sunnuntai 27. elokuuta 2017

Viikko 34 Vuokatissa

Edellisellä viikolla kirjoittelinkin jo ensimmäisistä jalkalenkeistä Vuokatin lomamme aluksi. Suunnitelmat lomaviikon ajaksi sisälsivät kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkää juoksua. Vuokatin mahtavat harjoitusmahdollisuudet mahdollistivat monenlaisen liikunnan harrastamisen viikon aikana. Tai oikeastaan Vuokatissa olisi saanut kulumaan huomattavasti viikkoakin pidemmän ajan. On meillä vaan Suomessakin hienoja paikkoja harjoitella.

Maanantaina tein aamulla vajaan tunnin rullaluistelulenkin Vuokatin ja Sotkamon välisellä kevyenliikenteenväylällä. Edellisestä kerrasta rullaluistimilla oli mennyt useampi vuosi. Tämä on todella mukava ja vauhdikas laji, jossa kuitenkin alku piti ottaa varovasti pitkän tauon takia. Illemmalla käytiin vielä maastopyöräilemässä Hyppölän Sampon ja Pyryn kanssa Pöllyvaaran maisemissa. Aivan mahtavat maisemat, jossa melko helppoja neulaspolkuja ja hiekkateitä riitti lähes loputtomasti.

Lähtötunnelmissa

Hiukan hiekkatörmällä
Tiistaina kävin suunnistamassa Vuokatin rinteillä. Vaativa maasto oli vasta kuntoutumassa olevalle kuntoilijalle erittäin raskasta ja suurin osa reitistä tuli mentyä kävelemällä. Ylämäet olivat yksinkertaisesti liian raskaita juosta ja alamäet suurimmaksi osaksi liian jyrkkiä juosta. Lisäksi tuota takareittä piti vielä vähän varoa ettei mitään liukastumisia tai kaatumisia pääsisi tapahtumaan. Kartanluku onneksi onnistui vähän paremmin hitaassa vauhdissa. Iltapäivällä tutustuimme coutsin kanssa Sotkamo Cityyn ja samalla otettiin muutamia huikeita valokuvia.


Vaativaa Vuokatin rinnettä


Lounasta Sotkamossa

Pilviä kuvailemassa

Keskiviikkona kävin aamulla uimassa vajaan tunnin Vuokatin urheiluopiston vieressä olevassa Särkisen lammessa. Veden lämpötila oli vähän kylmempi kuin meillä Espoossa muutama päivä aikaisemmin. Iltapäivällä kävimme coutsin ja Sampon kanssa Jymy-rasteilla Rätäkössä. Aika hyvä tuuri kävi, kun paikalliset kuntorastit satuttiin järjestämään samalla viikolla lempimaastoissani. Kaunista kangasmetsää oli tarjolla mukavasti A-radalla. Muutama paikka maastossa muistutti vuonna 2013 käydystä Kainuun Rastiviikosta. Illalla karttoja ja reittejä verratessa huomasin, että kaksi rastiväliä olivat samoja vuoden 2013 suunnistamassani radassa sekä keskiviikon A-radassa. Melkoinen yhteensattuma.

Lammenkierto

Maalissa - väsyneenä
Rätäkön A-rata
Jymy-rastien tulokset.

Torstaina takareisi tuntui vähän edellispäivän iltarasteista, joten päätimme coutsin kanssa lähteä pidemmälle kävelyvaellukselle Vuokatin vaaroille. Juoksu sai jäädä tältä päivältä. Ilma oli mukava vaikka alkuviikon lämmöt olivat osin kadonneet. Kolme ja puoli tuntia kului mukavasti hienoissa maisemissa. Kävelimme osin samoja polkuja, joissa ensi viikonloppuna kisataan Vuokatti Trail Challenge kisaa.


Tauko ja pientä purtavaa

Portaita ihan ilman maalia

Vähän teknisempää nousua

Perjantaina kävin uudestaan kiertämässä Sotkamon itäpuolisia kangasmaastoja fillarilla. Tuntui, ettei niistä maastoista saa millään tarpeeksi. Valitettavasti iltapäivälle sovittu hieronta rajasi pyörälenkin pituutta. Toisaalta se oli varmaan takareiden kannalta ihan hyvä asia.

Ei pelkkää neulaspolkua

Kangasta

Loputonta polkua

Aarre mökissä

Lauantaina teimme aamulla lyhyen hölkkälenkin coutsin kanssa ennen kotimatkaa. Ja sunnuntaina oltiinkin sitten jo tutuissa kotimaastoissa Nuuksiossa, jossa fillaroin runsaan 1,5 tunnin lenkin. Hieno viikko kaiken kaikkiaan.

Ei kommentteja:

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...