sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Koronan aikaan kotioloissa

Viimeiset viisi viikkoa on tullut tehtyä töitä kotitoimistolta. Omasta puolesta tilanne on ollut mitä mainioin. Työt tehdään samaan tapaan kuin aikaisemmin, eli puhelinpalavereissa ja omassa tiimissä, joka on ympäri maailman eri aikavyöhykkeillä. Yhteydenpito on jopa tehokkaampaa, kun työkone on pöydällä auki 24/7 ja aina voi kuitata muutaman sähköpostiin tulleen kysymyksen. Toisaalta vapaa-ajan ja työn erottaminen on tullut entistäkin vaikeammaksi.

Treenien kannalta tilanne toimii myös hyvin. Pariin kertaan on tullut tehtyä lyhyempi lenkki päivällä. Lisäksi poluille pääsee siirtymään lähes kotiovelta ja työmatkalla oleva asfaltti jää käytännössä kokonaan pois ohjelmasta. Muiden tukiharjoitusten osalta tilanne voisi olla parempi, sillä lihaskuntotreenit ovat punttisalin poisjäämisen kautta vähentyneet huomattavasti. Jotenkin se oman kehon painolla tehty lihaskuntotreeni ei nyt ole maistunut.

Olemme siis olleet täysin kotioloissa poislukien kerran viikossa ollutta kauppareissua. Nuuksiossa on ollut viikonloppuisin todella paljon porukkaa ja siksi lenkit ovatkin suuntautuneet vähän pienemmille poluille noiden pääväylien sijasta. Poluillakin on ollut hyvä pitää turvaväliä ja välillä on tullut juostua enemmän polun vieressä metsässä kuin polulla.

Myös kevään ohjelma on mennyt vähän uusiksi. Itselläni ei ollut suunnitelmissa mitään isompaa polkukisaa, mutta olimme toukokuun lopussa menossa Kanadaan pariksi viikoksi ja se reissu jää nyt väliin. Sillä reissulla olin suunnitellut käyväni Squamish50 kisan maastoissa juoksemassa. Yksi heidän järjestämä yhteislenkkikin olisi sopinut meidän aikatauluun, mutta sekin sai nyt jäädä. Noilla seuduilla en aikaisemmin ole poluilla käynyt, mutta onneksi reissu ei siirry kuin vuodella eteenpäin, joten sen verran jaksaa kyllä odottaa.

Yksi suurimpia harmituksia kisakalenterin suhteen on Jukolan viestin peruuntuminen kokonaan tältä vuodelta. Sinne oli taas Raivojuoksijan kanssa vähän omia suunnitelmia, mutta ne siirtyvät myös vuodella eteenpäin. Rovaniemellä järjestettävästä Jukolasta ei mitenkään voi ajatella olevansa poissa.

Kauden päätapahtumaan Coloradossa on vielä aikaa, mutta aina välillä tulee tunne, että mitenköhän senkin kisan käy tänä vuonna. Yhdysvallat on iso maa ja Korona-virus on levinnyt isossa maassa hyvin epätasaisesti. Molemmat rannikot näyttävät saaneen muuta maata enemmän tartuntoja, mutta todellista tilannetta ei varmasti tiedä kukaan. Lisäksi pelkään, että tulevat presidentinvaalit sekoittavat tiedonkulkua ja tilanteesta on entistä vaikeampaa saada selkoa. Ainakin tänne kauas Suomeen.

Tulevat viikot ratkaisevat myös meidän oman, Nuuksio Backyard Ultra, kisan toteutumisen. Aikaa kisaan on vielä 10 viikkoa ja Suomen viranomaiset toivottavasti kertovat seuraavan parin viikon aikana miten Suomessa järjestettävien tapahtumien osalta kesällä toimitaan. Jos rajoituksia vielä silloin on niin toivotaan, että meidän suhteellisen pieni kisa voitaisiin kuitenkin vetää läpi. Toki tässäkin on sanomatta selvää, mutta kertaan nyt kuitenkin, että kaikkia rajoituksia tulemme varmasti noudattamaan ja kaikkien juoksijoiden ja huoltajien terveys menee kuitenkin tämän tapahtuman edelle.

Perjantaina julkaisimme viimeisimmän jaksomme Polkuporinoista. Siinä haastateltavana oli Joonas Kortelainen ja aiheena Joonaksen intohimo eli skimo tai skimountaineering tai vaan vuorihiihto. Jaksossa kävimme läpi lajiin liittyviä varusteita ja kisoja sekä Joonaksen omaa taustaa ja tekemistä.
Voit käydä kuuntelemassa jakson alla olevan linkin kautta.

Ei kommentteja:

Pasi Koskinen ja syövän jälkeinen ultraelämä

  MUUTTOLINTUJEN AIKAA Matkailuautomme etuosassa on uniikki kuva lunneista symboloimassa minun ja elämäni valon, Kirsi Martikaisen yhteis...