sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Viikko 14 ja takatalvi

En tiedä voiko tässä ihan takatalvesta puhua, kun ei ole tuo kevätkään oikein kunnolla vielä päässyt käyntiin. Viikko on kuitenkin ollut hieman edellistä lämpimämpi, mutta tänään sunnuntaina tuli sitten iltapäivällä kunnon lumipyry ja vaikka ulkolämpömittari on hieman plussalla niin luntahan sieltä alas tulee. Alkavalla viikolla ei säätyyppi paljoa muutu ja varsinaista kevättä saamme vieläkin odotella.

Treenien suhteen ollaan taas yhtä viikkoa rikkaampia. Vielä toisena Pääsiäispäivänä maanantaina sekä tiistaina kävin hiihtämässä, mutta jo tiistaina alkoi tuntua siltä, että nyt tämä hiihtopuoli on tältä talvelta nähty. Ei oikein jaksanut innostua enää, kun Pääsiäisenä tuli kaiken kaikkiaan hiihdettyä melkoisen paljon. Tiistaina kävin lisäksi fillarilla töissä sekä ajoin vielä illalla autokorjaamolle hakemaan autoa huollosta.
Keskiviikkona kävin fillarilla töissä ja kotiin tullessa tein pienen lisälenkin.

Torstaina juoksin aamulla töihin. Tiet olivat suht hyvässä kunnossa, vain parissa kohtaa joutui sipsuttaman hitaasti jään yli. Hienoa oli juosta aamulla auringon noustessa ja nauttia sen paisteesta suoraan naamaan. Päivällä oli tarkoitus käydä salilla, mutta aikataulut menivät vähän ristiin ja sali jäi tekemättä. Illallakaan ei enää ehtinyt. Illalla sen sijaan coachi hoiti taas jalat kuntoon.

Perjantaina juoksin töiden jälkeen matolla peruslenkin ja katsoin samalla 2007 ja 2008 Spartan -videot. Aika meni siivillä. Matolla pääsee myös paremmin seuraaman juoksutekniikka ja sitä voi tarvittaessa hieman ...
Lauantaina lähdin kiertämään Nuuksioon toivoen polkujen olevan edelleen hyvässä juoksukunnossa. Ja olivathan ne vaikka ei enää ihan niin hyvät kuin viikkoa aikaisemmin ivon kanssa.

Maisemia lauantain lenkiltä
Polut hyvässä juoksukunnossa 
Sunnuntaina tein pitkästä aikaa vähän reippaamman lenkin lähtemällä juoksemaan Solvallaan päin. Alkuun noin 20 min verryttelyä, jonka jälkeen juoksin runsaan tunnin reipasta vauhtia. Pyörätie oli vielä paksun hiekoitushiekan peittämä ja paikoin oli edelleen jäisiäkin kohtia. Itse juoksu kulki kuitenkin yllättävän hyvin, kun ei näitä kovia treenejä ole tullut tehtyä pitkiin aikoihin. Vauhtiakin löytyi mukavasti. Lenkin päälle vielä sauna ja coachin hoidot.

Viikolle kertyi yhteensä runsaat 15 tuntia treeniä, jossa hiihtoa 61 km, juoksua 73 km ja fillaria 72 kilsaa. Nyt talven hiihtokilsat on yhteensä 1222 km ja siihen se taitaa jäädä. Mutta koskaan ei tietysti tiedä.

Kukkiva Kliiviamme
Tuleva viikko on edelleen perustekemistä, mutta sen jälkeen kisakausi jatkuu. Edessä on kolme kisaa peräkkäisinä viikonloppuina. Tiedossa on kovaa rutistusta ja määrää sekä tietysti pilkettä silmäkulmassa.
Kisaputki alkaa Majakka ja Sivuvaunulla 27.4. ja jatkuu siitä Salpaus-Rogaan 4.5. Ja vain viikko tästä kisataan kauden ekassa seikkailukisassa Spring Adventuressa 11.5. Sen jälkeen vedetään pari viikkoa henkeä ja jatketaan kisoja.

Kahden viikon kuluttua juostaan Japanissa 20. kerran Sakura-michi Nature Run. Suomesta mukana on tietysti Veikko, jonka kanssa juoksimme yhdessä viime vuonna. Paljon tsemppiä Veikolle!Ei kommentteja:

Viikko 37 ja juoksutaukoa

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen takana ja arki on palannut kuvioihin täydellä voimalla. Arki on hyvästä, rytmi ja aikataulu ovat totutu...