sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Viikko 5 ja "lepoviikko"

Tällä viikolla oli tarkoitus vähän keventää harjoittelua ja ottaa väliin yksi kevyempi viikko kolmen vähän kovemman viikon perään. No ei sitten ihan keventynyt niin paljoa kun olisin halunnut, kun toisaalta halusin myös juosta ne 50 kilsaa ja hiihtääkin pitäisi ehtiä nyt kun lunta vielä on. Niin ja työmatkoja ei voi mennä autolla, fillarilla vähintään. Siitähän niitä tunteja kertyy melkein väkisin varsinkin nyt kun työmatkaan kuluu aikaa paljon enemmän kuin kesällä, oli väline sitten ihan mikä tahansa.

Alkuviikon aloitin kevyesti käymällä työmatkat fillarilla maanantaina ja tiistaina. Sekä maanantaina ja tiistaina tosin tuli pieni lisälenkki, kun sekä vein että hain Polarin sykemittarin paristonvaihdosta kellokaupasta. Lisäksi maanantaina aloitin Astanga joogan ensimmäistä kertaa. Kyseisen joogasarjan liikkeitä olen tehnyt aikaisemminkin coachin opastuksella, mutta ihan ohjatusti en sitä ole koskaan tehnyt. Tunti ja vartti meni nopeasti ja jälkeenpäin kropassa tuntui oikein hyvälle. Tosin seuraavana aamuna vasen kylki ja pakara olivat aika jäykän tuntuiset ja se saikin miettimään, että pitäisikö joogan päälle vielä tehdä vähän venyttelyä? Tiistaina käytiin työporukan kanssa päivällä salilla.

Keskiviikoksi oli luvattu runsasta lumisadetta. No sehän sopiikin hyvin hiihtämiseen, joten tarkoituksena oli hiihtää töistä kotiin. Teräsmies oli liikkeellä fillarilla ja lähdimmekin yhtämatkaa kotiin päin. Keli oli kuitenkin melko paljon vaativampi, kuin mitä olin etukäteen aavistellut. Raskasta nuoskalunta oli satanut 15-20 senttiä eikä mitään teitä oltu aurattu. Lisäksi suksivalinta oli väärä, kun jalassa olivat kapeammat Karhun sukset. Puolimatkassa piti pysähtyä lisäämään pitoa, kun suksi ei enää pitänyt yhtään, eikä käsissäkään enää tuntunut olevan voimia. Siitä sitten hiljalleen kotiin asti lykittiin. Aikaa kului yli puoli tuntia normaalia pidempään ja olo oli täysin puhki. Kotona odotti vielä se parikymmentä senttiä nuoskalunta pihassa, jonka kolaamiseen meni runsas tunti. Osa lumenluonnista piti jättää seuraavalle päivälle.

Torstaista tuli suunniteltua kevyempi. Kävin päivällä salilla tekemättä yhtään käsitreeniä. Jalat ja core kyllä, mutta käsissä ei ollut eilisen jälkeen edelleenkään mitään voimia. Illaksi suunniteltu lyhyt mattolenkki jäi väliin.

Perjantaina juoksin matolla parituntisen lenkin, joka sujui muuten hyvin, mutta takareidet olivat aika jäykän tuntuidet. Oliskohan vielä se hiihto painanut. Perjantaina maksoin myös 2013 suunnistuslisenssin sekä ilmoittauduin mukaan ensi kesän Kainuun Rastiviikolle. Kisat juostaa heinäkuun alussa Vuokatissa ja majoitus sinne on hankittu jo 2 vuotta ennen tapahtumaa. Samaan aikaan Vuokatissa kisataan suunnistuksen MM-kisat ja niiden seuraaminen on yksi matkan tarkoituksista.

Lauantaina ja sunnuntaina juoksin lyhyet lenkit matolla, joista lauantaisen lenkin yhteydessä tein pari vetoa lenkin lopussa. Sunnuntaina saunan jälkeen coachi laittoi takareisiin vielä vähän liikettä. Viikolle kertyi treenitunteja yhteensä runsaat 14, jossa juoksua 50km, hiihtoa vain 16km ja fillaria 76km.

Viikko on kelien puolesta ollut aika vaihteleva. Pakkasta ei ole ollut montaa astetta ja välillä on käyty plussankin puolella. Luntakin on satanut välillä melkoisesti, kun taas tänään sunnuntaina aurinko paistoi lyhyesti pilvien välistä. Päivän pituuskin on jo yli kahdeksan tuntia. Ehkä nämä kevään merkit olivat tällä viikolla houkutelleet väkeä ulos aikaisempaa enemmän, koska lenkkeilijöitä on ollut liikenteessä yllättävän paljon. Alla vähän kuvia tämän päiväiseltä reippailureissulta.

Lunta piisaa hyvin

Lenkin varrella mukava virkistyspaikka

Ei kommentteja:

Viikko 32 ja Lake to Lake swimrun kisa

Tällä viikolla oli tarkoitus saada vielä yksi napsu lisää treeniä ennen Alppien kiertoa, mutta vähän vajaaksi se viikko jäi. Yksi syy oli l...