sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Viikko 47 ja 48 samassa paketissa

Edellinen viikko jäi ajallaan raportoimatta muiden kiireiden takia. Tosin se olikin kevyempi viikko, jonka jälkeen tämä viikko on sisältänyt vähän enemmän ulkoilua. Kiirettä on pitänyt niin töissä kuin vapaallakin. Jopa siinä määrin, että harjoittelukin on vähän kärsinyt.

Edellisellä viikolla sain kasaan vajaat 10 tuntia. Tämä sisälsi yhteensä viisi noin 1,5-2 tunnin juoksulenkkiä sekä yhden salitreenin ja joogan. Tiistainen juoksulenkki oli matolla tehty mäkitreeni. Loput oli aika peruslenkiä. Salilla sain tehtyä hyvän jalkatreenin kyykkyineen ja hyppyineen. Takareisissä tuntui vielä pari päivää treenin jälkeenkin. Jälkimmäiselle viikolle sekä ensi viikolle on suunnitelmissa viimeiset isommat määrät ennen virittäytymistä Sysikallion tunnelmaan.

Iltalenkillä lampun kanssa

Aamulenkillä lampun kanssa

Tämä viikko on ollut vähän takapainotteinen. Maanantaille sain tehtyä suunnitellun noin 2,5 tunnin lenkin sekä joogan, mutta tiistaina töissä meni pidempään ja pääsin liikkeelle vasta iltakuuden jälkeen. Kun vielä päivällä satanut vesi ja räntä oli jäätynyt tienpintaan ei juoksusta tullut juuri mitään. Juoksin sitten tienpenkkoja pitkin suoraan kotiin.

Keskiviikko oli pyöräpäivä. Olin liikkeellä coutsin fillarilla sillä siinä oli nastarenkaat valmiina. Nastoille ei tosin ollutkaan tarvetta teiden ollessa jo hyvässä kunnossa. Illalla tulin vähän pidemmän reitin kautta kotiin. Torstaina sain tehtyä päivällä hyvän salitreenin painotuksen ollessa tietysti jaloissa. Jalkakyykyt isommilla painoilla, hyppysarjat sekä core olivat pääosissa. Illalla hölkkäilin runsaan parin tunnin lenkin töistä mutkan kautta kotiin.

Perjantaina oli vuorossa toinen Sysikallion pitkis. Edellinen yhteislenkki oli juostu pienellä porukalla pari viikkoa aikaisemmin. Nyt paikalla oli porukka niin paljon, että huoltotunneliin ei meinannut mahtua. Eka kierros lähti aika reippaasti liikkeelle. Sopivasti alkuinnostusta. Vauhti hidastui vähän loppua kohden, mutta kierrosaika oli kuitenkin 37 min. Aivan liian kovaa. Seuraavat pari kierrosta meni 41 ja 42 minuuttia. Tämä oli jo vähän parempaa. Tosin kärki (Jaana ;-) oli jo mennyt menojaan. Porukka hajosi pienempiin ryhmiin ja jokainen toivottavasti löysi oman vauhtinsa. Neljäs kierros mentiin MP:n kanssa rauhallisesti kävellen, aika 46 min. Tässä kohtaa oli puolet kierroksista kasassa ja tauot olivat pysyneet alle 4 minuutin.

Reitti alkaa olla todella kulunut ja heikoimmat oksat jo katkenneet. Alamäet tulee paikoin aika holtittomasti, mutta viime vuodesta tuttu köysiviritys auttoi yhdessä alamäessä, narusta kiinni ja pää edellä alas ;-) Viides kierros meni taas vähän vauhdikkaammin, 35 min. Pari päivää vaivannut vatsa alkoi vähän ilmoitella itsestään. Kuudes kierros taas hitaammin, 45 min ja pari viimeistä kierrosta meni jo helpommin 36 ja 37 min ilman pidempiä taukoja.

Aikaa meni kahdeksaan kierrokseen 5:40, jonka aikana ehdittiin mukavasti porukalla analysoida kisataktiikkaa ja varusteita. Kotona joskus puolenyön jälkeen ja pienen ihmettelyn jälkeen nukkumaan. Aamulla oli seuraava treeni odottamassa.

Lauantaina lähdin hölkkäämään rauhalliseen tahtiin Nuuksion ulkoilureittejä. Tarkoitus oli käydä Salmessa katsomassa, joko paikka olisi saanut uuden kahvilanpitäjän. No eipä ollut saanut ja kahvila oli edelleen kiinni. Onneksi vesipiste kuitenkin löytyy. Eilisen pitkiksen jälkeen meno ei ollut ihan helpointa, mutta sain kuitenkin suunnitellun treenin kasaan.

Illalla coutsi hieroi väsyneet jalat kuntoon sunnuntain mäkitreeniä varten.

Sunnuntaina lähdettiin Solvallan mäkeen tekemään mäkitreeniä. Heti aamulla näki, että keli tulisi olemaan pitkästä aikaa aurinkoinen. Sininen taivas näytti hienolta pitkän pilvisen jakson jälkeen. Coutsi heitti meikäläisen paikalle autolla ja jatkoi itse koulutukseen. Jussi tuli paikalle fillarilla juuri samaan aikaan puoli yhdeksän aikaan.

Mäki oli todella liukkaassa kunnossa ja pystyssä pysymiseksi joutui tekemään vähän ylimääräistä työtä. Vauhti oli huomattavasti hitaampi kuin edellisillä kerroilla. Nyt olisi sauvoille ollut tilausta, mutta toisaalta se olisi vienyt tehoja jaloilta. Ja jalkojahan tässä oltiin treenaamassa.

Kyllä treenipäivissä on eroja. Eilinen raskas puurtaminen oli tiessään ja tänään mäkitreeni sujui alusta asti helposti. Jussin kanssa 2,5 tuntia meni helposti ja varsin nopeasti hyvien keskusteluiden soljuessa mäkeä noustessa.


Auringonnousu ja taustalla lähes täysikuu

Usva nousee Solvallan Pitkäjärvellä

Aurinko!
Mikael

Jussi

Lisää usvaa

Solvallasta sitten vielä fillarilla kotiin ja viikko oli treenien osalta paketissa. Illalla vielä coutsin hieronnat jaloille. Hieman hitaasta aloituksesta huolimatta viikolle kertyi 23,5 tuntia treeniä, jossa noin 132km/18 tuntia juoksua/könyämistä. Ensi viikolla vielä pari hyvää treeniä ja sitten ollaan valmiita vajaan kolmen viikon päästä olevaan Sysikallioon.


Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...