torstai 25. kesäkuuta 2009

Sinister 7 - leg5 ennakko

Lauantaina 3. päivä heinäkuuta klo 7 aamulla starttaa tämänvuotinen Sinister 7 kisa Kanadan Kalliovuorilla. Kisakeskuksena toimii Blairmoren kaupunki. Alkuperäinen tarkoitus oli juosta tämä 146 km pitkä kisa puoliksi jonkun toisen juoksijan kanssa, mutta kun ketään vapaaehtoista ei tähän hommaan ajoissa ilmaantunut päätin osallistua kisaa sitten osana suurempaa joukkuetta. Joukkueemme muita jäseniä en tunne aikaisemmasta, mutta nimi on ainakin kohdallaan: "We Paid for This !?". Kovin tosissaan tämä porukka ei hommaa näyta ottavan tai sitten olen totaalisen väärässä. No, joka tapauksessa hauskaa on tiedossa, kun ei tätä niin pahasti voi tyriä.

Reittiprofiili viidennellä osuudella on seuraavanlainen:Nousua on melkoisesti (1022 m) tuolla runsaan 22 km matkalla eikä tuossa alamäkiosuuksissakaan ole säästelty (657 m). Katsotan miten jalat kestää tämän urakan. Reittikuvaus on seuraavanlainen:

"This leg tries even the toughest of racers. Running north on what could be the wettest and dirtiest trails in Canada, runners make their way to the evil climb across Seven Sisters Mountain. While catching your breath, don't forget to check out some of the larger mountains in the area; Crowsnest to the south as well as Tornado, Window, and Gould Dome to the north."

Jokaisen juoksijan tulee ottaa matkaan myös tiettyjä pakollisia tarvikkeita kuten lamppu (ei päiväosuuksille) ja varaparistot, avaruushuopa, 2 litran vesipullo/astia, pilli, veden ja tuulen pitävä takki, päähine sekä luonnollisesti numerolappu ja tsippi ajanottoa varten. Itse reitti pitäisi olla sen verran hyvin merkattu, että mitään suunnistamista ei pitäisi olla tiedossa. Tosin yöllä näiden merkintöjen kanssa pitää olla tarkkana. Jos pääsen valoisaan aikaan omalle osuudelle niin tuo kamera pitää tietysti ottaa mukaan.

Tänään kävin ensimmäisellä lenkillä sitten Belgian kisan ja kylläpä tuntui raskaalta. Juoksin noin 1,5 h lenkin ja ainakin takareidet olivat sitä mieltä, että takaisin sohvalle pitäisi päästä ja nopeasti. Pitääpä heittää pari lenkkiä ennen lauantain kisaa, jotta jalat tottuu taas hommaan.

ps. huomasin muuten yhdet poisheitetyt Järvisen sukset tuossa tämän päiväisellä lenkillä. En kuitenkaan ottanut niitä mukaani roskiksesta.

1 kommentti:

Hietsu kirjoitti...

Rentoa juoksumieltä kanukkien maahan! Mielenkiintoisen vaativalta osuutesi vaikuttaa.

Viikko 19 ja treenileiri Barkley-maastoissa

Olipa hieno viikko kaiken kaikkiaan. Viisi täyttä treenipäivää Barkley Marathonin maisemissa Frozen Head State Parkissa. Alla pientä tarina...