sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Viikko 49 ja 50 ja seuraavaksi Sysikallio

Enää 5 vuorokautta kauden viimeiseen rypistykseen. Perjantaina klo 18 starttaava Sysikallio100 Funrun juostaan nyt kolmannen ja viimeisen kerran. Molemmilla edellisillä kerroilla on tullut oltua lähtöviivalla ja niin on tarkoitus tälläkin kertaa. Yksin ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä mukana on 33 muuta innokasta. Viime vuonna lähtöviivalla oli 14 osallistujaa.

Pari edellistä viikkoa ovat menneet jo keventelyn merkeissä. Viikolla 49 tuli tehtyä erilaisia jalkalenkkejä viisi, joista kertyi 79 kilsaa. Siinä oli mukana yksi matolla tehty mäkitreeni. Jooga ja salitreeni mukaan lukien tunteja kertyi noin 10. Mennyt viikko sisälsi myös viisi jalkalenkkiä, mutta vähän lyhyempiä matkoja. Keskiviikkona tein viimeisen kovatehoisemman mäkitreenin matolla. Lauantaina ja sunnuntaina kävin vielä Nuuksiossa kiertelemässä metsiä ja polkuja. Kilsoja kertyi 65 ja tunteja yhteensä 7,5.Mustalammelta
Myrkyn kaatamia puita oli poluilla useita
Hiihtostadion oli vielä lauantaina ilman lunta
Sysikalliota odottavat Inovin tossut
Sunnuntain Barkley-speciaali
Nuuksio Classicin reitillekin on sattunut muutama kaatunut puu  
Edelleen Mustalammelta
Palstarinteen parkkipaikka, onneksi ei ollut autoa parkissa. 
Kuohuva!
Lumisade alkaa sunnuntaina iltapäivällä
Sunnuntaina illalla oli Siikajärvellä jo ohut lumipeite
Lisää lunta
Suunnitelmat seuraavalle viikonlopulle alkavat pikku hiljaa muotoutua. Edellisen parin vuoden raporttien kautta (2013 ja 2014 raportit) sekä omien muistiinpanojen pohjalta on muutamia juttuja, joita pitää muuttaa tulevana viikonloppuna. Edellisellä Sysikallion pitkiksellä kokeiltu vauhti on varmaan yksi ratkaisevia asioita. Toisaalta pitää löytää sellainen vauhti, että matka etenee, mutta toisaalta myös sellainen, että kroppa pystyy siihen koko reissun ajan. Vauhdin tule myös olla sellainen, että energiaa pystyy nauttimaan alusta alkaen. Viime vuonna juuri tankkauksen kanssa oli ongelmia, osin liian kovan alkuvauhdin takia.

Sääennuste ei näytä tällä hetkellä kovinkaan lupaavalta. Sade ja sen jälkeen pakastuva ilma lupaa hankaa keliä heti alusta lähtien. Tossuvalintaan tällä ei ole merkitystä, sillä nastatossulla en kuitenkaan pysty juoksemaan, joten "uudet" Inovin tossut ovat ainut vaihtoehto. Onneksi niissä on huomattavasti parempi pito kuin kahtena edellisenä vuonna käytetyillä Salomonin Speedcrosseilla.

Polarin uuden A360 mittarin testejäkin on pullahtanut parikin kappaletta ulos. Suurin mielenkiinto uudessa mittarissa kiinnittyy varmaan sykkeenmittaukseen ilman perinteistä sykevyötä. Juoksupalstan testi antoi sykkeenmittauksesta positiivisemman kuvan kuin DC Rainmakerin vastaava testi. Kävin itse lauantaina katsomassa mittaria Intersportissa ja kokonsa puolesta se kyllä yllättää positiivisesti. Ja oli mittaria ilmeisesti myytykin aika hyvin myyjän mukaan. Jäljellä oli enää yksi mittari. En sitä kuitenkaan ostanut - vielä.

Torstaina meni töissä runsas tunti kuin siivillä, kun Linda Luikas kertoi omasta työstää ja menetelmistään. Olipa virkistävä hetki tuossa normaalissa työympäristössä.Tulevalla viikolla ehtii tehdä vielä pari lyhyttä lenkkiä ja sitten perjantaina ollaankin viivalla. Toivottavasti sääennuste paranee nykyisestä.

Ei kommentteja:

Arja Uusitalo - ennakoiva terveydenhuolto

Tällä viikolla meillä oli ilo julkaista toinen jakso Arja Uusitalolta, jonka kanssa kävimme läpi ennaikoivaa terveydenhuoltoa kestävyysurhe...