sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Viikko 13 ja hiihdot jatkuu ja jatkuu ja...

Sama aurinkoinen keli on jatkunut tälläkin viikolla. Jos oli tammi ja helmikuussa pilvistä niin maaliskuussa on tämäkin asia korjattu. Lämpötilat ovat edelleen vähän lämmenneet ja kylmät pohjoistuulet helpottaneet. Päivällä lämpötilat ovat jo kivunneet parhaimmillaan neljään viiteen asteeseen. Ajankohtaan nähden ollaan kuitenkin enemmän kylmemmän puolella.

Takana on sellainen normiviikko. Ulkoiltua on tullut viikon jokaisena päivänä. Lankalauantaina liikunnat oli kuitenkin enemmän sellaista kevyenpuoleista ja niitä ei sen enempää voi laskea varsinaiseksi harjoitukseksi. Alkuvuodesta ivolle hankittu uusi maastopyörä pääsi lauantaina ensihuoltoon. Valmista pitäisi olla heti ensi viikolla, jonka jälkeen pääsemme harjoittelemaan Majakka ja Sivuvaunua.

Maanantaina kävin töiden jälkeen joogassa ja sen jälkeen juoksin töistä kotiin. Edellisen kerran olen juossut ulkona varmaan joskus viime vuoden puolella, jos ei lasketa rogauksia ja muita hörhöilyjä. Tiet oli kyllä sellaisessa kunnossa, että aika varovasti joutui lipsuttelemaan. Tiistaina kävin fillarilla töissä ja kotiin tullessa tein pienen ylimääräisen lenkin. Varovasti joutuu fillarillakin kulkemaan.

Keskiviikkona kävin Leppävaarassa hiihtämässä. Ihmetystä herätti niin pieni määrä muita hiihtäjiä ladulla. Kelit on talven parhaat ja ladut suht hyvässä kunnossa. Tuntuu kuitenkin kuin kaikki olisivat vaihtaneet hiihtomonot lenkkitossuihin. Tammikuun pimeässä ja pakkasessa väkeä riittää, mutta ei nyt kun valoa ja lämpöä riittää. Kumma juttu. Sain kasaan vajaat kolme tuntia hiihtoa. Torstaina pidin etäpäivän ja päivän päätteeksi juoksin tunnin matolla. Ihan sellainen peruslenkki. Illalla käytiin ivon kanssa juoksemassa vajaa parituntinen lenkki Nuuksion polkuja. Polut oli hyvin tampatut ja juoksu onnistui loistavasti. Tarkoitus oli nauttia juoksusta kuutamonvalossa, mutta edellisenä päivänä ollut täysikuu nousi taivaanrannasta vasta yhdeksän aikoihin ja senkin jälkeen se mateli todella matalalla valaisten tuskin lainkaan. Oli meillä otsalamputkin mukana ja jouduimmekin sitten etenemään niiden valossa. Huhtikuun lopussa pitää yrittää ottaa uudestaan.
ivon tyylinäyte

Pitkäperjantaina kävin lähipelloilla hiihtämässä, mutta aamuaurinko oli sen verran lämmin, että ladut olivat päässeet pehmenemään pakkasyön jälkeen liikaa. Jaksoin puskea sohjossa runsaat pari tuntia ennen kuin sain hommasta tarpeeksi. Kovilla laduilla kilometrejä olisi noilla tehoilla tullut melkoisesti enemmän. Naama sai kuitenkin mukavasti väriä.

Lauantaina pidettin vähän vapaata treeneistä kuten tuolla aikaisemmin jo mainitsin. Sunnuntaina ajoin kuitenkin autolla hiihtolatujen äärelle ja nautin aurinkoisesta kelistä neljän tunnin ajan. Tänään ladula olikin jo enemmän väkeä. Oliskohan johtunut hienosta ilmasta sekä siitä, että kaupat olivat tänään kiinni. Hieno homma.

Viikolle kertyi yhteensä vajaat 15 tuntia treeniä. Juoksua ei kertynyt kuin 28 kilsaa, mutta hiihtoa tulikin sitten 112 kilsaa. Lisäksi fillaria 41 kilsaa ja core-treeniä sopivasti.

Huomenna eletäänkin sitten huhtikuun puolta ja vuoden ensimmäinen neljännes on takana. Aika kuluu todella nopeasti. Treenitunteja on ekan neljänneksen aikana kertynyt yhteensä 195, joista 45% on kertynyt hiihdosta. Pyöräilyä ja juoksua on kertynyt runsaat 20 % kutakin. Loput on käytännössä lihaskunnon osuutta. Tunteja on kertynyt mukavasti. Tosin suurempi osuus olisi voinut olla juoksun puolella, mutta tänä talvena jäin vähän koukkuun tuohon hiihtämiseen. Kohta alkaa ladut olla sulana ja on pakko vetää lenkkarit jalkaan. Tosin lunta kyllä riittää vielä kuten pihaltamme otettu kuva osoittaa.

Lunta riittää vielä maaliskuun lopussa.
Loppuun vielä vähän musiikkia joka soi tänään päässä hiihtäessäni.


2 kommenttia:

pasi.koskinen kirjoitti...

Hyvä biisi!

Hiihtokoukku lienee hyväksikin yksitoikkoisen perusjuoksun välillä - taidan kokeilla enemmän ensi talvena ja umpihangessa mielellään.

StanleyPark kirjoitti...

Moi Pasi,

kannattaa ottaa ohjelmaan muutakin kuin juoksua ja yrittää monipuolistaa harjoittelua.

Hyviä treenejä sinullekin,
SP

Viikko 37 ja juoksutaukoa

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen takana ja arki on palannut kuvioihin täydellä voimalla. Arki on hyvästä, rytmi ja aikataulu ovat totutu...