sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Viikko 4 ja Esa-täräytystä

Viikon tarkoituksena oli aloittaa harjoittelun painopisteen siirtämistä enemmän juoksun puolelle. Ei mitään dramaattista, mutta tarkoitus olisi nostaa viikkokilometrit sinne viidenkympin hujakoille. Loppuaika jäisi edelleen hiihdolle, pyöräilylle ja voimatreeneille. Lumitilanne helpottui hieman, kun pieniä määriä lunta on satanut pariinkin otteeseen pitkin viikkoa. Pakkasta on riittänyt vaikka ilmatieteenlaitos on lupaillut lämpimämpiäkin kelejä. Onkohan niillä säämallinnukset olleet ihan kohdallaan viime aikoina? Tulevalle viikolle on joka tapauksessa taas luvattu lämpimämpääkin ja jopa plussa-kelejä.Tämän viikon treenit menivät melkein suunnitellusti. Maanantaina kävin fillarilla töissä ja töiden jälkeen käväisin vielä kertaalleen nauttimassa fysioakustisesta tuolista. Nyt istuntoja on takana  puolen tusinaa ja tunne on, että näilläkin istunnoilla on ollut osansa selän saamisessa kuntoon. Kovilla harjoitusviikoilla fysioakustisesta tuolista olisi varmasti myös hyötyä lihasten ja mielen palautumisen ja rentoutumisen kannalta. Asiat koostuu usein monesta palasesta eikä yhtä yksittäistä syytä ole.

Tiistain vastaisena yönä oli lunta satanut sen verran, että pääsin taas hiihtämällä töihin. Päivällä kävin lounastauolla punttisalilla ja illalla sitten töiden jälkeen taas hiihtäen kotiin. Kyykkyhypyt alkavat sujumaan joulutauon jälkeen ja nyt pystyin jo tekemään viimeisen sarjan pienillä lisäpainoilla nilkoissa. Nam. Kotona coachi teki vielä lyhyen hoidon ja saatiin väsyneet lihakset venytettyä rennoiksi.

Keskiviikkona juoksin töiden jälkeen matolla vajaan puolitoista tuntia. Lopussa tein vielä 2x400m ja 1x200m vedot. Lenkki tuntui oikein hyvälle ja vauhtikin oli kohtuullinen. Torstaina hiihdin taas aamulla töihin ja töiden jälkeen hiihdettiin työporukalla vielä parituntinen lenkki. Päivällä kävin neljän viikon tauon jälkeen taas fysikaalisessa hoidossa selän kanssa.

Lähes täysikuu paistoi torstaina valaisten hiihtoreissuamme


Perjantai ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Jo pari päivää vaivannut nuha paheni sen verran, että päätin sitten pitää suosiolla välipäivän treeneistä. Ohjelmassa olisi ollut lyhyt mattolenkki, jonka ajattelin siirtää sunnuntaille.

Lauantaille oli kasaantunut paljon ohjelmaa. Juoksulenkin lisäksi ohjelmassa oli coachin uuden fillarin haku Nummelasta, Esa Saarisen tammikuinen Energistäräytys (tai Esa-täräytys) sekä illalla vielä kaverin 50v -juhlat. Laitoin aamulla kellon soimaan vähän aikaisemmin ja sainkin juostua matolla vajaan puolitoista tuntisen lenkin. Sen jälkeen nopea aamiainen ja matka jatkui Nummelaan, jossa odotti coachin upouusi Trekin maastopyörä. Tällä kelpaa lähteä kesän seikkailukisoihin.


Iltapäivä menikin sitten tajunnan räjäyttävässä tilaisuudessa E. Saarisen johdolla. Vajaa neljätuntinen luento meni nopeasti ja sitä huomasi jäävänsä kaipaamaan lisää. Onneksi kaikki on mahdollista ensi syksynä Pafos-seminaarissa...Syksyä odotellessa on hyvä nauttia Esa Saarisen Filosofia ja systeemiajattelu - luentosarjan ensimmäisellä luennolla "Täysillä tekemisen filosofia". Se on kokonaisuudessaan nähtävissä youtubessa.Illalla pyyhälsimme vielä ystävämme 50v -juhliin. Kuplivan tunnelman lomassa tankkasimme herkullista kalakeittoa ja erilaisia täytekakkuja.


Illalle olimme vielä suunnitelleet lähtevämme kiertämään Nuuksiota pyörillä ja juosten, olihan lauantaina täysikuu. Pääsimme kuitenkin lähtemään juhlista sen verran myöhään, että keli oli muuttunut lumipyryksi ja kuu oli peittynyt paksun pilviverhon taakse. Ei siis muuta kuin kotiin ja suunnittelemaan seuraavaa täysikuun keikkaa.

Sunnuntaina kävimme sitten heti aamulla kokeilemassa coachin uutta maastopyörää. Vajaa puolitoistatuntinen  meni mukavasti pyörään tutustuessa. Ensituntuma oli hyvä ja tekniikkakin tuntui pelaavan hyvin. Pyörä rullasi oikein hyvin vähän huonosti auratuilla teillä. Tämän jälkeen minulla oli tarkoitus lähteä hiihtämään, mutta ulkona vihmova tuuli ei houkutellut pyöräilyn jälkeen enää ulos. Päädyin siis matolle tekemään pisimmän lenkin sitten elokuun Masun Minin. Juoksin kaksi tuntia matolla suht hyvällä vauhdilla.

Viikolle kertyi yhteensä runsaat 15 tuntia treeniä, jossa juoksua 55 km, hiihtoa 69 km ja fillaria 56 km. Ensi viikko olisi tarkoitus pitää vähän kevyempänä.

Ei kommentteja:

Viikko 32 ja Lake to Lake swimrun kisa

Tällä viikolla oli tarkoitus saada vielä yksi napsu lisää treeniä ennen Alppien kiertoa, mutta vähän vajaaksi se viikko jäi. Yksi syy oli l...