sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Viikko 3

Menneellä viikolla olemme saaneet paljon lisää lunta myös tänne Etelä-Suomeen. Tänään sunnuntaina lunta on noin 25-30 senttiä, riippuu vähän missä kohtaa lumenpintaa mittaa. Ensi viikolle on lunta luvassa lisää, joten Loppiaisena alkanut talvi jatkuu näillä näkymin pidempäänkin. Maisema on kuin postikortista.

Harjoitusten osalta viikko meni lähes suunnitelmien mukaan. Maanantaina ja tiistaina juoksin peruslenkit töistä kotiin. Maanantaina oli ensimmäisen kerran tänä talvena pakkasta yli 10 astetta. Loppuviikosta pakkaset sitten hellittivät, kun lumisateet alkoivat. Keskiviikkona juoksin kiihtyvävauhtisen treenin matolla. Alkuun 5 km verkkaa, siihen 10 km kiihtyvävauhtista ja loppuun 3 km verkkaa. Reippaan osuuden vika kilsa meni jo alle 4 min/km vaikka ei se helppoa ollut. Illalla piti tehdä kunnon venyttelyt, jotta sai jalat palautumaan.

Torstaina kävin fillarilla töissä. Yön aikana oli lunta tullut melkoisesti eikä teitä ollut aurattu vielä siinä vaiheessa. Raskasta oli, kun alamäetkin piti oikein puskea, jotta pääsi eteenpäin. Lisäksi aamulla oli hyvä vastatuuli, joka lisäsi harjoitustehoja. Kotimatka iltapäivällä meni leppoisammin, kun törmäsin Teppo Tulppuun ja tulimme yhtä matkaa yhteisestä harrastuksestamme jutellen. Välitin Tepon kautta toiveen tämän vuotisen Mammuttimarssin järjestäjille, että myös tänä vuonna tarvitaan sellainen über-matka Mammutissa. Terveisit olivat menneet perille ja samalla Teppo laittoi linkin uusille MM-sivuille.

Perjantaina töissä meni pitkäksi, joten pidin sitten suosiolla sunnuntaille suunnitellun lepopäivän.

Lauantaille oli varattu pidempi treeni Nuuksiossa, mutta viikolla tullut lumi vähän mietitytti. Yleensä Nuuksiossa käy niin paljon ihmisiä, että polut ovat hyvin tampattuja jo päivän parin jälkeen. Nyt kuitenkin lauantain vastaisena yönä oli tullut uutta lunta taas melkoisesti ja oli selvää, ettei aamupäivän aikana väkeä olisi niin paljoa liikkeellä. No, siitä huolimatta lähdin kiertelemään polkuja aamulla heti vajaan tunnin lumitöiden jälkeen. Keli oli todella hieno vaikka aurinko ei paistanutkaan. Lunta oli paljon ja paikoin sai juosta noin 20 senttiä paksussa puuterilumessa. Oli hieno lenkki vaikka sykkeet karkailivat lumessa tarpoessa vähän turhan korkeiksi. Lenkillä meni aikaa runsaat kolme tuntia ja kilometrejä tuli noin 27. Todella hieno päivä. Kotona odotti lämmin sauna ja vastaleivottu kakku. Nam.

Sunnuntaina kävimme aamulla äänestämässä pressanvaaleissa. Sen jälkeen takaisin kotiin ja matolle. Tiet olivat niin huonossa kunnossa, ettei tehnyt mieli lähteä niitä koluamaan. Matolla juoksin tunnin lyhyen treenin. Lopussa tein 4x500 metrin vedot, joiden välissä 500 metrin palautukset. Vauhdit vedoissa olivat 4 min/ km ja vähän alle.

Viikolle kertyi yhteensä 7 harjoitusta, joista tunteja kertyi 11.45. Juoksukilsoja tuli 89 km, fillaria pari tuntia ja kuntopiiriä tunti. Tavoite oli 12 tuntia, joten hiukan jäätiin tavoitteesta. Ensi viikolla sitten lisätään vähän määrää.

Tiistaina sain takaisin Polarin huollossa olleen mittarin. Taas oli oikein hyvää palvelua Polarilta, kun mittari tuli kuntoon ja sain vielä uuden sykevyön. Lisäksi naarmuuntunut kellolasi oli vaihdettu uuteen. Ja kaikki siis takuutyönä. Nyt mittari ja sykevyö keskustelevat taas oikein hyvin keskenään.

Päivä pitenee tähän aikaan tammikuun lopuulla 4-5 minuuttiä päivässä, joka tekee viikossa noin puoli tuntia. Tämän muutoksen huomaa jo selvästi. On hienoa, kun pimein vuodenaikaa on jäänyt taas kerran taakse ja kuljemme kohti kevättä.

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...