torstai 18. maaliskuuta 2010

Kaunispää

Viimeiselle hiihtopäivälle ei ole jäänyt kovinkaan montaa hiihtämätöntä kilometriä tässä latuverkostossa. Käytännössä ainoat uudet ladut löytyvät Iisakkipään rinteen punaisesta ladusta sekä tuo pohjoisessa oleva Joikun Kota, jossa en vielä ollut käynyt. Sekä tietysti Kaunispää. Tämä lenkki tuli kierrettyä aamupäivällä runsaassa kolmessa tunnissa, jättäen mukavasti aikaa muulle rentoutumiselle. Aikaisempien päivien navakka tuuli oli hieman helpottanut, mutta Kaunispäälle noustessa se puhalsi taas ikävästi vastaan. Viimeiset pari kilometriä Kaunispäältä alas olivat melkoista alamäkeä. Latu oli vedetty edestakaisin rinteeseen, mutta silti vauhti nousi paikoin melkoisesti. Vielä nopampi tapa tulla alas olisi ollut tuon kävelyreitin käyttäminen. Sitä mainostettiin myös pulkkamäeksi, mutta en tiedä olisiko sitä päässyt pulkalla ehjänä alas. Pituutta pulkkamäellä oli 1200 metriä ja korkeuseroa 300 metriä!Hieman yksinkertaistaen Saariselän latuverkosto muistuttaa perhosta, johon saa mukavasti suunniteltua kolme kappaletta noin 40-50 km pituista hiihtolenkkiä Saariselän keskustan ollessa lähtöpaikkana. Lännessä on tuo Tolosjoen ja Kulmakorven lenkki, idässä Kuukkelilampi, Taajoslaavu ja Rumakuru sekä etelässä Kakslauttasen, Kiilopään ja Rautulammen reitti. Lisäksi tuossa Kiilopään ja Saariselän välissä on suht tiheä latuverkosto, josta osa on jopa valaistu. Suurin ero Äkäslompolon latuihin on varmasti se, että täällä ladut kulkevat korkeammalla tunturissa. Itse latujen kunto jää ehkä hieman Äkäslompolon laduista, mutta toisaalta täällä on vedetty hienoja luontolatuja tunturiin, jossa maisemat ovat kuvankauniit. Myös latuverkoston pituus on Äkäslompolossa hieman suurempi. Toisaalta tämäkin riittää hyvin näin viikon mittaiselle lomalle. Riittäähän joillekin se 400 metrin ratakin useaksi päiväksi.

3 kommenttia:

Timo kirjoitti...

Yksi kuolemansynneistä nostaa päätään, kateus...
Vai kuuluko se joukkoon ?
No upeita sivakointi maisemia sulla kuitenkin on ollut

Anonyymi kirjoitti...

Vasta nyt kävin lukemassa blogisi oman reissuni jälkeen. Hienoja ja tuttuja maisemia ! Harmi kun ei tavattu, mutta te olittekin epäinhimillisen aikaisin aamulla liikkeellä.

Anonyymi kirjoitti...

... ja terveisin mw

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...