sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Viikko 52

Tällä viikolla on saatu lunta oikein toden teolla tänne eteläisimpiinkin osiin maata. Viime viikon pakkaset ovat lauhtuneet ja lunta on satanut niin paljon, että tällä viikolla on joutunut noita lenkkeilyreittjä miettimään uudestaan lumen takia. Keskiviikkona meni lämpötila plussan puolelle ja taisi siinä iltapäivällä vettäkin tulla jossain vaiheessa. Siitä on kuitenkin taas pakkanen kiristynyt, mutta vain sellaisiin mukaviin 5-8 asteen lukemiin. Tulevalle viikolle on luvattu lisää lunta ja pakasta, joten katsotaan miten meidän Sipoon korpijuoksujen käy, joudutaanko siirtämään lenkkeilyt Sipoossa myöhempään ajankohtaan.

Edellisen viikolla pakkaset ei sen koommin kuin tämän viikon lumisateetkaan lyhentäneet lenkkejä vaan määrää ollaan saatu kasaan ihan mukavasti. Maanantaina juoksin aamulla töihin ja päivällä kävin Juhalla hieronnassa. Jalat on hyvässä kunnossa, mitä nyt tuo oikean jalan ulkosyrjä vähän oireilee. Illalla tein vielä tunnin lenkin kotimaastoissa. Lunta oli satanut noin 20cm ja tiet oli aika huonosti aurattu. Tiistaina juoksin töihin ja takas. Keskiviikkona tein vajaan kolmen tunnin lenkin todella pehmeässä ja pöpperöisessä lumessa teitä pitkin. Olipa raskas lenkki. Jouluaattona torstaina tein vain tunnin lenkin ja nyt pakkaset olivat mukanasti kovettaneet tienpinnat. Perjantaina juoksin runsaan 2,5 tunnin lenkin osittain maastossa ja umpihangessa. Oli hauska lenkki vaikka meno olikin aika raskasta. Kilometrivauhti oli yli minuutin hitaampaa umpihangessa kuin normaalisti samoilla poluilla.

Lauantain pitkänlenkin siirsin suosiolla Montrailin reitiltä sisälle Esport Areenalle. Montrail umpihangessa yksin ei nyt tällä kertaa innostanut yhtään. Eipä tuo Areenakaan kovin hauska lopulta ollut, kuusi tuntia yhtä kyytiä Tapaninpäivän kunniaksi. Olo oli aika poikki kotiin tullessa vaikka juttuseuraa oli useista muistakin kreikankävijöistä. Sunnuntaille jäi sitten runsaan 1,5 tunnin lenkki kotimaastoissa. Olipa kivaa taas juosta umpihankea. Ja juoksu kulki muutenkin mukavasti. Jalkaterä ei tuntunut yhtään vaikka jalassa oli pitkästä aikaa Salomonin metsätossu. Näistä tossuista tuo jalkaterä kai alun alkaen kipeytyikin.

Lenkkejä tuli yhteensä yhdeksän ja harjoitustunteja 21.11h, joista kertyi 202km. Lepopäiviä ei enää tälle viikolle tullut. Lunta olisi nyt riittävästi hiihtämiseen, mutta valitettavasti nämä viimeiset viikot pitää pyhittää juoksemiselle. Toivotaan lumen riittävän vielä helmikuulle asti, jolloin olisi aikaa tehdä lenkkiä hiihtäen. Muuten homma jatkuu ensi viikolla edelleen määriä hieman lisäten.

Ei kommentteja:

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...