sunnuntai 14. elokuuta 2016

Viikko 32 ja eka treeniviikko

Lomat on pidetty ja tämä viikko on mennyt jo töiden parissa. Kelitkin tuntuu vähän viilenneen ja sateita on piisannut varmaan viikon jokaiselle päivälle. Välillä ei ole rännitkään riittäneet, kun vettä on satanut taivaalta.

Vaarojen ultraan on aikaa vielä sen verran, että hyviä treeniviikkoja ehtii saada kasaan kuutisen kappaletta. Tämä viikko on ollut niistä ensimmäinen ja samalla vähän kevyempi viime viikonlopun rogan jälkeen. Rogan takia pidin maanantain vielä lepoa. Rasitusta ei enää suuremmin tuntunut, mutta univelkaa oli kuitenkin jonkin verran. Tiistaina ja torstaina olin fillarilla töissä ja päivällä kävin tekemässä ensimmäiset salitreenit. Tiistaina vielä melko maltillisesti, mutta torstaina oli jo vähän parempaa tekemistä. Loput neljä päivää meni jalkalenkkien parissa.

Keskiviikkona juoksin peruslenkin töistä kotiin. Polvet tuntuivat hieman kipeiltä nyt kun tuo venyttely on jäänyt vähemmälle eikä joogatunnitkaan ole vielä alkaneet. Perjantaina tein töiden jälkeen parin tunnin lenkin Nuuksion poluilla. Osa lenkistä meni metsään, kun satuin eksymään tutuilta poluilta ja lähdin haravoimaan aluetta löytääkseni takaisin. No, hyvä lenkkihän siitä tuli kaikin puolin ja matkaakin vähän enemmän.

Mutaan ja sateeseen kannattaa totutella jo peruslenkeillä

Lauantaina lähdin taas kohti Nuuksion polkuja. Tässä kohtaa päivää sadetta riitti mukavasti ja päätinkin kokeilla jo joitakin vuosia sitten hankkimiani Marmotin ohuita ja keveitä kuorihousuja. Housut ovat kulkeneet repussa useammassa kisassa, mm. UTMB:llä, mutta koskaan en ole niillä juossut sateella. Nyt ne olivat jalassa koko 2,5 tunnin lenkin ajan ja kyllähän niillä hyvin pystyi juoksemaan. Housut eivät liimautuneet kiinni ihoon hidastaen juoksua vaan homma sujui hyvin. Toki kosteudelta ne eivät suojaa, kun hikoilu niitä käyttäessä lisääntyy eikä kosteus poistu iholta samaan tapaan kuin tavallisella housulla. Mutta lämmöt me pitää hyvin ainakin tällaisissa olosuhteissa. Nämä housut kulkivat repussa edellisessä kisassa Pallakselta Hettaan, mutta en siinä väsyneenä muistanut niitä lainkaan. Olishan ne olleet Pyhäkerolla lyhyitä housuja mukavammat.

Sadevarustusta testaamassa

Sunnuntaina käytiin Jarin kanssa Solvallassa NuuksioClassicin järjestämällä yhteislenkillä. Tavattiin meillä aamulla ysiltä ja polkastiin maastopyörillä Solvallaan. Siellä sitten varusteiden vaihto ja jalkaan Salomonin lainatossut, joita sai kokeilla lenkin ajan. Valinta osui Salomon Speed tossuihin, joiden kanssa vajaa kolmen tunnin lenkki sujui hyvin. Pitoa löytyi omaan tarpeeseen hyvin, mutta Jarilla pito loppui yhdessä alamäessä ja tuloksena kunnon mutaliuku ja reikä kädessä. Tossussa on erittäin kapea lesti, joka sopii ainakin itselleni. Tossun sopimisesta pidemmälle reissulle ei sitten osaa sanoa.

Porukka oli paljon liikkeelle ja vauhtiryhmiä tuli useita. Lähdettiin Alpon vetämään nopeimpaan ryhmään, jossa matkavauhti oli sopivaa.

Nakinsyöntitauko

Osa söi ihan oikeita tankkausjuttuja

Ja Jarille maistui laku
Lopussa Jari halusi vähän kokeilla lainatossun ominaisuuksia ja vedimme viimeiset kilometrit vähän reippaammin. Lenkin jälkeen rupattelut tuttujen kanssa ja fillari kohti kotia. Etupyörä oli kuitenkin tyhjä, mutta onneksi paikkatarvikkeita oli repussa mukana. Ainoastaan paikkaliimat olivat kuivuneet, mutta pelastus löytyi Solvallan Haltiasta, joilla oli lainata tavallista kontaktiliimaa. Paikka kesti juuri sopivasti kotimatkan ja pihassa rengas oli taas tyhjä. Loistava ajoitus.

Matkalla ehdittiin Jarin kanssa suunnitella tulevia karkeloitakin.

Viikolle kertyi treenitunteja yhteensä 13,5 tuntia, jossa juoksua 80 kilsaa ja fillaria vähän enemmän. Viikko jäi vähän vajaaksi, mutta ensi viikolla sitten vähän lisää määrää.

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...