sunnuntai 28. elokuuta 2016

Viikko 34 kevyesti ennen määrää

Mennyt viikko on ollut juoksun osalta melko kevyt. Ainoastaan kolme lenkkiä koko viikon aikana. Keskiviikkona käytiin NuuksioClassicin järjestämällä yhteislenkillä Siikarannassa. Tulin paikalle vähän etukäteen ja kiersin runsaan vitosen lenkin alkuun. Sitten vaihdoin Salomonin Wings8 tossut jalkaan ja jatkoimme porukalla yhteislenkin merkeissä. Tarkoitus on ollut löytää jokin uusi tossu Kolin ultraa varten. Tuossa Salomonissa oli pito kohdallaan ja pohjassakin tuntui olevan sen verran tavaraa, että jalkapohjat kestää toivottavasti pidemmänkin kisan. Itse juoksu taas oli vähän raskaanoloista lopussa, vaikka alkuviikko oli ollut kevyt. Perjantaina juoksin runsaan 1,5 tuntia Nuuksiossa ja lauantaina vajaan 2,5 tuntia poluilla. Aika paljon olivat polut kuivuneet viikonlopuksi. Juoksua kertyi viikolle yhteensä 60 kilsaa.
NC yhteislenkki

NC yhteislenkki

Nuuksion polkuja


Tiistaina kävin salilla tehden coren lisäksi hypyt ja kyykyt. Polvet ovat tuntuneet coutsin hieromisen ansiosta paljon paremmilta. Siksi uskalsin ottaa jopa kevyesti kyykkyäkin. Maanantaina ja torstaina työmatkat taittuivat fillarilla.

Sunnuntaina kävin uimassa Siikajärven ympäri reunoja pitkin. Vesi on jo jonkin verran kylmempää kuin kesällä. Kyllä se syksy sieltä tulee. Mittariin tuli matkaa vajaa 7 kilsaa ja aikaa kului runsaat 2,5 tuntia. Puolet matkasta meni pienessä vastatuulessa ja lisäksi huomasin vauhdin muutenkin hiipuvan loppua kohden. Olkapäät oli aika jumissa loppuillan.

Sunnuntainen uimareissu
Märkäpukukierros

Lauantaina Siikarannassa vietettiin Venetsialaisia-juhlia. Kävimme coutsin kanssa paikan päällä tervehtimässä naapureita ja tuttuja.

Selfiet

Vähän vanhempi märkäpuku Siikarannan museossa

Viikolle kertyi 12,5 tuntia aktiviteettia. Melko paljon kevyelle viikolle, mutta ei kuitenkaan kovinkaan kuormittavaa. Seuraavat kolme viikkoa ovat sitten vähän reippaampia ja samalla lyhyt määräjakso Kolin kisaa varten.

Olen ehtinyt jonkin verran vertailla Karhunkierrokselta palkinnoksi saamaani Suunnon Ambit3 Vertical (softa versio 1.0.31) mittaria Polarin v800  (softa versio 1.7.27) mittariin. Aikaisempi kokemus esimerkiksi matkan mittauksesta yhteislenkkien yhteydessä on, että Polarin mittari on näyttänyt huomattavasti vähemmän matkaa kuin Suunnon mittarit. Myös korkeutta on kertynyt Polarin mittariin vähemmän.

Nyt muutaman lenkin aikana ero mittareiden mittaamassa matkassa on prosentin luokkaa. Gepsille se on jo varsin hyvä, kun se ei muutenkaan ole ihan tarkka. Ainut suurempi ero matkassa tuli yhdessä mäkitreenissä Jättärillä, jolloin poikkeama oli lähes 10%. Sitten taas toinen treeni Jättärillä meni alle prosentin erolla matkanmittauksessa. Suurin ero mittareiden välillä tuli Someron 24h SM-rogassa, jolloin molemmissa mittareissa oli käytössä virransäästöohjelma, Polarilla gepsi-mittaus minuutin välein ja Suunnolla "OK- 100h akunkesto". Näillä asetuksilla Suunto mittasi matkaksi 69,23 km ja Polar 76,69 km.

Lenkeillä kertyneen korkeuden erot heittelee prosentista viiteen. Välillä Suunto kerää enemmän korkeutta, välillä Polari. Polarin v800 mittarissa korkeusmittaus perustuu ilmanpaineeseen, Suunnon Verticalista en tiedä. Pari Jättärillä tehdyn treenin ero oli 1,4% sekä 3,9%, molemmissa Vertical näytti vähemmän nousumetrejä. Verticali näyttää kertyneen korkeuden metrin tarkkuudella kun taas Polari tyytyy viiden metrin tarkkuuteen.

Molempien mittareiden sykkeenmittaus antaa samat arvot. Heittoa ei ole kuin lyönti sinne tai tänne. Polarin mittarin sain yhdistettyä Suunnon sykevyöhön ja lukemaan sen lähettämää dataa. Suunnon mittaria en kuitenkaan saanut kytkettyä Polarin sykevyöhön. Tämä voi johtua myös testaajasta.

Suurin ero mittareiden antamissa lukemissa tuli energiankulutuksesta. Polarin v800 mittari näytti jokaisen treenin jälkeen energiankulutuksen lähes tuplasti Suuntoon verrattuna. Eipä tunnu kovinkaan luotettavalta. Ehkä näitä lukemia ei muutenkaan kannata ottaa kovinkaan vakavasti.

Pitää vielä jatkaa testailuja, mutta näyttää siltä, että matkanmittauksessa valmistajat ovat lähentyneet toisiaan huomattavasti. Yksi selkeä plussa Polarilla on edelleen se, että omasta mielestäni itse kellotaulu ja numerot ovat siinä selkeämpiä ja sitä on helpompi ja nopeampi vilkaista juostessa.

Ei kommentteja:

Viikko 6 ja pakkasista loskaan

Kovemmat pakkaset ovat ainakin hetkeksi siirtyneet muualle ja tämä viikko on mennyt aika vetisissä keleissä. Varsinkin loppuviikosta meillä...