maanantai 21. elokuuta 2017

Viikko 33 ja ensimmäiset hölkkäaskeleet

Tällä viikolla on uimiset jääneet kokonaan ja treenitunnit ovat kertyneet alkuviikosta pyöräilystä ja loppuviikosta parista ensimmäisestä hölkkälenkistä. Ensimmäiset hölkät tuntuivat kyllä hienoilta pitkän tauon jälkeen. Edellinen juoksulenkki on tehty kesäkuun neljäs päivä. Tunnelmaa nosti entisestään se, että ensimmäiset lenkit tehtiin Vuokatin hienoissa maisemissa.


Iltapalana mysliä, mustikoita ja metsämansikoita
Alkuviikosta tein kolme fillarilenkkiä kotimaastoissa, noin 110 kilsaa osin maastopyörällä ja osin maantiepyörällä. Solvallan mäkisiä teitä on tullut käytettyä fillarilenkeillä tehostamaan treeniä.

Perjantaina Saimaalla veneilemässä
Lauantaina tulimme viikon lomalle Vuokattiin. Samalla tuli täyteen kaksi kuukautta leikkauksesta ja pääsin kokeilemaan juoksua ihan luvan kanssa. Tai oikeammin hölkkäähän se oli. Kävimme coutsin kanssa tutustumassa Vuokatin rinteisiin lauantaina runsaan puolen tunin ajan. Ihan sellaista kevyttä menoa, mutta hienoa näin pitkän tauon jälkeen. Sunnuntaina tein vähän pidemmän, noin tunnin mittaisen, lenkin Vuokatin rinteillä. Välillä juoksin metsän puolella, kun olin ottanut mukaan suunnistuskartan vuoden 2013 Kainuun Rastiviikolta.

Lauantain kisastudio autossa kun seurattin Ultravasan -kisaa
Perillä ja ekalle hölkälle lähdössä
Ensimmäisten lenkien jälkeen lonkan koukistajat ja jalkaterät olivat aika kipeät, ihan vaan tottumattomuudesta. Lonkan koukistajat ymmärtää ihan hyvin, mutta kaikki pienet lihakset jalkaterässä tuntuivat myös sunnuntaina ja maanantaina kipeiltä. Kai nekin tottuu parissa kuukaudessa erilaiseen liikuntaan tai liikkumattomuuteen ja juoksuun palaaminen aktivoi niitä taas eri tavalla. Mielenkiintoista seurata erilaisia signaaleja kropasta nyt juoksun alettua uudestaan.

Vuokatin maisemaa
Lauantain pientä polkua Vuokatin rinteillä
 Sunnuntaina käytiin kävelemässä Vuokatin rinteitä Hyppölän Teron, Outin ja Sampon kanssa. Ilma oli lämmin ja aurinkoinen. Suuntasimme kohti Möykynlampea, jossa kävimme teimme lyhyen uintikierroksen. Terolta sain heti hyviä tekniikkavinkkejä vapariin, ehkä tässä on vielä mahdollisuuksia kehittyä tässäkin lajissa.

Matkalla Möykynlammelle
Illalla ehdimme vielä katsastaa veneet ja kokeilla vesihiihtotaitoja. Itse vetosin takareiden kuntoutusvaiheeseen päästäkseni pälkähästä vesihiihdon osalta. Muut hiihtivät kunniakkaasti Sotkamon edustalla Pirttijärven laineilla.

Urheilullisesti viikon kovinta tasoa näytti Henri Ansio sijoittumalla kolmanneksi lauantaina juostussa Ultravasan kisassa. Pitkä 90 kilsan reitti taittui Henriltä aikaan 6:11, joka jäi voittoajasta ainoastaan  runsaat kolme minuuttia.

4 kommenttia:

pasi.koskinen kirjoitti...

Tervetuloa takaisin. Toivon että sinulla on malttia kuntouttaa rauhassa. Onhan monien taholta todistettu että itsensä rikkoo helpommin kuin pitää kunnossa...

Onni Vähäaho kirjoitti...

Huippua! Hyvä, Mikke! Siitä se taas lähtee. ����

Onni Vähäaho kirjoitti...

Aaa... tää serveri käänsi peukun kuvat kysymysmerkeiksi. Hymiöt on joskus vaarallisia.

StanleyPark kirjoitti...

Moi, tuo maltti onkin se vaikein laji. Onneksi coutsi vieressä pitää huolta sen minkä pystyy ;-)

SP

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...