maanantai 29. kesäkuuta 2015

Viikko 26 ja voimatreenit pulkassa

Taas on yksi hyvä treeniviikko kasassa. Yhteensä neljän viikon voimatreenit, joista kaksi viimeistä viikkoa kovemmilla painoilla on hienosti takana. Edellisellä viikolla tehdyt kolme salitreeniä sujuivat niin hyvin, että perjantaina viimeisen treenin yhteydessä alkoi jo tuntumaan siltä, kuin painoja pitäisi alkaa kohta lisäämään, kun nämäkään eivät tunnu riittävän. Tein sitten lopuksi vielä kolme ylimääräistä kyykkysarjaa.

Salitreenit jaksotin maanantaille, keskiviikolle sekä perjantaille. Tiistaina juoksin töistä kotiin kiihtyvävauhtisen kympin, jossa alussa ja lopussa vähän verkkaa. Jaloissa oli yllättävän hyvä tunne edellispäivän salitreenistä huolimatta. Torstaina juoksin myös töistä kotiin, mutta enemmän sellaisen tasavauhtisen, jossa muutama lyhyempi kiihdytys. Perjantaina hölkkäsin aamulla töihin rauhalliseen tahtiin.

Perjantaina käytiin töiden jälkeen Luontokeskus Haltiassa. Lyhyt kävelylenkki ja näyttelykierros oli aina yhtä hieno.

Kuva näköalapaikalta

Näyttelykuva Nuuksio Classicista ja tuttuja kuvassa

Viikon ainut polkulenkki oli lauantaina, kun käytiin Jannen ja Annan kanssa juoksemassa runsaat 2,5 tuntia polkuja hienossa auringon paisteessa. Itse olin varustautunut hieman liian lämpimällä varustuksella (pitkät juoksuhousut ja paita), mutta toisaalta säästyin muutamilta nokkosilta. Lenkin aikana näimme yhden kyykäärmeen polulla ja rantakäärmeen kalliolla aurinkoa ottamassa. Kannattaa siis olla varuillaan.

Team Marin tyylinäyte

Sunnuntai meni sukuloidessa ja levon merkeissä.

Nyt on jäljellä viimeiset kaksi kovempaa treeniviikkoa ennen Pallaksen kisaa. Alkavalla viikolla teen enää yhden ylläpitävän voimatreenin. Juoksukilsoja lisätään sinne satasen tuntumaan ja siihen pari tehotreeniä. Lauantaina ollaan Jussin kanssa lähdössä Vihtiin seikkailemaan, joten sunnuntaille jääkin sitten palauttava pidempi lenkki. Siitä se hyvä treeniviikko koostuu.

Viikonloppuna on taas kisattu ympäri Suomea. Buff Trail Tour jatkui Vierumäellä Trail kisalla ja Vuokatissa kisattiin Vuokatti Trail Challenge kisassa. Ja Kauhajoella on kisattu tietysti Lakian Lairan mäkikisa. Kisoista löytyy yhteenvedot Trailrunning.fi sivustolta.

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...