sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Viikko 28 ja viimeinen määräviikko

Juoksupainotteinen viikko alkoi mitenkäs muuten kuin aamulla keittiön pöydän ääressä Hesaria lukien. Ensimmäinen lomapäivä oli edessä ja viikon teemana oli viimeisen kovan treeniviikon läpivienti ennen Pallaksen kisaa. Tavoitteena oli parin kovemman treenin saaminen viikkoon sekä määrän nostaminen sinne 150 kilsan tienoille.

Maanantaina aamupäivä meni kaiutinkaupoilla HifiStudiossa, mutta iltapäivällä tein runsaan parin tunnin peruslenkin Nuuksiossa. Sen lomassa tein noin kilsan pituisia reippaampia osuuksia, vähän sellaista intervallityyppistä menoa poluilla. Oli tosia hienoa, kun aurinko paistoi ja lämpöäkin riitti mukavasti.

Tiistaina kävimme Tuulan ja Nooran kanssa kiertämässä Nuuksio Classicin reitin. Rauhallisella vauhdilla edeten kävimme lisäksi Haukkalammella syömässä suklaamuffinsit. Keli oli pilvinen, mutta sadetta ei kuitenkaan tullut niskaan. Pienellä harjoittelulla Tuulasta ja Noorasta tulee niin kovia polkujuoksijoita.

Lumpeenkukkia
Polkujuoksijat Noora ja Tuula
Keskiviikkona käytiin coachin ja Virvan kanssa Konia vuorella Haimoossa tekemässä mäkivetoja.


Yhdellä vedolla vertikaalinousua kertyi runsaat 80 metriä noin 450 metrin matkalla. Yhteen kierrokseen meni aikaa vajaat kuusi minuuttia. Nousu oli siis melko juostava vaikka välillä teki vähän tiukkaa. Polku oli kapea ja paikoin aika tekninen. Alamäkiosuus oli hauskaa rallattelua paikoin liukkailla kallioilla. Lopuksi käytiin vielä katsomassa hienoa hiidenkiven puolikasta ja kalliohalkeamia.


Torstaina tein runsaan kolmen tunnin metsälenkin hakien vähän uusia reittejä lauantain vieraita varten. Alku oli tuttua, mutta kotiinpaluu Siikajärven eteläpuolelta oli osin uutta. Vähän meni könyämiseksi, kun polut loppuivat ja puita oli enemmän vaakatasossa kuin pystyssä. Lisäksi reitille osui melko märkä suo, jonka ylittäminen oli odotuksia haastavampaa.

Perjantaina tein viikon toisen vetoharjoituksen kun käytiin jättärillä coachin kanssa. Ensin tosin käytiin aamupalalla Ekbergillä. Alkuverkkojen jälkeen juoksin kymmenen vetoa hiekkatiellä puomilta lipuille noin 5.30 lähdöillä. Hyvin jaksoi nousta vielä viimeisetkin vedot. Useampikin veto olisi mennyt, mutta pitäydyttiin alkuperäisessä suunnitelmassa. Sateen elettua tilaakin riitti hyvin.

Aamupala Ekbergillä ennen mäkitreeniä, riisipuuroa ja croissanttia

Jättärillä vetoja
Lauantaina oli odotettu päivä, kun Suomen kovimmat vuorijuoksijat kävivät kyläilemässä. Ennen epävirallista osuutta kävimme kiertämässä runsaat kolme tuntia Nuuksion poluilla. Reitti kulki aluksi vanhoja Espoon ulkoilureittejä, joita ei enää kuitenkaan pidetä kunnossa. Paikoin reittimme mukaili NC polkua ja osin polutonta kangasmetsää.  Lopussa löysimme vielä ihan uusia hienoja pikkupolkuja ja yhden kallioluolan. Edes muutama sadepisara lopussa ei enää haitannut hienoa lenkkiä.

Selviytymistä purovedellä
Anna
Coachin valmistama salaatti, nam!

Sunnuntaina tein 1,5 tunnin peruslenkin Nuuksiossa. Viikolle kertyi treeniä yhteensä runsaat 19 tuntia, jossa juoksua 155 km ja vähän pyöräilyä. Ensi viikolla alkaa keventelyt kohti Pallasta.

Ei kommentteja:

Viikko 20 treeniä ja pihahommia

Mennyt viikko on ollut erityisen kuivaa ainakin täällä Nuuksion seudulla. Pölyä riittää ilmassa ja puiden siitepölykin on nyt todella runsa...