maanantai 16. elokuuta 2010

Lisää määrää

Viime viikolla kerroin tuosta 1000Mile sukasta, jota olen viime aikoina kokeillut. Anklet –mallin lisäksi kokeilin nyt tuota Fusion –mallia, joka on myös kaksikerrossukka. Erona näiden sukkien välillä on huomattavasti paksumpi toppaus varpaiden ympäriltä. Myös kantapään ja akilles –jänteen kohdalta Fusion –malli on paksumpi ja samalla tukevampi. Paksummalla toppauksella haetaan vielä parempaa suojaa jalkaterän arimpiin kohtiin. Näin kuumalla ilmalla asian kääntöpuolena on kuitenkin lämpö, kun jalka lämpenee ja samalla hikoilee normaalia enemmän paksumman sukan sisällä

Sunnuntain pitkän ja raskaan lenkin jälkeen maanantaina en juossut kuin puolentoista tunnin lenkin töistä kotiin. Lähdin liikkeelle todella rauhallisesti kroppaa kuulostellen. Juoksu tuntui kuitenkin ihmeen hyvälle ja vaikka mielestäni hieman hiljensin vauhtia ylämäissä, oli matkaan käytetty aika normaali (84min / 5.15min/km) tai jopa hieman nopeampi.

Tiistaina juoksin Nuuksiossa viiden tunnin lenkin. Matka alkoi perinteisesti työpäivän jälkeen Pirttimäestä, jonne coachi heitti mut autolla. Siitä sitten eteenpäin Luukin, Rinnekodin, Salmen ja Kattilan kautta kotiin. Olin tällä viikolla palannut takaisin ohuempaan sukkaan ja Mizunoihin, mutta se olikin selkeä virhe. Jalkapohjat kipeytyivät tällä reissulla melkoisesti. Yksi syy oli varmaan tossuihin kertyneet kivet, joita en kuitenkaan matkan varrella kertaakaan tyhjentänyt pois. No, keskiviikkona olinkin sitten liikkeellä pyörällä ja illalla juoksemani lyhyt tunnin lenkki sujui taas Nimbuksien kyydissä.

Torstaina tein kaksi lenkkiä juostessani aamulla töihin ja illalla kotiin. Aamulla koneen käynnistäminen kesti sen normaalin 10 minuuttia, mutta sen jälkeen juoksu alkoikin maistua tuttuun tapaan. Perjantaina oli vuorossa viikon ensimmäinen ja valitettavasti ainut käynti Solvallan suunnalla. Keli oli lämmin, mutta juoksu kulki mukavasti. Puolen litran vesipullo tyhjeni melko nopeasti.

Lauantaina oli vuorossa peruslenkki Kattilaan ja takas. Paluumatkalla oli tarkoitus käydä kiertämässä Soidinsuon kautta, mutta aikapula rajoitti hieman tätä lenkkiä. Iltapäivä meni kokonaisuudessaan rautakauppoja kierrellessä. Sunnuntaina juoksin kotoa Salmeen ja takas hieman vajaassa neljässä tunnissa.

Viikolle kertyi yhteensä kymmenen harjoitusta, joista kahdeksan kulki juosten ja kaksi fillarilla. Harjoitustunteja kertyi runsaat 21 ja juoksukilsoja 189.

Polarin sykemittarissa on ilmennyt pieniä vikoja kesän aikana. Sykevyö on ilmeisesti sen verran kulunut, ettei sykkeet päivity kelloon kovinkaan usein. Ja välillä sykkeet on mittarin mukaan sellaisissa lukemissa, ettei niihin ole uskomista. Lisäksi infrapuna lakkasi toimimasta, enkä saa enää treenejä siirrettyä tietokoneelle. Ja tuo korkeusmittarikin on ollut rikki jo pari vuotta ainakin. Jossain vaiheessa on varmaan pakko päivittää tuo mittari vähän uudempaan.

2 kommenttia:

Hietsu kirjoitti...

Lyhyesti ja ytimekkäästi: pätevää tekemistä!

StanleyPark kirjoitti...

Kiitos Hietsu ja onnittelut sinulle Vasaloppetin voitosta!

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...