sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Viikko 15 ja 16 reipasta ja rentoa

Viime viikon blogi jäi muiden kiireiden takia kirjoittamatta, mutta lyödään tässä parin viikon porinat samoihin kansiin. Viikko 15 oli jakson viimeinen viikko eli vähän reippaampi viikko kun taas viikko 16 on ollut seuraavan jakson eka viikko ja sitä kautta rento viikko.

Kesä on tullut ryminällä ja kun katsoo viikon 14 kuvia blogissa ja vertaa tähän päivään on ero melkoinen. Varsinkin yöpakkasten loppuminen on sulattanut lumia todella nopeasti. Myös muita selkeitä kevään merkkejä kuten ensimmäiset leskenlehdet, sinivuokot, sitrunaperhoset, västäräkit sekä kurjet ovat ilahduttaneet kesää ja lämpimiä kelejä odottavia. Tosin kaikille ei kevät ja hiihtokelien loppuminen ole iloinen asia.

Ekat sinivuokot

Siellä se avovesikausikin lähestyy
Viikko 15 oli varsin juoksupainotteinen, viikon jokaisena päivänä tuli vähintään yksi lenkki ja sunnuntaina kalenteri näytti toteutumaksi 14,5h / 143 km juoksua. Pari lenkkiä tuli tehtyä matolla ja pari ulkona asfaltilla. Loput meni taas Nuuksion poluilla. Toinen mattolenkeistä oli VK-lenkki, joka tuntui yllättävän hyvältä. Juoksun lisäksi ohjelmassa oli maanantainen jooga sekä yksi salikäynti. Kokonaisuutena hyvä ja tasapainoinen viikko.

YLE:n järjestämä Mennään metsään tapahtumasarja pärähti käyntiin lauantaina Nuuksion Haltiasta. Siinä tarkoituksena on seuraavan puolen vuoden aikana juosta yhteensä 40 kansallispuistossa ympäri Suomea. Tapahtuman sivuilta löytyy kalenteri missä puistossa minäkin viikonloppuna tapahtuma etenee. Lauantaina keli kyllä suosi ulkoilijoita ja tapahtumassa järjestettäville yhteislenkeille oli ilmoittautunut yli 400 innokasta juoksijaa. Paikalla oli mukana myös yli 20 innokasta yhteislenkin vetäjääkin.

Meikäläisen vetämä lenkkiporukka
Lumet on jo aika vähissä

Talvella on metsääkin kaadettu omalta lenkkipolulta

Tapiolan Sandrossa ehdittiin käydä

Ja jälkkäreistä nauttia

Mennyt viikko on ollut täynnä muuta ohjelmaa, juuri niin kuin lepoviikolla pitääkin olla. Kun kovempien viikkojen aikana ei ehdi hoitaa kaikkia asioita niin ne tuppaa kertymään kevyiden viikkojen yhteyteen. Tälle viikolle ehdin kuitenkin tehdä kolme jalkalenkkiä. Keskiviikkona juoksin matolla kiihtyvävauhtisen tunnin lenkin, joka tuntui erittäin hyvältä. Perjantaina kiertelin 2,5 tuntia Nuuksion poluilla. Lumet ja jäät näyttävät nyt sulaneen. Vetää on kuitenkin nyt runsaasti maastossa ja  monissa kohdissa se on vielä todella kylmää. Sunnuntaina kiertelin vielä Nuuksiossa tutuista poluista nauttien.

Ehdin myös kokeilla tällä viikolla uusia Sealskinzin juoksusukkia. Suurin ero viime vuotiseen malliin on se, että materiaali on huomattavasti edellistä ohuempi. Parin ekan lenkin jälkeen sukka tuntuu omaan jalkaan istuvan hyvin. Valitsin M-koon, sama kuin edellinen paksumpi malli. Se on jalassa aika napakka ja tuntuu hyvältä US10 kokoisten tossujen kanssa, joilla juoksen. Sukan yläosassa on geelimäinen reunus, joka estää veden hörppäämisen sisään.


Uudet Sealskinzin juoksusukat jalassa

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...