maanantai 8. kesäkuuta 2009

Viimeinen määräviikko

Viime viikosta tuli harjoitusten osalta aika loppupainoitteinen. Maanantaina ja keskiviikkona juoksin parikymppiset peruslenkit ja tiistaina kävin fillarilla töissä. Torstaina tein matolla ekan vk-treenin. Vitosen alkuverryttelyn jälkeen juoksin 20 km 4.15 min/km vauhdilla. Loppuun verkat 1 km matolla ja 10 min kuntopyörällä. Tuo yhtämittainen reipas juoksu oli kyllä huomattavasti rasittavampi kuin aikaisempien viikkojen kiihtyvävauhtiset treenit. Nyt muistankin, miksi en ole pitkään aikaan näitä lenkkejä tehnyt. Perjantaina tuli urakoitua, kun kävin töissä juosten. Aikaa kului runsaat kaksi tuntia suuntaan ja illalla olikin aika kuitti olo. Lauantaina kävin aamupäivällä pihahommien lomassa juoksemassa parituntisen metsässä. Juoksu kulki yllättävän hyvin vaikka perjantaina tuntui aika väsyneeltä. Viikonloppu meni Perniössä Suomi-juoksun talkoissa. Siinä lomassa käytiin Tommin kanssa juoksemassa kolme kierrosta muiden juoksijoiden seurana. Tommin kanssa saakin mukavasti vedettyä "vähän" reippaamman lenkin. Tästä tulikin sitten viikon toinen vk-treeni. Sunnuntaille riitti sitten vajaan tunnin saunalenkki niin, että viikon harjoitustunnit tuli täytettyä. Harjoituksia viikolle yhteensä 16.10 h, josta juoksua 161 km / 14.11 h ja fillarilla 46 km / 1.49h.

Harjoitusjakso Japanin jälkeen on ollut nousujohteinen ja harjoitustuntien osalta olen saavuttanut asettamani tuntitavoitteet. Ainut suurempi poikkeama alkuperäisen suunnitelman ja toteutuman välillä oli se, että en joutunut pitämään Japanin jälkeen kuin yhden lepoviikon alunperin suunnitellun kahden sijasta. Harjoitustunnit ovat menneet seuraavasti:
vko16: Sakura-michi
vko17: lepo
vko18: 8 h (suunnitelma 0 h)
vko19: 8 h (suunnitelma 10 h)
vko20: 13.5 h (suunnitelma 12 h)
vko21: 13 h (suunnitelma 13 h)
vko22: 14 h (suunnitelma 14 h)
vko23: 16 h (suunnitelma 16 h)

Neljänä edellisenä viikkona (viikot 20-23) vk-lenkkejä on juostu kahdesti viikossa ja ehkä sitä kaivattua nopeuttakin alkaa löytymään. Ainakin nämä lenkit alkavat kulkemaan helpommin ja helpommin. Tosin toinen viime viikon treeneistä oli aika raskas, kun juoksin kiihtyvävauhtisen treenin sijasta yhtäjaksoisen kovavauhtisen treenin.

Seuraavaan kisaan on aikaa vajaat kaksi viikkoa, joiden aikana olisi tarkoitus yrittää löytää sellainen sopiva "kevennystaso". Ei liikaa, mutta ei liian vähänkään. Juuri sellainen sopiva, helposti löydettävissä oleva taso ;-) Harjoitusmäärät olen tätä kisaa varten kopionut viime vuotisesta Suomi-juoksusta, joten eiköhän tuo kisavalmistelukin suju samalla viime vuotisella kaavalla. Se tarkoittaisi sellaista 10h viikkoa tälle viikolle ja ensi viikolle vain paria lyhyttä lenkkiä.

Ennen seuraavaa juoksukisaa on kuitenkin vuorossa Jukolan viesti Mikkelissä, jossa Endurance esiintyy toista kertaa seuran historiassa. Kisan tulosseuranta löytyy Mikkeli-Jukolan sivuilta.

3 kommenttia:

Hietsu kirjoitti...

Kovaa oot treenannut. Määrää kertynyt, mutta vauhtilenkkejäkin reilusti ja päälle muita lajeja, joten monipuolista urakointia. Hyvältä näyttää!

-James- kirjoitti...

Tsemppiä Jukolaan ja varsinkin juhannuksen karkeloihin.

Nettipimennossa juhannus menee mutta täytyy yritää väliaikatietoja jotain kautta hankkia.

Hyvältä sun treenit taas näyttää!

StanleyPark kirjoitti...

Kiitos, kiitos.

Juhannusta tosiaan odotellaan ja laukut on jo pakattu. Pientä nuhaa vaan alkoi eilen pukkaamaan, pahus. Mutta se ei vielä haittaa jos ei pahemmaksi mene.

Viikko 27 ja vähän uutta

Tälle viikolle oli luvassa pientä uutta juttua, kun ainakin parin vuoden takainen haave alkoi käytännössä saamaan muotoaan. Kyseessä on sii...