tiistai 7. heinäkuuta 2015

Viikko 27 ja kohti lomaa

Vähän tulee taas myöhässä viime viikon raportti, mutta ei voi mitään. Treenien osalta viikko sujui hieman alakanttiin. Salitreenit oli saatu kasaan edellisellä viikolla ja aikomuksena oli tehdä pari vetotreeniä höystettynä muutamalla muulla ulkoilulla. Lauantaille suunniteltu seikkailukisa jouduttiin peruuttamaan, mutta se antoikin aikaa ja voimia tehdä muuta.

Maanantaille suunnittelin vetoharjoituksen työmatkapyöräilyn jälkeen. Tarkoitus oli tehdä 4 minuutin vetoja ja pari minuuttia palauttavaa. Jo ekassa vedossa huomasin, että reidet on ihan hyytelöä eikä toivoakaa, että pystyisin juoksemaan 4 minuuttia täyteen. Kolmen minuutin kohdalla lopetin ja pidin parin minuutin hölkkäpätkän. Sen jälkeen sama 3 minuuttia vetoa ja tauko. Näitä sain kasaan viisi kappaletta ja sen jälkeen siirryin tekemään minuutin vetoja minuutin palautuksella. Näitä tein yhteensä kymmenen. Loppuun vielä verkat. Ei mennyt ihan suunnitellusti, mutta osittain tuo edellinen salijakso ja suht reipas pyöräily ennen vetoja on täytynyt tuntua jaloissa. Näin ainakin uskon.

Tiistaina juoksin aamulla rauhassa töihin. Päivällä kävin OMT:llä, jolla oli hyviä uutisia lantion asennosta. Kaikki kunnossa. Keskiviikkona taas fillarilla töihin ja illalla vajaa 1,5 tuntia poluilla.

Torstaina oli tarkoitus juosta Cooperin -testi pitkästä aikaa. Käytiin sitten Pasin kanssa Leppävaaran kentällä lounastunnilla kokeilemassa päivän kuntoa, kun edellisestä kerrasta oli kulunut jo pari vuotta. Vähän oli epävarma olo maanantain heikon treenin takia. Keli oli kyllä otollinen, kun lämpöä riitti eikä tuulikaan haitannut pahasti. Eka kierros meni vähän turhan lujaa, mutta sen jälkeen vauhti tasaantui sinne omalle normaalille tasolle. Viimeiset pari kierrosta ottivat taas tiukille kuten pitääkin. Ajan täyttyessä oltiin taas tutussa takakaarteessa moukarihäkin vieressä. Mittarissa 3430m. Kohtuu hyvä tulos ja paljon parempi, mitä uskalsin odottaa. Rajoittavana tekijänä oli maanantain jalkojen sijaan hapenotto kuten pitääkin. Perjantaina kävin työpäivän loputtua kiertelemässä polkuja runsaat pari tuntia. Tästä alkoi viiden viikon loma!

Lauantaina käytiin coachin kanssa Oittaalla melomassa. Keli oli aurinkoinen ja lämmin. Uimaranta oli täynnä väkeä. Paikalla olivat myös ultrajuoksijoita nauttimassa Mikon järjestämästä Bodomjärven Ultraintervalli tapahtumasta.
Ultraintervallin lähtöinfo
Sunnuntaina käytiin Jussin kanssa paikkaamassa eilinen poisjäänti seikkailukisasta. Ulkoiltiin reilut neljä tuntia pyöräillen ja juosten. Lämmintä riitti vaikka hellerajaa ei rikottukaan enää sunnuntaina. Pääsin kunnon pyörän makuun lainattuani Jussin täysjousitettua maastopyörää suurimman osan matkaa. Hienoa ja huomattavasti helpompaa kuin omalla jäykkäperäisellä ja pinkeärenkaisella maastopyörällä.

Viikolle kertyi tunteja vähän vajaat 17 ja juoksukilsoja tarkistuslaskennan jälkeen runsaat 120. Hyvät määrät, mutta laatu oli vähän vajaa. Ensi viikolla alkaa loma ja viimestelyt Pallakselle.

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...