sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Viikko 35 ja Nuuksio Classicin talkoissa

Taas on yksi hieno talkooviikonloppu takanapäin. Kotikisa ja kotimaastoissa, eli Nuuksio Classic, järjestettiin eilen jo kuudennen kerran. Perinteisen kisan uutuus oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa kisattu 70 kilsan kisa, jossa perusreittiin oli tehty kaksi pidempää lisälenkkiä. Ensimmäinen lisälenkki kiersi Solvallan takamaastoissa kiertäen Urjan, Kattilajärven sekä Vääräjärven. Toinen lisälenkki oli tehty pohjoiselle osuudelle, jossa Kattilan jälkeen ei käännytty vielä länteen vaan jatkettiin pohjoiseen kiertäen Iso-Parikas järvi. Näin koko puistoalue tuli käytännössä koluttua laidasta laitaan.

Itse olin viikonloppuna talkoohommissa. Olipa taas hienoa seurata iloisia polkujuoksijoita ja heidän onnistumisiaan. Perjantaina meni pari tuntia kisakeskuksen valmistelussa tapahtumaa varten. Lauantaina olin opastamassa sekä ultran että maratonin juoksijoita 4,5 kilsan risteyskohdassa. Siinä pääsi kannustamaan ihan kaikkia juoksijoita ensimmäisestä viimeiseen juoksijaan asti. Sen jälkeen keräsin muutaman kilometrin reittimerkintöjä pois maastosta. Sen jälkeen oli tarkoitus auttaa Jussia hänen 70 kilsan urakassa. Hänen gepsi oli kuitenkin simahtanut jo ennen 50 kilsan huoltoa ja päädyin lopulta ajelemaan sokkona Nuuksion polkuja Jussia etsien. Lopulta olimme maalissa lähes samaan aikaa. Onneksi maalikuva ehdittiin kuitenkin ottaa.

Jussi maalissa 70 km jälkeen

Mini-maratonilla riitti innostusta. Kuva: Onevision

Kyllä jatkossa taas kelpaa juosta omissa kotimetsissä, kun polkuja ylläpidetään Nuuksio Classicin tuotoilla. Tänäkin vuonna 7000 euroa polkujen kunnostukseen. Kiitos kaikille kisan osanottajille!

Perinteisesti lahjoitimme jälleen 10 € jokaisen juoksijan osanottomaksusta suoraan hyväntekeväisyyteen. Kohde oli viime vuoden tapaan Nuuksion polkujen ylläpito Metsähallituksen kautta. ”Nuuksio Classic on Metsähallituksen suosikkitapahtuma, koska maastoon ei jää juoksijoista jälkeäkään: ei geelipusseja eikä kulumia. Kilpailu tuo alueelle pelkästään hyvää, esimerkiksi uusia pitkoksia ja kunnostettuja soraosuuksia. Metsähallitus kunnostaa polkuja vuosittain 40 000 eurolla, joten tämä 7 000 euron lahja on merkittävä lisäys tähän kassaan. Nuuksio Classicille on tulossa oma kiitoslaatta Kolmoislammille osoituksen hienosta yhteistyöstä.” kertoi Minttu Perttula Metsähallitukselta. #nuuksioclassic #trailrunning #trailrunningfi #polkujuoksu #bufftrailtourfinland #buffttf #ultratrailtourfinland
Henkilön Nuuksio Classic Trail Marathon (@nuuksioclassic) jakama julkaisu

Kaikki viralliset kuvat löytyvät Nuuksio Classicin sivuilta.
Uutisointi Kestävyysurheilu.fi

Viikonlopun toinen polkutapahtuma järjestettiin Vuokatissa eli Vuokatti Trail Challenge. Siellä olisi ollut hienoa olla myös mukana, mutta kaikkeen ei ole mahdollista osallistua. Toivottavasti vielä jonain vuonna olisi aikaa juosta läpi tuo satasen reitti, joka Vuokatin vaaroja lähestyttäessä ei kovin helpoksi muutu. Tulokset.

Niin, ja olihan tässä vielä se UTMB-viikkokin käynnissä. Siitä on ollut somessa sen verran paljon juttua, joten eipä tässä sen enempää. Tuloksia voi selailla täältä ja Samban fb-sivuilla on paljon juttua ja kuvia. Toivottavasti ollaan itse siellä viivalla vuoden päästä.

Viikonloppuna kisattiin Tsekissä hieman pidempi seikkailukisa, jonka voitto tuli hienosti Suomeen Multisport-tiimille. Kisaraporttia Petrin ja muiden tiimikavereiden menosta voi lukea SleepMonsters -sivuilta. Huomenna kisataan Ruotsissa ötillö -kisa, jota voi seurata myös livenä. Lähtölistalla on myös useita kovia joukkueita Suomesta.

Oma viikko on sisältänyt maastopyöräilyä ja kaksi lyhyttä polkulenkkiä, joista tunteja kertyi runsaat 10.

Ei kommentteja:

Vegaanista väliporinaa

Tällä viikolla julkaisimme Polkuporinoiden väliporinat jakson 4 tänä vuonna. Aiheita olisi ollut taas enemmänkin, ja toki nyt kaiken muun k...