sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Viikko 6

Viikko on taas mennyt suurin piirtein samalla rytmityksellä kuin edellinenkin. Kelien puolesta pakkaset ovat vähän helpottaneet vaikkakin tuulta on riittänyt sitäkin enemmän.

Maanantaina juoksin töistä kotin. Pakkasta ei ollut kuin viisi astetta, mutta tuuli teki kelistä purevan. Lopussa piti oikein lisätä vauhtia, ettei olisi palellut liikaa. Tiistaina juoksin taas aamulla töihin ja illalla kotiin. Rauhallista menoa molempiin suuntiin. Etureisi oli hieman kipeä tiistaina eikä eilinen kylmä tuuli kotimatkalla ainakaan auttanut tilannetta. Keskiviikkona pakkanen oli taas vähän kiristynyt, mutta juoksin kuitenkin töistä kotiin. Peruslenkki. Illalla coachilta hyvä hoito.

Torstaina juoksin viikon reippaan lenkin. Sama kiihtyvävauhtinen kuin edellisilläkin viikoilla, mutta tällä kertaa viimeiset kilsat reippaasta osuudesta kulkivat paremmin kuin kertaakaan aikaisemmin. Alkuun ja loppuun juoksin vitosen verran verkkaa ja välissä kymppi kiihtyvävauhtista. Viimeiset kilsat alle 4 min /km ja tunne oli oikein hyvä. Samaa vauhtia olisi voinut jatkaa vielä kisan tai kaksi.

Perjantaina juoksin töiden jälkeen pari tuntia, nyt vaihteeksi matolla. Lauantaille suunniteltu pitkä lenkki oli mahdollista juosta joko Nuuksiossa tai areenalla. Valitsin areenan, kun ei yhtään tehnyt mieli lähteä ulos juoksemaan. Eipä tuo areenallakaan juoksu kaksista ole, mutta ehkä tässä vaiheessa hieman mukavampi vaihtoehto. Tuttuja oli taas joitakin vaikka muuten juoksijoita oli huomattavasti vähemmän kuin viikko sitten.

Sunnuntaina oli vuorossa hiihtolenkki. Kävin kiertämässä samoilla pelloilla kuin viime sunnuntaina. Uutta lunta oli satanut pari senttiä yön aikana, joten ensimmäinen kierros meni taas latua aukaistessa. Voitelu onnistui yhtä huonosti kuin viime kerralla ja hiihto meni enemmänkin käsillä lykkimiseksi. Onneksi pelloilla ei ole suurempia mäkiä. Aikaa kului mukavasti vajaat kolme tuntia.


Viikon harjoitustunnit olivat yhteensä runsaat 16 tuntia, joista juoksun osuus 13 h/142km. Ensi viikolla vähennetään juoksun osuutta ja painotetaan hiihtoa. Ja ehkä voisi vaikka pyöräilläkin taas. Pakkastakaan ei ole luvattu paljoa, mutta lunta sitäkin enemmän.


Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...