on aika pieni niin se menee mukavasti vaikka pienessä housun taskussa. Keskiviikkona kävin fillarilla töissä ja kotiin tullessa kiersin vähän pidemmän kautta. Keli oli viileä, kun kylmä tuuli puhalsi vastaan suurimman osan aikaa. Torstaina juoksin Jussin kanssa aamulla töihin. Hyvä juoksutunne jatkui ja Jussillahan vaan vauhti kiihtyi, kun mittari näytti töissä keskivauhdiksi runsaat 5 minsaa kilsalle. Hyvä vauhti runsaan 30 kilsan aamulenkiksi.

Lauantaina startattiin aamulla kohti Sotkamoa. Reitiksi valittiin Jyväskylän kautta menevä reitti, kun se poikkeaa sopivasti Vaajakosken kautta. Ei käyty kuitenkaan juoksemassa Vaajakosken ultra kisan reittiä vaan pysähdyttiin ostamaan matkaevästä tulevaa rastiviikkoa varten.Lauantaina ei sitten runsaan seitsemän tunnin autoilun lisäksi muuta tullutkaan tehtyä. Sunnuntaina kävin juoksemassa lyhyen aamulenkin ja iltapäivällä olikin vuorossa KRV:n ensimmäinen osakilpailu. Tipasojalla kisattavat kaksi ensimmäistä osakilpailua tulisivat olemaan todella nopeakulkuista kangasmaastoa. Toisaalta vastapainona olisi erittäin vaativaa suunnistusta suppamaastossa, joten suunnistuksen ja vauhdin tasapaino ratkaisisi onnistuneen ja epäonnistuneen suorituksen.

Suunnistus alkoi hyvin ensimmäisten rastien osalta. Huomasin heti, että peukalokompassi ei ole oikein meikäläiselle sopiva tässä maastossa vaan käyttöä olisi enemmänkin perinteiselle kompassille, jolla voi helposti ottaa suunnan ja yrittää pysyä siinä. Pientä hapuilua akoi tulla ja seiskalle tullessa olin taimikossa vähän hukassa. Se oli kuitenkin pieni pummi siihen verrattuna, jonka tein sitten kasilla. Luin väärin matkalla olleet polut ja lähdin aivan väärään suuntaan viimeiseltä polulta ennen rastia. Aikaa meni hukkaan useita minuutteja. Loppu tuli taas normaalisti toiseksi viimeistä lukuun ottamatta. Siellä tuli haravoitua taas useampi minuutti ennen oman rastin löytymistä. Risteessä olleita muitakin rasteja etsi niin paljon porukkaa, että sai olla tarkkana ettei juoksisi jonkun kanssa päin. Loppuaika 8,7 kilsan radalla oli 1.07.19 ja eroa kärkeen tuli lähes 21 minuuttia.

1. osakisan reitti + gepsi
Maanantaina oli välipäivä rastiviikolla. Kävimme kuitenkin IVOn kanssa tekemässä noin 20 kilsan lenkki lähimaastoissa. Lähdimme liikkeelle Vuokatista ja kuljimme Hiukan kautta Pöllyvaaraan. Aivan mahtavaa seutua ja maastot on niin hienot. Ainut ongelma on se, että pitää pysähdellä jatkuvasti ottamaan kuvia.


Illalla kävimme seuraamassa hotellimme ympäristössä käytyä MM-sprinttiä, jossa Venla Niemi voitti hopeaa ja Mårten Boström kultaa.
Venla lähdössä ensimmäiseltä rastilta
Måre tulossa alas kohtuullisen jyrkkää rinnettä. Maaliin enää vähän matkaa.
Tiistaina oli edelleen välipäivä rastiviikolta, mutta kävimme Teron kanssa lyhyellä saunalenkillä seurattuamme ensin MM-pitkän matkan kisoja Tipasojalla.

Keskiviikkona rastiviikot jatkuivat toisella osakilpailulla. Ilmat olivat muuttuneet sateisiksi, mutta muuten oli edelleen lämmintä. Matka oli tällä kertaa vähän lyhyempi 6,9 kilsaa. Maasto oli kuitenkin edelleen erittäin kaunista ja nopeakulkuista kangasmaastoa. Tällä kertaa perinteinen kompassi kuitenkin auttoi huomattavasti suunnistamista eikä virheitä juurikaan tullut. Vain neljä sellaista pientä pummia, joista ei kertynyt juuri kahta minuuttia enempää. Omaan tasoon ja harjoitteluun nähden erittäin hyvä suoritus.

2. osakisan reitti + gepsi
Huomenna rastiviikko jatkuu, mutta kisamaastot ovat nyt Vuokatin suunnalla. Ne rinteet tarjoavatkin sitten ihan erilaista menoa.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...