sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Viikko 37 ja penkkiurheilua fillarilla

Harjoituspäiväkirja alkaa näyttää jo hieman paremmalta pitkän kuivan kauden jälkeen. Jonkinlaista merkintää treenistä on jo viikon jokaisena päivän vaikka tietysti määrien suhteen ollaan vielä kaukana normaalista. Ja vielähän toi painotus on tietysti pyöräilyssä, kun juoksua ei toistaiseksi pysty kovin paljoa harrastamaan. Mutta omalle mielelle kaikki liikkuminen on hyväksi.

Ajatuksena tällä viikolla oli tehdä jalkalenkkejä joka toinen päivä ja siinä välissä pyöräilyä. Maanantai ja keskiviikko menivätkin työmatkapyöräilyn merkeissä. Lisäksi tein perjantaina 1,5 tunnin fillarilenkin ja lauantai meni käytännössä lähes koko päivä fillarin selässä seuratessani Solvalla swimrun kisaa. Koko viikolle pyörätunteja kertyi runsaat kahdeksan, noin 170 km. Maanantaina kävin perinteisesti joogassa ja tiistaina kävin salilla. Uutena liikkeenä salilla tein pelkällä tangolla kyykkyjä, hypäten kevyesti nousuvaiheen lopussa. Taas pientä uutta ärsykettä takareidelle.

Tiistaina kävin poluilla juoksemassa vajaan tunnin lenkin. Juoksu tuntui hyvälle, tosin lenkkikin oli lyhyt. Torstaina tein vähän pidemmän kiepin ja osin lampun valossa, kun pääsin töiden jälkeen aika myöhään liikkeelle. Aikaa meni runsaat 1,5 tuntia, mutta lopussa huomasi jo jonkinlaista väsymistä. Se oli hyvä muistutus siitä, että kunto on kaukana entisestä ja paljon on työtä edessä. Toisaalta voisi ehkä olla hyvä tässä vaiheessa ottaa vähän kevyempikin päivä. Siksi seuraavana päivänä pyöräilinkin sen lyhyen 1,5 tuntia.
Tiistaina Nuuksion poluilla
Lauantaina meni tosiaan lähes koko päivä swimrunia seuratessa. Olin liikkeellä jo ennen yhdeksää polkiessani Haukkalammen kautta Solvallaan. Ehdin siinä vähän avustaa Tagahoovin Pingutuksen urheita kisaajia, joilla ei tuntunut olevan mitään kiirettä lähtöviivalle. Pienellä hoputuksella aikaa jäi jopa viisi minuuttia.

Kisareitti

Virittelyä

Viritettynä

Lähtötunnelmia takaa...

...ja edestä
Kisaajien lähdettyä matkaan jatkoin itse omaa lenkkiä kohti Salmea, jossa kävin kääntymässä. Salmeen menee kivoja hiekkateitä, joita voi ajaa vähän lujempaa ja rallatella menemään oikein kunnolla. Salmessa olisin voinut pysähtyä vaikka syömään, mutta oli vielä liian aikaista lounaaksi. Siitä sitten polkaisin takaisin Haukkalammelle Kattilan kautta. Tuli siihen yksi pienempi polku, kun ajoin Takalan laavun kautta Kattilaan. Haukkalammelle laskeskelin tulevani samoihin aikoihin kuin kisan kärjen pitäisi ilmestyä paikalle. Pienen odottelun jälkeen kärki tulikin paikalle. Siirryin vielä kilometrin verran reittiä taaksepäin seuraamaan kisaajien nousua pitkien rappusten kohdalle. Siinä olikin hyvä seurata ylös puskevia kisaajia. Ja tulihan sieltä lopulta Tagahoovin Pingutuskin.

Lähestyvä sadealue näytti uhkaavalta
Haukkalammelta ajelin Solvallaan, jossa lyhyt munkki-kahvi pysähdys Haltialla. Siitä tein viimeisen siirtymän Romvuoden eteläpäähän, josta kisaajat juoksivat alamäkeen kohti viimeistä uintiosuutta Nuuksion Pitkäjärven yli. Kisaajat olivat tässä vaiheessa hajaantuneet melkoisesti, enkä nähnyt kuin muutaman kisaaja. Sateen kastelemana jatkoin viimeiset kilometrit kotiin. Matkaa kertyi mukavat 67 kilsaa. Hieno kisa ja hieno päivä. Teron Kosken kisasta ottamat kuvat kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa sekä vierailla Swimrun Finlandin FB sivuilla. Kisan tulokset.


Sunnuntai meni pihahommissa ja muissa askareissa. Iltapäivästä kävin kiertämässä vähän polkuja ja teitä. Leppoisa runsaan tunnin saunalenkki.

Lisää kuvateksti

Pihlajanmarjoja on tänä vuonna runsaasti

Sunnuntai-iltana vielä pieni ulkoilu

Viikolle kertyi treeniä runsaat 13 tuntia, jossa juoksua 32 kilsaa. Kesän Kilometrikisakin päättyi tällä viikolla. Oma saldo oli vaatimaton 1378 km.

Ensi viikolla kisataan Helsinki City Trail, jonka järjestelyistä vastaa Samba. Itse olen mukana auttamassa talkoissa. Toivottavasti saadaan hyvä tapahtuma aikaiseksi ja koukutetaan uusia harrastajia polkujuoksun pariin.

Ei kommentteja:

Kolme viikkoa ja kohti Sinister7 kisaa

Kolme viikkoa on taas kulunut edellisestä päivityksestä. Aika on taas ollut vähän kortilla tai sanotaanko, että blogi jäänyt vähemmälle prio...