sunnuntai 21. elokuuta 2016

Viikko 33 ja lisää määrää

Edellinen viikko jäi hieman tavoitetunneista ja niin kävi tälläkin viikolla. Toisaalta tavoite oli ehkä turhan kovakin, joten eipä tässä suurempaa hätää ole. Pari viikkoa vihoitelleet polvet ovat hieman noita treenitunteja verottaneet. Onneksi coutsi on ehtinyt välillä hieroa tiukkoja lihaksia juoksukuntoon.

Maanantai meni leppoisasti pelkästään työmatkafillaroinnin merkeissä. Tiistaina tein päivällä salitreenin, jossa oli mukana myös hyppyjä. Kyykyt jouduin kipeiden polvien takia jättämään väliin. Illalla juoksin vielä 1,5 tuntia töistä kotiin.

Keskiviikkona tein poikkeuksellisesti kaksi lenkkiä. Juoksin aamulla kolmevarttia rauhalliseen tahtiin. Illalla juoksin vielä töistä kotiin. Polvien kannalta helpottaa hieman jakaa päivän lenkki kahteen osaan. Helpotusta polviin toi myös coutsin tekemä hieronta illalla. Torstaina kävin fillarilla töissä ja illalla tein vielä tunnin saunalenkin.

Perjantaina tein taas kaksi lenkkiä. Ensin aamulla vajaa tunnin lenkki järven ympäri ja illalla vielä runsas 1,5 tuntia Nuuksion poluilla. Siinä välissä vielä työpäivä.

Lauantaille olin suunnitellut pidemmän lenkin. Lähdin käymään rauhalliseen tahtiin Salmessa ja takaisin. Lämmintä riitti koko matkan vaikka aurinko ei paistanut ihan pilvettömältä taivaalta. Kosteusprosentti oli varmaan lähes 100%. Ainakin hiki virtasi.

Salmessa oli avattu kahvila seitsemän vuoden hiljaiselon jälkeen. Tarjolla oli peruspullan lisäksi lounastakin. Hienoa, että paikka on jälleen auki ja sieltä saa ostettua pientä syömistä lenkin yhteydessä.
Mustalampi

Aamuaurinko
Salmen kahvila/lounaspaikan aukioloajat

Pitkän lenkin lopussa vähän meno hyytyi, kun juomat loppuivat kesken. Lisäksi oikea polvi vähän reistaili taas. Muuten neljän tunnin lenkki meni mukavasti aurinkoisessa säässä. Illalla coutsi murjoi vielä lihakset juoksukuntoon.

Sunnuntaina tein taas treenit kahdessa osassa. Aamupäivällä kiersin Nuuksion polkuja vajaan parin tunnin ajan. Sen perään pihahommia ja illalla vielä tunnin saunalenkki järven ympäri. Tehokas päivä kaikin puolin.

Viikolle kertyi yhteensä 17,5 tuntia treeniä, jossa 142 kilsaa juoksua ja 64 kilsaa fillaria. Lisäksi yksi salitreeni. Ensi viikolla on edessä kevyt viikko, jonka jälkeen ehdin tehdä kolme reippaampaa viikkoa ennen Kolin kisaa.

Ensi viikko on myös UTMB viikko. Huomenna maanantaina starttaa 350 kilsaa pitkä PLT, jossa tänä vuonna on mukana kaksi joukkuetta Suomesta. Viikolla juostaan lyhyemmät CCC, OCC ja TDS. Perjantaina starttaa sitten itse UTMB, 168 kilsaa pitkä ja +10000m nousumetrin kisa Mt. Blancin ympäri. Mukana on taas iso joukko suomalaisia kaikilla matkoilla.

Ensi viikolla yritän saada pientä yhteenvetoa Suunto Verticalin ja Polarin v800 vertailusta, vihdoinkin.

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...