sunnuntai 1. elokuuta 2010

Väliviikko

Viime viikonlopun Retki-Rogainingin jälkeen on kulunut viikko mennyt palauttelun merkeissä. Alkuviikosta ohjelmassa oli vain kevyttä kävelyä kaupungilla. Jalkapohjat olivat melko arat, jonka takia pidin jalassa pehmeimpiä tossuja joita kaapista löytyi. Onneksi lämpötila viileni loppuviikosta, jolloin jalassa pystyi pitämään villasukkia. Nehän pehmentävät askelta mukavasti. Vasta torstaina kävin ensimmäisellä lenkillä. Silloin vuorossa oli puolentoista tunnin maastolenkki. Alku oli melko väsynyttä, mutta 30 minuutin jälkeen homma alkoi kulkea. Perjantaina tein vähän pidemmän lenkin.

Lauantaina oli vuorossa ensimmäinen asfalttilenkki Solvallaan suuntaan pitkästä aikaa. Tämä runsaan 7 kilometrin pituinen tieosuus toimii hyvänä harjoituspaikkana tulevaa kisaa varten. Tie on varsin mäkinen eikä tasaista pätkää juurikan ole. Ylä- ja alamäet ovat paikoin jopa jyrkkiä tai vaihtoehtoisesti puuduttavan pitkiä. Aurinkoisena päivänä lämpötila nousee mukaville lukemille ja paikoin voi melkein kuulla rasvan tirisevän kilometrien jäädessä taakse. Kaiken kruunaa vilkas autoliikenne, joka pitää mielen hereillä. Tämä kaikki muistuttaa kovasti olosuhteita Kreikassa vaikka autoilijat taitavat olla täällä vielä hieman maltillisempia.

Sunnuntaina oli vuorossa lyhyt puolentoista tunnin maastolenkki. Eilisellä asfalttilenkillä oli oikean jalan jalkapohja kipeytynyt sen verran, että päätin tehdä vain lyhyen lenkin ja kuulostella, miltä tuo jalka tuntuu. Mizunoiden sijaan olin laittanut jalkaan pehmeät Nimbukset ja paksumman sukan ja se taisikin suojata jalkapohjaa jonkin verran.

Tulevalla viikolla on tarkoitus palata normaaliin harjoitteluun. Seuraavat viisi viikkoa harjoitellaan nousujohteisesti samaan tapaan kuin aikaisemmin. Mikäli kaikki onnistuu niin määrät olisi tarkoitus saada hinattua hieman aikaisempaa korkeammiksi.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...