sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Viikko 14 ja treenit kulkee

Kevät on edistynyt tällä viikolla mukavasti. Päivisin lämpötila on ollut jo yli viiden asteen eikä pakkanen ole yölläkään laskenut paria astetta kylmemmäksi. Lisäksi aurinko on lämmittänyt ja kylmät pohjoistuulet ovat vaihtuneet etelänpuoleisiksi virtauksiksi. Muuttolintujakin on etelävirtausten mukana näkynyt taivaalla. Pääsiäisenä satoi vielä lopuksi noin 15 senttiä lunta Nuuksioon, mutta se ehti sulaa jo parissa päivässä. Etelärinteet alkavat jo olla paikoin lumettomia, mutta pohjoisrinteillä riittää lunta vielä pitkään. Virallinen lumensyvyys Nuuksiossa tänään sunnuntaina 4. huhtikuuta näyttää 32 cm!

Nuuksion virallinen lumensyvyys
Helmikuisen TGC:n jälkeen on treeni maistunut ja kuntokin tuntuu olevan nousussa. On ollut todella mukavaa nauttia Nuuksion poluista ja toisaalta vähän nopeakulkuisemmista kotimatkoista asfalttia pitkin. Pyörätiet ovat jo kaikki jäättömiä ja juoksu onnistuu niillä jo kevyellä kesätossulla.

Pääsiäismaanantaina kävin Nuuksion poluilla juoksemassa 2,5 tuntia. Uutta lunta oli satanut 15 cm peittäen alleen kaikki hankalat jäävalumat. Sen verran paljon oli lunta, että nastari ei purrut lumen alle olleeseen jäähän yhtään. Onneksi hankalat kohdat oli hyvin tiedossa ja kaatumisilta vältyttiin. Uudessa lumessa on aina hauska juosta vaikka muuten sitä ei enää tähän vuodenaikaan tarvitsisi tulla.Tiistaina juoksin töistä kotiin pienellä kiemuralla. Keskiviikkona kävin päivällä salilla ja illalla käytiin Hanneksen kanssa lyhyellä lenkillä Kasavuoren lumisilla poluilla. Torstaina juoksin suoraan töistä kotiin. Selässä kulki noin kuuden kilon reppu. Saman painoisella repulla Lahtosen Tommi juoksi viime vuonna BAMM:ssa. Ja saman painoinen reppu saattaa olla itsellä selässä heinäkuussa Suomen tonnisissa. Saa nyt nähdä.

Perjantaina palasin taas Nuuksion poluille, jossa meni mukavasti kaksi tuntia puoliaurinkoisessa säässä. Vielä aamulla satoi vettä ja vähän räntääkin, mutta iltapäiväksi keli kirkastui ja aurinko paistoi lämpimästi. Polut sen sijaan olivat jo aika pehmeät ja meno oli melkoisen hidasta, pari askelta eteen ja yksi taakse. Eipä se paljoa kuitenkaan fiilistä laskenut.

Lauantaina tein vähän pidemmän lenkin, kun tarkoituksena oli käydä Solvallan maisemissa tarkistamassa ensi viikonloppuna järjestettävää YLE:n Mennään metsään -polkujuoksutapahtuman yhteydessä juostavaa kympin lenkkiä. Lähdin heti aamulla, jolloin polut olivat vielä yöpakkasen jäljiltä hyvässä kunnossa. Aurinko paistoi taas pilvettömältä taivaalta.
Solvallan jälkeen reitti jatkui NC reittiä kunnes ennen Orajärvelle tuloa uusi reitti kiersi järven vastapäivään toisin kuin NC reitti. Järven pohjoispäässä molemmat reitit yhtyvät, josta YLEn reitti jatkaa länteen. Siitä sitten Ruuhijärvi osin kiertäen ja lopulta melko suorinta polkua takaisin kohti Haltiaa.
Reitti on hieno ja varmasti saa monet innostumaan poluista. Myöhäinen kevät tekee kuitenkin sen, että metsässä on vielä paljon lunta. Monin paikoin reitti on raskas juostava ja menee käytännössä kävelyksi. Lisäksi polut on aika hankala paikallistaa lumen alta. Nähtäväksi jää missä kunnossa reitti on viikon päästä.


Kympin YLE-reitti oranssilla


Ja luntakin riittää kun hanki ei kanna

Uutta ja vanhaa
Paluumatkalla kiersin vielä Haukkalammen ja Soidinsuon kautta. Aikaa koko lenkkiin meni runsaat neljä tuntia.

Sunnuntaina kävimme Samban porukalla juoksemassa Nuuksion polkuja. Edellisenä yönä ei sitten pakkasta ollutkaan ja polut olivat sen mukaisesti jo aika pehmeät. Metsän puolella oli jo pelkkää sohjoa. Aurinkokin kurkki välillä pilvien lomasta. Yhteensä aika kului kolmisen tuntia.

Samban polkujuoksijat
Viikosta tuli erittäin hyvä ja treenitunteja kertyi 16,5 tuntia, jossa 145 kilsaa juoksua. Nyt alkaa tuntumaan selkeästi, että kunto on nousussa ja tekeminen on kaikin puolin hauskaa.Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...