maanantai 30. tammikuuta 2012

Viikko 4

Viime viikko meni pitkälti samalla kaavalla kuin edellinenkin. Tosin määrät nousivat hieman, mutta rytmitys lenkkien suhteen pysyi samana.

Maanantaina juoksin parin tunnin lenkin töistä kotiin tehden pienen lisälenkin. Tiistaina tulinkin sitten suoraan töistä kotiin. Juoksu kulki mukavasti vaikka oikea etureisi oli jostain syystä vähän kipeän tuntuinen. Keskiviikkona juoksin taas kiihtyvävauhtisen kympin matolla. Alkuun 5 km verkkaa, jonka jälkeen kiihdyteltiin. Viimeiset pari kilsaa menivät alle 4 min /km ja tunne oli melko ahdistava. Loppuun vielä 3 km verkkaa. Tein vielä illalla lyhyen kuntopiirin.

Torstaina kävin fillarilla töissä. Tiet olivat paikoin todella huonossa kunnossa ja pariin kertaan oli pakko taluttaa fillaria, kun polkemaan ei pystynyt. Tiellä ollut lumi oli autojen jäljiltä enemmänkin sellaista puuroa, jonka alla oli jäinen tie. Ei siinä pitänyt oikein mikään, kun kävelykin oli vaikeaa. Onneksi ei tullut kaaduttua missään vaiheessa. Sen verran varovasti piti alamäet ottaa. Perjantaina tein töiden jälkeen runsaan parin tunnin lenkin matolla. Se oli hyvä peruslenkki.

Lauantaina oli tarkoitus tehdä pidempi lenkki Nuuksiossa. Se jäi runsaan kolmen tunnin mittaiseksi. Polut olivat paremmassa kunnossa kuin viime viikonloppuna. Leveimmät ulkoilureitit oli ajettu jollain telakoneella ja niitä pitkin juokseminen onnistui hyvin. Reitistä noin 5-6 kilometriä oli kapeampaa polkua, jossa ei paljon muita ulkoilijoita ollutkan käynytkään, joten siinä sai töitä tehdä vähän enemmän eteenpäin pääsemiseksi. Keli oli hieno vaikka aurinko ei koko päivää paistanutkaan. Tuulta ei ollut lainkaan. Alla kuvasaldoa lauantailta.

Kuten kuvista näkyy, lunta on aika paljon. Lauantaina pakkastakin oli aamulla vähän toistakymmentä. Lenkin päälle vielä lyhyt kuntopiiri.

Sunnuntaille olin suunnitellut käyväni hiihtämässä ja lisäksi oli tarkoitus juosta lyhyt lenkki matolla. Aikataulut kuitenkin painoivat sen verran, että jouduin luopumaan hiihtosuunnitelmista. Eli kauden aloitus siirtyi taas eteenpäin. Matolla juoksin vähän reippaampaa vauhtia tunnin lenkin.

Viikolle tuli juoksua yhteensä 115 km / 11.26h. Harjoitustunnit yhteensä 14.37h, jossa oli siis kahdeksan harjoitusta. Ensi viikolla lisätään vähän määrää.

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...