sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Viikko 17 ja Montrail

Pääskysestä ei päivääkään. Kesä on täällä. Tänään sunnuntaina näkyi ensimmäinen pääskynen samalla vakiopaikalla, jossa kevään ensimmäiset rohkeat yksilöt istuskelevat aina auringossa lämmittelemässä. Tosin tänään aurinkoa joutui odottamaan turhaan, koska sitä ei näkynyt kuin pienen vilauksen koko päivänä.

Yhden kevyemmän viikon jälkeen treenikausi jatkui vähän kovemmalla viikolla. Vaikka pidin yhden kokonaisen lepopäivän niin viikolle kertyi tunteja runsaat 16. Toisaalta määrä pysyi jotenkin kurissa, kun lauantaille suunniteltu 12h Salpaus-rogaining vaihtui viime tingassa puolet lyhyemmälle Montrailille sunnuntaina.

Maanantaina juoksin parin tunnin lenkin töistä kotiin. Kiersin vielä Hankasalmen kautta Suolaaksoon  saadakseni vähän enemmän mittaa lenkille. Tiistaina juoksin vähän isomman repun kanssa 1,5h töistä kotiin. Molemmilla lenkeillä vaatetta oli hieman liikaa, kun jotenkin on vielä hankalaa oikean vaatetuksen löytämisessä.

Keskiviikkona kävin kiertämässä töiden jälkeen Nuuksion polkuja. Kilsoja ehti kertyä sen verran ekan kolmen päivän aikana, että torstaina päätin käydä töissä fillarilla. Hiukan kyllä harmitti, kun molemmat fillarin renkaat olivat edelleen talven jäljiltä nastalliset. Aika on ollut hieman kortilla viime aikoina ja kesärenkaiden vaihto on viivästynyt aika möyhälle tänä vuonna.

Perjantaina kävin pitkästä aikaa juoksemassa NC reitin länsipuoliskon. Olipa kaunis auringonpaiste koko iltapäivän ja vielä illankin. Samalla lenkillä siivosin polulle talven aikana kaatuneita pienempiä puita. Reitti oli muuten hyvässä kunnossa ja enimmät sulamisvedetkin alkaa jo vähitellen olla takanapäin. Välillä piti pysähtyä hetkeksi ja vain nauttia keväästä.


Lauantaista tuli sitten lepopäivä, jonka aikana saatiin paljon rästijuttuja hoidettua. Jopa toinen fillarinrenkaista tuli vaihdettua uuteen kesärenkaaseen. Myös autonrenkaat tuli vaihdettua.

Sunnuntaina olikin sitten vuorossa Montrail. Selaisin lauantaina harjoituspäiväkirjaa ja edellinen merkintä Montraililta löytyi kolmen vuoden takaan. Varmaan niihin aikoihin siirryin juoksemaan Montrailin sijasta NC reittiä. Mutta tänään oli sitten vuorossa Montrail. Olin laittanut jalkaan Salomonin Speedin tossut ihan testimielessä, kun näin pitkää lenkkiä en niillä ole aikaisemmin juossut. Tämä on yksi tämän hetken lempitossuistani hyvän istuvuuden ja pidon takia. Ainut kysymysmerkki on oikeastaan se, miten jalka kestää niitä pidemmässä kisassa. No tänään meni 5,5 tuntia hyvin näillä tossuilla. Ei mitään ongelmia vaikka lopussa oli uudempaa ulkoilureittiä, jossa oli välillä vähän isompaa ja kulmikasta soraa.

Aamukasilta Pirttimäessä oli kaikkiaan kolme muuta itseni lisäksi, Mira, Ossi ja Matti. Kiersimme reitin vastapäivään, joka ainakin itselle tuntuu helpommalta suunnalta. Keli oli aika kostea koko reissun, mutta eipä se juoksua haitannut. Pidempiä taukoja ei juurikaan pidetty ja juomapullotkin täytettiin vain Salmessa ja Haukkalammella. Koko lenkki meni yllättävän hyvin vaikka toki lopussa tunsi juosseensa. Lopussa juoksua helpotti odotus Pirttimäen vastapaistetuista munkeista. Pitääkin ottaa tämäkin reitti uudestaan vakio-ohjelmaan. Kiitos kaikille juoksuseurasta.


Pirttimäen Wappu-munkit lenkin jälkeen


Ei kommentteja:

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...