sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Viikko 10 ja hiihdot jatkuu

Edellisessä kirjoituksessa tulikin kerrottua alkuviikon aktiviteeteistä Vierumäellä. Perjantaina en enää toista lenkkiä saanut aikaiseksi, mutta toisaalta voimia jäisi mukavasti viikonloppuun.

Lauantaina tarkoituksena oli käydä Kuntomessuilla. Edellisestä käynnistä oli kulunut ainakin pari vuotta, kun samaan ajankohtaan on aina ollut jotain muuta ohjelmaa. Messujen anti jäi melko vaatimattomaksi. Suurimmat näytteilleasettajat olivat golfin ja pyöräilyn edustajat. Itselle ei golf vielä kuulu lajivalikoimaan ja pyöräilyn osaltakin tilanne on varusteiden ja pyörien osalta melko hyvä. Varsinaisesti juoksuun keskittyviä näytteilleasettajia ei montaa ollut. Joitakin pienempiä ostoksia tuli kuitenkin tehtyä.


Hauska bamburunkoinen pyörä

Englantilaista toffeeta, jota en suosittele. Ei ollut tarpeeksi makeaa.
Kotiin tultuamme juoksin runsaan tunnin matolla. Se olikin viikon ensimmäinen varsinainen juoksulenkki, jos tuota testilenkkiä ei lasketa. Meno tuntui hyvälle kaiken sen hiihtämisen jälkeen.

Sunnuntaina kävin hiihtämässä Bembölen laduilla. Edellisestä kerrasta on jo pari vuotta ja huomasin heti alussa reitin hieman muuttuneen. Ladut on tehty golfkentälle, joten suuria korkeuseroja ei ole. Meno oli alussa oikein hyvää, mutta neljännellä kierroksella alkoi energiat jotenkin loppua. Olin suunnitellut kiertäväni ainakin kuusi kierrosta. Kevensin tahtia pari napsua ja kuudennella kierroksella meno alkoi taas maistua, joten päätin mennä vielä seitsemännenkin. Siinä hiihtäessä laskeskelin viikon kilometrejä yhteen ja huomasin jääväni vain vähän 200 kilsasta. No ei sitten auttanut kuin hiihtää se kahdeksaskin. Ja mikäs siinä oli hiihdellessä, kun aurinko paistoi korkealta taivaalta.

Maisemaa sunnuntaina Bembölen laduilta
Viikolle kertyi yhteensä runsaat 19 tuntia treeniä. Siinä on hiihtoa 202 km, mutta juoksua vain 17 km. Oikein hyvä hiihtopainotteinen treeniviikko. Tunteja ei lopulta kerry juurikaan enempää kuin töiden ohessa. Ensi viikolla kokeillaan vähän uusia ravintojuttuja ja treenimäärät saattavat jäädä sen takia vähän alhaisemmiksi.

Ei kommentteja:

Viikko 32 ja Lake to Lake swimrun kisa

Tällä viikolla oli tarkoitus saada vielä yksi napsu lisää treeniä ennen Alppien kiertoa, mutta vähän vajaaksi se viikko jäi. Yksi syy oli l...